ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Номинации за Футболист на Пловдив 2008: Даксон Да Силва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:27 / 14.12.2008Коментари (0)3520
© Plovdiv24.bg
За четвърта поредна година читателите на Plovdiv24.bg избират "Футболист на Пловдив. Анкетата тази година започна изключително бурно. Стартът на допитването бе даден вчера, но за 24 часа над 1300 човека упражниха своя глас. Всички желаещи да го направят ще имат тази възможност до началото на януари, когато ще бъдат обявени резултатите. Както всяка година номинирахме по четирима играчи на елитните Ботев и Локо и по два на втородивизионните Спартак и Марица. 

© Plovdiv24.bg
В поредица от статии ще ви представим кратка визитка на номинираните и мненията на следящи от близо изявите им специалисти, като целта е тази информация да улесни избора ви за "Футболист на Пловдив 2008".

Даксон Да Силва (Локомотив)
Бразилският Халф на Локо Даксон Да Силва е един от най-ключовите играчи в отбора. Тази година има 4 попадения, като общо през годината е играл в 26 шампионатни дву
© Plovdiv24.bg
боя на "смърфовете". Даксон бе номиниран за "Футболист на Пловдив 2007". Миналата година той зае второ място с 19% от гласовете в анкетата.

Специалистът коментира:
Стоян Грозлеков (Lportala.net):Рейтингът на кариоката определено спадна след (не)очаквано дългата лятна ваканция, която на практика го остави без подготовка в самото начало на новия сезон. Това даде своето отражение и в отборния колектив, който прекара лятото в тежки тренировки и лагери в Банско, докато същите се чудеха какво ли прави Дакси в родна Бразилия в този момент. Очаквано липсата на конкуренция на поста му принуди старши-треньорът да разчита на него още в първите мачове и представянето му в тях бе слабо. Постепенно навакса изгубеното и бързо влезе в познатата си роля на основен играч, без който центъра на черно-белия отбор не е същият. Отбеляза важни голове и единствено факта, че не е играч на Левски или ЦСКА е причината и в този момент по страниците да не се четат оди за уникалното му изравнително попадение в 93-тата минута във вратата на Спартак (Варна). Преди това, пролетта съумя да защити миналогодишния си приз за "Играч №1 на Локомотив за 2007 г." и неслучайно и тогава и сега е "най-трансферираният" и желан от други клубове играч на пловдивчани. Поне засега остава на Лаута, но докога - не се знае.

Стойчо Генов (пресаташе): Ако имаше класация в Пловдив за най-техничен футболист, то Даксон щеше да е победител в нея. Игра много силно, като единственият му проблем понякога е дисциплината и психиката - отношението между него и клубното ръководство. Закъснението за подготовката на клуба донякъде развали имиджа му на професионалист, но въпреки това Даксон си остава един от най-силните футболисти.

Още по темата: общо новини по темата: 17
07.01.2009
06.01.2009
06.01.2009
06.01.2009
29.12.2008
26.12.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Днес е "черно-белият" Великден! Датата, която всеки локомотивец ще помни вечно
Национал на Левски преди гостуването на Локо: Хубаво е да се върнеш обратно!
Ботев и Локо с общо 5 номинации в анкетата "Футболист на футболистите"
Минал през втория отбор на Байерн Мюнхен e на проби в Локо Пловдив
Георги Минчев отново заслужи доверието на Илиан Илиев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: