ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Битката за Тракия остана без победител - 1:1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:08 / 06.03.2016Коментари (52)14514
Юбилейното 90-то издание на Битката за Тракия завърши без победител. Мачът между Берое и Ботев завърши 1:1 в Стара Загора и по този начин двата тима си поделиха по точка.

"Канарчетата" бяха без своята звезда Тодор Неделев, който отпадна от сметките на Николай Костов заради контузия. Двубоят под Аязмото също така пропуснаха Лъчезар Балтанов поради наказание и Мариян Огнянов. Мацата изненадващо не намери място в групата на тима, за сметка на това в нея попаднаха 9 юноши на Ботев.

Гостите от Пловдив пропиляха страхотен шанс за откриването на резултата още в 5-ата минута. Тогава след рейд на Грегъри Нелсън отляво, холандецът намери непокрития в малкото наказателно поле Божидар Васев, но той се засуети и не можа да вкара.

Берое отговори с удар на Исмаил Иса, но за късмет на "жълто-черните" топката срещна гредата и впоследствие се търкулна по голлинията, преди да бъде изчистена от защитник на пловдивчани.

Секунди по-късно Елиаш засече с глава центриране от корнер, но за късмет на "канарчетата" изстрелът профуча покрай лявата греда.

Така се стигна до 32-ата минута, когато Нелсън осъществи брилянтен самостоятелен пробив, чрез който преодоля двама бранители в зелено, излезе очи в очи с Макенджиев и вкара с техничен удар по земя в долния десен ъгъл.

Берое обаче оспориха попадението, тъй като при поемането на топката Нелсън я спря с ръка.

До края на полувремето заралии наложиха териториален натиск в половината на Ботев, но за късмет на пловдивския тим до гол във вратата на Витор Голас не се стигна.

След почивката натискът на заралии намаля, но все пак в 62-ата минута те успяха да изравнят. Това стори резервата Георги Андонов, който беше точен от пряк свободен удар. Юношата на Ботев мушна топката през стената и не позволи на Виктор Голас дори да мръдне.

Последната четвърт на срещата Берое наложи териториален натиск над своя опонент, но само впечатляващите изяви на Виктор Голас спасиха Ботев от загуба под Аязмото.

След спечелената точка Ботев събра актив от 25 точки и е вече на 2 от 5-ия Черно море, който по-рано днес се издъни у дома срещу Монтана (1:1). Берое се изравни с 2-ия Левски с 36 точки.

Още по темата: общо новини по темата: 10
08.03.2016
08.03.2016
07.03.2016
07.03.2016
07.03.2016
07.03.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тука е пълно с олигофрени. И не визирам циганите.
+10
 
 
Убеден съм , че сред нас има хора които нищо не разбират от футбол. Обвиняват Голас , Серкан , Нелсън. Вратаря ни извади сума ти положение , при фала очакваше удар над стената , защото зад топката бяха Андонов с ляв и Делев с десен крак , а всички помним Андонов къв гола вкара от фал на Коматево. Хора , това са ни възможностите. Няма ги вече милионите и скъпите селекции. Марулите имат силен отбор с доста пари и възможности. Ние отиваме с 9 юноши и взимаме равен , дори водим , при положение че там и с мегаселекцията на Мъри падахме. Стига сте мрънкали хора , оставете треньора и отбора. Не играем за нищо освен за публиката , нека трупат опит момчетата и да се развиват. Серкан беше трагичен в първите мачове , сега вече играе доста сполучливо. Малко повече самочувствие и ще се получат нещата. Много ми хареса и малкият Наско Милев ! Радвайте се на всяка точка и победа !
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 07.03.2016 г.
+10
 
 
Момчета, не стигайте в крайности за оценка на играчите. Самият факт, че взехме точка и с отбелязан гол не е за пренебрегване. Всички виждаме, че този път на развитие е избран от ръководството и скоро няма да бъде променен - да се налагат юношите на клуба, а кой ще се справи - времето ще покаже. Иначе, какъв е смисъла от школата, ако част от играчите не преминат в мъжкия отбор? За какво да се хвърлят маса пари години наред, ако не изпробваме "собственото си производство"? Рано е да се дават оценки кой и колко става. Е, на всички ни се иска веднага и по-нагоре да сме, но нека проявим малко търпение. Логично след края на първенството някои играчи ще си тръгнат, 2-3 нови ще се вземат, но толкова. Радвайте се , че Ботев го има след ерата на селския, нещата според мен ще се нагласят с времето.
+6
 
 
Добра точка за Ботев предвид силата на съперника и състава, с който излязохте. Само едно не ми стана ясно, защо в 93мин като имахте корнер, буквално последното положение в мача го играхте на късо и пазихте топката в ъгъла, за да свърши мача?
+7
 
 
Без Лъчо, Мариян и Тошко равенството е даже много добър резултат за нас! Иначе погледнато видяхме, че да рушиш е къде повече лесно отколкото да градиш. Затова и със Славия се измъчихме и ако не беше глупавата грешка на Голас, пак щеше да е равен резултатът. Съгласен съм с Костов, че за атакуващите ни действия нямаме добра организация, не са още сработени добре момчетата. Трябва да изиграят още доста мачове, че да заиграят в добър синхрон. От нас се иска Търпение!
на 06.03.2016 г.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-3
 
 
За тези, които написаха, че Голас днес бил играл добре, ще кажа, че отдавна не бях виждал по-малоумно заставане при изравнителния гол.Смисъла на поставянето на стената е, че тя ще защитава единия ъгъл на вратата, а вратаря ще пази другия.Затова и вратаря трябва да застане в тази част от вратата, която е незащитена от стената.Обаче нашия вратар днес седеше в средата на вратата.Това трудно може да се види и в третите дивизии.Лошото му пласиране при прекия свободен удар доведе до гола.Отделен въпрос е, че всъщност фал нямаше...Аз лично днес съм доволен и от Серкан и от Милев.Стараха се и им трябва повече игрово време.Все още вярвам на треньора Костов.
+6
 
 
А това, което ни трябва най- много е халф с поглед върху играта-техничен и нестандартен. И десен бек, защото в 90% от головете в нашата врата по един или друг начин е замесен Даната
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: