ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (19)
БФБаскетбол: Зала "Колодрума“ е прекрасна, в нея може да играе и националният отбор (аудио)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:16 / 20.02.2017Коментари (7)3804
© Plovdiv24.bg
Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков и вицепрезидентът Иван Ценов дадоха пред Plovdiv24.bg отлична оценка за условията, които предложи зала "Колодрума" в приключилия турнир за Купа България.

Двамата бяха категорични, че е напълно възможно в близкото бъдеще в Пловдив официален домакински мач да изиграе и националният мъжки отбор по баскетбол.

"Зала "Колодрума" е прекрасна. Организацията беше отлична. Искам да благодаря от името на федерацията на Община Пловдив и на всички в клуба Академик Бултекс 99 за добрата организация и за проявеното търпение. Успяхме да създадем едно събитие, което привлече вниманието на хората. Дойдоха доста хора", заяви пред Plovdiv24.bg Георги Глушков.

"Видях в залата много млади хора. Много съм щастлив, че имаше типично баскетболна публика. Не успяхме да забележим неща, които са свързани с друг вид спорт и други агитки", допълни още баскетболната ни легенда.

Чуйте цялото изказване на Георги Глушков в прикачения аудио файл.

Plovdiv24.bg потърси мнението и на вицепрезидента на българската федерация по баскетбол Иван Ценов относно приключилия турнир за Купа България в "Колодрума":

Ето какво каза за нашата медия Иван Ценов:

"Турнирът протече на едно отлично ниво. Радвам се, че нашата федерация съвместно с Община Пловдив успяха да направят отлична организация. Аз и преди съм казвал, че зала "Колодрума" отговаря на всички изисквания за баскетболни мачове от най-високо ниво. Това се видя и по време на турнира за Купа България".

"Не сме имали никакви забележки от участващите клубовете относно организацията или пък условията за игра в залата - като топлина, осветление и т.н. Лично аз очаквах повече публика, въпреки че на последния ден имаше над 2000 зрители, което е отлична посещаемост за баскетболен мач в България".

"Колодрума" е една от хубавите зали в България, но на този етап основният фактор, определящ домакинствата на националния отбор, е посещаемостта. Нещата се случват постепенно. Като видим, че пловдивската публика става по-активна към баскетбола, може да има промяна. Факт е, че в последните години този спорт беше малко позабравен в Пловдив. Но покрай успешните мачове на Академик Бултекс 99 се забелязва положителна промяна. За в бъдеще може да помислим и за домакинство на националния отбор по баскетбол в Пловдив".

Още по темата: общо новини по темата: 22
19.02.2017
19.02.2017
19.02.2017
19.02.2017
18.02.2017
16.02.2017
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Айде онази славчо-гергово платена паплач,да налази темата и да обяснява как Колодрума не става за нищо и са хвърлени пари на вятъра!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Повикаха двама от Академик Пловдив за лагер с националния отбор U18
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: