ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Видео: Зехтински пределно откровен за Чико, Неделев, Камбуров и другите големи в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:57 / 09.08.2018Коментари (0)8853
© Plovdiv24.bg
Легендата на Ботев (Пловдив) Петър Зехтински се върна назад в спомените си по повод предстоящия сблъсък на "канарчетата" с Берое в Първа лига.

"От 80-те до 2000-та година футболът бе в силата си. Нашето поколение бе много силно и сега, ако ме попитате ще ви изброя и съставите на Ботев, както и на Берое. Толкова силни личности имаше. Бяхме в много добри отношения с колегите си от Стара Загора, тъй като си помагахме. Дори бира нямаше откъде да се вземе, но си помагахме и намирахме. Бяхме приятели извън терена. На терена противници, но така трябваше. Поколението им, което станаха шампиони бе уникално. Ивко Ганчев, Кънчо Кешеров. Имаха невероятна халфова линия - Бончев, Драголов, Кашмер, Данчо Митев, Липенски. Невероятен отбор. В мен са всички, които са играли тогава. След мачовете се уважавахме много и сме си помагали.

Спомням си мача, който победихме 8:1 Берое, защото Световното първенство почваше по-рано и трябваше да свършим по-навреме. Съставът ни бе така направен от треньора, че Пики игра като външен халф. Смятам, че имахме чудесен отбор, но за жалост не станахме шампиони. Когато Наско Сираков каза, че са помогнали на Берое в предпоследния кръг да станат шампиони, то някак сърцето ми се успокои, че наистина е трябвало да им се помогне, за да вдигнат титлата. Имаха по-добра организация от нас и логично станаха шампиони. Много ги уважавам. Имахме страхотни треньори. Чико Дерменджиев го създаде този отбор. След първата тренировка ни бе подсигурено всичко - имахме чудесни условия, заяви Петър Зехтински в предаването "Домът на футбола" по "Диема спорт".

С Тодор Неделев се чухме наскоро и ми каза: "Бат Петьо изравних те по голове". Аз му казах да не гледа тези работи. Изпитвах по-голямо удоволствие да подам, отколкото да вкарам. Целият отбор тогава имахме прекрасни халфове. Дефанзивният ни халф Марин Бакалов бе феноменален и подаваше невероятно. Гошо Георгиев, Васко Симов - Ние нямахме тайни в това отношение. Важно бе да имаме хора отзад, който да отнеме и напред, който да вкара. Събрахме се много добри футболисти и е жалко, че за десетина години не станахме шампиони.

Чико е най-големият в историята. Тодор Неделев ще трябва още да се труди, защото има чудесни качества и ми е слабост. Знае се, че заедно с Андрей Павлов го открихме в Белозем и той тръгна много добре. В последните години стана трети в България, както и футболист на Пловдив. Ще расте нагоре. Критиките за мача с Етър не ги разбирам. Тошко направи чудесен пас през второто полувреме, за да изведе Балтанов. Лъчо даде към Петков и стана гола. Вкара дузпата, удари две греди. Смятам, че за Тошко е недостатъчно.Този Ботев може да играе чудесен футбол, тъй като също е със силна халфова линия. Балтанов, Серкан, Тодор Неделев.

Като станах старши треньор в Ботев беше така, че всяка седмица играехме с юношите-старша възраст. Стефан Михайлов бе техен наставник. Харесах си три момчета, които бяха с много добри физически данни. Мартин Камбуров бе единият. Дечо Харизанов и Асен Караславов другите. Мартин заигра при мен и аз виждах в него много добро бъдеще. За жалост, като ме изгониха от Ботев, следващите не го харесаха и не го оцениха. Поддържам добри отношения с Камбуров и като беше футболист на Локомотив, и коментираме футболните неща. Той стана легенда на Локомотив и би трябвало да направят всичко възможно да го върнат. Няма да се бъркам и ги уважавам много, но за него трябва да се направи всичко възможно, за да се задържи.

Мечтата ми бе да бъда на Уембли и Димитър Димитров - Херо ми даде да водя тренировката на стадиона преди мача с Англия, който завършихме 0:0. Помолих Оуен да ми даде неговата фланелка с номер 10, тъй като ги събирам. Помолих Ицо Стоичков да го помоли, тъй като английският ми е развален, но Христо Стоичков ми помогна. Влезе в съблекалнята и му е взел фланелката. 

Не знам защо ми викаха Зико. Целият футбол преди време беше по-хубав. Сега много се промениха играчите. Много от мачовете, ако заложиш 0:0 първо полувреме, ще завършат така", припомни си Зехтински.

Вижте цялото му изказване в прикаченото му видео!

Още по темата: общо новини по темата: 633
19.10.2019
05.06.2019
31.05.2019
30.05.2019
29.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: