ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Боби Димитров: След няколко месеца Ботев може да не съществува
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:20 / 12.02.2009Коментари (0)9480
© Plovdiv24.bg
Какво каза Борислав Димитров за ситуацията в Ботев, нарушенията на Христолов и провалената сделка с Ирена Кръстева, може да чуете в звуковия файл
"Ако Ботев Пловдив продължава да се управлява по този начин, до няколко месеца може би няма да съществува", това заяви на специално насрочена пресконференция Борислав Димитров. "От свои източници в София знам, че най-вероятно клубът няма да вземе лиценз за новия сезон. Най-вероятно тимът ще бъде изхвърлен във "В" група, както стана с Пирин Благоевргад.", каза още Димитров. Той заяви, че от 10 февруари не е директор в Ботев Пловдив, след като е прекратил договора си по вина на клуба и ще търси неустойките по договора си, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"При промяна на собствеността на клуба съм готов да прекратя това дело и няма да търся тези пари, които Христолов ми дължи, а това са около 100 000 лева. Делото, което завеждам, е срещу Ботев, тъй като като съм подписал договор с Ботев. Ако обаче собствеността бъде прехвърлена на друг, ще прекратя делото и ще си скъсам договора. Има неща по-важни от парите. Ботев значи много за половин Пловдив, ако не и повече, и не може един човек да съсипва клуба", каза още Димитров.

"За последните година и половина клубът се самоиздържа и дори е на печалба. В Ботев са пристигали пари от Георги Гергов, КЦМ, трансферите на Какалов, Саидходжа, Минев, от телевизионни права, от други реклами. Част от тези пари са изразходвани за текущите разходи в клуба, а останалите са изчезнали в сметките на Христолов. От страна на Ирена Кръстева също са вкарани около 300 000 лева, като съм сигурен, че съвсем скоро те ще си потърсят тези пари. Те също бяха изразходвани за текущи разходи, както и за покриване на стари задължения. В момента клубът дължи поне един милион лева на различни институции - НОИ, НАП, полицията, БФС и други."

Досегашният спортно-технически директор в клуба каза също, че Димитър Христолов си присвоява заслуги за различни неща. "Преди Коледа в клуба нямаше никакви пари. Футболистите можеше да останат без заплати точно преди празниците. За това аз лично помолих Валентин Михов да преведе парите за телевизионните права, които се полагат на Ботев по-рано, за да може те да бъдат изплатени на футболистите. Най-нахалното бе, че на другия ден Христолов заяви, че започва да плаща в Ботев. В момента пък клубът се издържа от парите на ЦСКА за трансферите на Минев и Саидходжа. Заплати се изплащат след като ЦСКА приведе пари по тези трансфери. Христолов редовно ходи до София с куфарчета и взема някакви пари, които дори не се облагат. Видяхме го и със снимка с униформа, като командос. Напоследък той е малко като от филма Опасен чар - всеки ден с различна самоличност."

Всички подробности от изключително любопитната пресконференция, които даде Борислав Димитров, можете да чуете в звуковия файл.
Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011
07.09.2010
25.06.2010
27.04.2010
23.03.2010
18.02.2010
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: