ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (9)
Футболист на Пловдив 2008: Специалистите коментират
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 29.12.2008Коментари (0)3920
© Plovdiv24.bg
За четвърта поредна година читателите на Plovdiv24.bg избират "Футболист на Пловдив". Анкетата тази година започна изключително бурно. Всички желаещи да го направят ще имат тази възможност до началото на януари, когато ще бъдат обявени резултатите. Както всяка година номинирахме по четирима играчи на елитните Ботев и Локо и по два на втородивизионните Спартак и Марица.

Тази година поискахме и мненията на водещи пловдивски спортни журналисти. Някои откликнаха на идеята, други бяха на мнение, че пловдивските отбори са толкова слаби, че не е нужно да се прави класация за „Футболист на Пловдив".

Все пак смятаме, че класация трябва да има. Отборите са в незавидно положение, но едва ли вина за това имат само футболистите, дори напротив. И в четирите пловдивски отбора има талантливи и работливи футболисти, които изпъкват над останалите. На фона на сивото представяне на отборите тази класация е поне малко признание за тези, които заслужават и са играли на ниво през годината.

Ето и мненията на някои от водещите пловдивски спортни журналисти.

Ралица Господинова (ПОТВ, Нова телевизия)

Даксон Да Силва (Локомотив)-през пролетния полусезон беше един от най-добрите в редиците на Локомотив /Пд/. Късното му присъединяване към кодготовката за зимния полусезон , липсата на достатъчна отговорност и очакването му да бъде трансфериран в друг отбор обаче провалиха шансовете му да спечелианкетата. Представянето му беше на приливи и отливи. Когато беше във форма беше най-добрия в тима си, но често беше и незабележим. За мен не е фаворит за първото място.

Даниел Божков (Ботев) - един от най-стабилните в защитата на Ботев /Пд/ през цялата година. Имаше обаче срещи , в които очакванията на публиката бяха по-големи и той не ги оправда. Не се представи и на ниво в пловдивското дерби.

Димитър Илиев (Локомотив) - липсата на класна селекция превърна Димитър Илиев от резерва миналата година в твърд титуляр сега. Нагърби се и с отговорността да носи капитанската лента в Локомотив /Пд/, с което според мен се справи. Позицията , на която играе обаче предполага повече отбелязани голове.

Дормушали Саидходжа (Ботев) - често през година Саиджоджа беше на двете крайности - от Осанна! До Разпни го! През изминалата година нападателят на Ботев /Пд/ беше тромав,несъсредоточен и пропиляваше с лека ръка чисти положения. През зимния полусезон намери себе си, отбеляза важни попадения, трасферираха го в ЦСКА.

Илиян Гаров (Ботев) - твърд, борбен и грешките, които допусна бяха минимални, но в никакъв случай фатални. Изигра на-силния си сезон, беше стълб в защитата на Ботев /пд/ и ще бъде нормално да попадне в тройката на анкетата

Йордан Милиев (Локомотив) - най-добрия играч на Локомотив /пд/ без изминалата година. Милиев показа голямо израстване и притежава качествата да стане един от най-добрите футболисти на България. Също очаквано да попадне в тройката.

Йордан Минев (Ботев) - безпорния фаворит за спечелване на анкетата според мен. Показа равномерен футбол през цялата година. Желанието за игра заразяваше и съотборниците си. Борбен и непримирим често оставяше защитните си функции , когато отборът му имаше нужда от водач.

Рангел Абушев (Марица) - един от най-надеждните млади футболисти. Бъдещето е пред него, талантът му е неоспорим, остава да го развие.

Явор Въндев (Локомотив) - качествата на Въндев са доказани както и головите му умения. Но преминаването му в Сливен през зимния полусезон го лиши от първите позиция в анкетата.

Наблюденията ми върху играта на Христов, Трифонов и Учиков-са епизодични.

Тройката за мен изглежда по следния начин
1.Йордан Минев
2.Йордан Милиев
3.Илиян Гаров

Румен Златански (БТА-Пловдив)

1. Йордан Минев /Ботев/
2. Йордан Милиев /Локомотив/
3. Даксон Да Силва /Локомотив/
4. Даниел Божков /Ботев/
5. Дормушали Саидходжа /Ботев/
6. Илиян Гаров /Ботев/
7. Димитър Илиев /Локомотив/
8 .Явор Въндев /Локомотив/
9. Йордан Христов /Спартак/
10. Красен Трифонов /Спартак/
11. Стефан Учиков /Марица/
12. Рангел Абушев /Марица/

Представям аргументи за първите трима в анкетата. Според мен Йордан Минев заслужава да бъде най-добър футболист на Пловдив заради стабилната си и силна игра през цялата година. Добрите му прояви доведоха до повикването му в националния отбор на България. Йордан Милиев е най-стабилно представящия се играч на Локомотив и заслужава второто място. Звездата на Локомотив Даксон да Силва безспорно е отличен играч, но заради извънфутболни проблеми формата му падна в края на есенния полусезон.

Анкетата за определяне на футболист на Пловдив е добра идея. Въпреки недоброто състояние, в което са местните тимове все пак трябва да има такива класации, за да има признание за труда на играчите.


Митко Лишев (Дарик, Gong)

Даксон Да Силва (Локомотив) - Бразилецът безспорно е качествен футболист, но подобно на много свои сънародници е непостоянен. Въпреки типичното за кариоките закъснение за лятната подготовка, Даксон бързо влезе във форма и в повечето мачове бе на ниво.

Даниел Божков (Ботев) - Дънди е универсален футболист, който никога не се страхува да поеме отговорност. Според мен вариантите пред него са два - да остане в Ботев до края на кариерата си или да търси ново предизвикателство.

Димитър Илиев (Локомотив) - Един от най - добрите централни нападатели в България! Притежава огромен потенциал и само от него зависи дали ще играе голям футбол. Есенният полусезон бе най-добрият в кариерата му досега.

Дормушали Саидходжа (Ботев) - Муши бе лидер на „жълто-черната" атака и отбеляза решителни голове, донесли важни точки. Наградата му се оказа трансфер в ЦСКА. Ботев задължително трябва да привлече качествен негов заместник.

Илиян Гаров (Ботев) - Капитанът на „канарчетата" може да играе, както в центъра на защитата, така и в средата на терена, където според мен е по-силен. През есента изнесе перфекти мачове, а в други допусна сериозни грешки. Потенциалът му е по-голям от формата в края на годината.

Йордан Милиев (Локомотив) - Най-късно през лятото ще напусне Лаута. Качествата му на футболист са в пъти над тези на Галя Топалова като президент.

Йордан Минев (Ботев) - Най-добрият футболист в Пловдив! Сърцето на Ботев.

Йордан Христов (Спартак) - Отдавна мястото му е в А група. Дано от пролетта вече да е там.

Красен Трифонов (Спартак) - Отлична есен за Красен. Честите контузии му пречат да расте нагоре.

Рангел Абушев (Марица) - Откритието на пловдивския футбол! Ако с него се работи правилно го очаква много добра кариера.

Стефан Учиков (Марица) - Заслужава уважение, че се зае с тежката задача да бъде лидер на тийнейджърите от Кършияка. Отдавна е показал качествата си.

Явор Въндев (Локомотив) - Без коментар.

Още по темата: общо новини по темата: 17
07.01.2009
06.01.2009
06.01.2009
06.01.2009
26.12.2008
24.12.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
На този ден преди 1 година: Всички говореха за Ботев и Пловдив
Юноша на Ботев бележи при успех на България
Марица на Величко Величков бие с 6:2
Треньорска битка! Левски и Крумовград се надцакват за бивш наставник на Ботев
Пловдивчанин се ядоса след Вечното дерби, започва титуляр на "Колежа"?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: