ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ген. Васил Василев: Кому е нужно да загробват Ботев?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 14.03.2009Коментари (0)2374
Бившият шеф на полицията ген. Васил Василев в момента оглавява комисията за феърплей, етика, ред и сигурност по стадионите към БФС. В четвъртък той изпрати писмо до полицията в Пловдив с молба за много строг контрол върху мача Ботев - Левски, тъй като комисията му разполага с данни за подготвян саботаж на мача и нахлуване на терена от фенове на домакините. За пръв път подобна молба се прави публично и това направи много добро впечатление. Ген. Василев даде вчера повече подробности по случая.

- Господин генерал, кое ви накара да пуснете писмото до полицията?

- Това е част от задълженията на комисията, която оглавявам. Събираме информация и преценяваме степента на риск в съответния мач. Конкретно за този случай нещата стоят така: още преди доста време се появи информация в медиите, че се готви нещо такова. По наши канали ние също получихме потвърждение, че привърженици на Ботев възнамеряват да нахлуят на терена и по този начин да навредят на собствения си клуб. Причината е конфликт между тях и президента на Ботев Димитър Христолов. С една дума - налице бяха достатъчно данни, че се готвят някакви безредици и саботаж. По тази причина ние уведомихме властите. В интерес на истината полицията в Пловдив също имаше информация по този случай.

- Мачът Ботев - Левски от тези с най-висок риск ли е?
- Да, рискът е висок. Знаете, че двата отбора имат много публика, стадионът вероятно ще бъде пълен и затова трябва да се осигурят мерки за сигурността на всеки, който отиде на стадиона.

- Пловдивската полиция обяви, че 500 полицаи и жандармеристи ще охраняват стадиона и подстъпите към него. Според вас това достатъчно ли е?
- Убеден съм, че с 500 души ще се оправят. Те си имат план за охрана, който е изпитан. Работил съм с полицията от Пловдив, те са отговорни хора и си разбират от работата. Сигурен съм, че ще се справят.

- Вие лично какво мислите за този случай?
- Честно казано, аз недоумявам как може да има хора, които искат да навредят на собствения си отбор. Ако имат някакъв конфликт с президента на Ботев, нека се опитат да го решат по мирен начин. Ботев е голям клуб, със славно минало и много сериозна физиономия в "А" група. Кому е нужно клубът да се загробва? Какво ще гледат привържениците на Ботев, ако отборът им бъде изваден от групата? Няма логика във всичко това.

- Вие отговаряте за феърплея, какво мислите за първия кръг от пролетния дял?
- Честно казано, останах много приятно изненадан от хубавия футбол. Отдавна не си спомням кръг, в който и осемте мача да са на ниво и да има такова зрелище. Аз съм убеден, че ще гледаме още такива кръгове. Време е да се заговори повече за истинския и сериозен футбол. Интригата също е голяма, тъй като няма два отбора с 15-20 точки аванс пред останалите. Борбата на всички нива ще бъде много оспорвана, а нали затова гледаме футбол?

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 16
17.03.2009
16.03.2009
15.03.2009
14.03.2009
14.03.2009
14.03.2009
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: