ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Гошо Вратарчето вгорчи националния празник на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:54 / 03.03.2016Коментари (55)39135
Отборът на Ботев Пловдив не успя да зарадва верните си привърженици навръх националния празник 3 март. "Канарчетата" отстъпиха с 0:1 от Славия в Коматево в среща от 23-ия кръг на "А" група. В герой за "белите" се превърна неостаряващия Георги Петков. Известен с прякора Гошо Вратарчето спаси куп положения пред своята врата и вече 722 минути не е допускал гол в първенството. Вратарят на Славия за последно пусна гол при 0:1 от Левски на 13 септември.

Първата опасност в мача дойде в 18-ата минута. Тя бе пред вратата на "жълто-черните", когато след корнер кълбото се озова в краката на Ндонгала. Играчът на "белите" стреля силно от около 12-13 метра по диагонала, но Милен Гамаков изчисти.

10 минути по-късно Никола Попов ощети "канарчетата" след като не им отсъди чиста дузпа! Цветомир Панов препъна Грегъри Нелсън на самата линия, но реферът явно се заблуди, че нападателят се строполи извън наказателното поле и свири само фаул в полза на пловдивчани.

До края на полувремето Ботев наложи натиск над своя опонент, но до чисто голово положение момчетата на Николай Костов така и не достигнаха.

Втората част започна с попадение за Славия. Сердер Сердеров вкара дебютния си гол за "белите". Борислав Балджийски се освободи от защитник в "жълто-черно" и центрира отлично към Сердеров, който с глава от малкото наказателно поле прати топката във вратата на Виктор Голас.

"Канарчетата" бяха бързо до възстановяването на статуквото, но ветеранът Георги Петков майсторски с една ръка спаси удар на Тодор Неделев от пряк свободен удар.

Ивайло Димитров пропусна да сложи точка на спора в 63-ата минута. Нападателят бе изведен зад отбраната на домакините, но при завършващия си удар Голас показа рефлекс и спаси вратата си от втори гол.

Четвърт час преди края резервата Наско Милиев можеше за изравни, но намиращия се в страшна форма от началото на сезона Георги Петков спаси геройски удар от близко разстояние на младия талант на пловдивчани.

До края на двубоя Ботев направи всичко възможно да разпечата Гошо Вратарчето, но ветеранът днес просто беше невероятен!

В добавеното време пък Лъчезар Балтанов си изкара два бързи жълти картона и бе изгонен от Никола Попов. Така халфът на "канарчетата" ще пропусне Битката за Тракия в неделя.


Още по темата: общо новини по темата: 10
05.03.2016
03.03.2016
03.03.2016
03.03.2016
03.03.2016
03.03.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега разбрахте ли,че не в трениора е проблема след смяната на Шилек.Просто футболистите ви толкова си могат.
+1
 
 
Каквито камъни имаше да хвърляте по футболистите ни, ги хвърлихте. И повечето упреци бяха справедливи. Но мачът реално си беше равен. Защо не коментирате за вратарския гол? Защо не пишете за Голас? Вече втори мач губим точки заради него. Как така от около 30 метра я вдигат топката в малкия пенал, а Голас няма да се затича и с неговия почти 2 метра ръст да скочи за топката? Той не следи ли за развитието на противниковата атака?
+1
 
 
Като цяло слаб мач. Но пък не може и да се отрече , че момчетата имаха желание за победа и я търсиха докрая. Това, че Мацата, Серкан, Васев и Нелсън са в лоша спортна форма се вижда и от самолет, но днес и късмета ни обърна гръб. Наско Милев направи всичко възможно да отбележи, но просто му липсва концентрация пред гола. Имайте и в предвид положението за дузпата, тогава мача става друг. Тоя шибаняк съдията се подигра днес с всички ни на стадиона. И при двата картона на Лъчката, никакви нарушения, ама никакви. Биха ни с половин положение. Просто ни вкараха един гол от нищото, затвориха се и не минаха повече центъра, освен при онова положение, което Голас изскара. Заслужавахме поне равен.
на 03.03.2016 г.
+4
 
 
Що не вземете да се гръмнете питам аз? Сега ако паднем от Берое какво ще правим? Ще гоним Костов или направо ще закриваме отбора? Незнам какво сте очаквали тази година,но в момента сме 6-ти и момчетата се справят сносно или поне със сигурност са по добре от публиката! Между другото след връщането си от Румъния Мариан ни тегли назад. Чандаров държи в отбора да се налагат младоци и треньора го прави като пуска Серкан,Терзиев,Милев,Васев и Гамаков а ако сте решили да докарате звезди от бундеслигата и премиършип давайте парите и няма да ви върнат.Любимия ви футболист Нелсън няма да го бараме,щото няма такава звезда на небосклона!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 03.03.2016 г.
-1
 
 
Явно само една подготовка не стига за да се обиграе отбора. Игра на приливи и отливи в трите мача, иска време, искат се мачове. 3-4 футболисти са с много слаба игра и едва ли трябва да останат в отбора.
+5
 
 
Преди началото на пролетния полусезон за мен отбора ни беше загадка.Десетте освободени наистина нямаха качества за Ботев.Първия мач победа със слаба игра.В Благоевград по-добре,но заради Голас реми.След днешния мач се питам изобщо имаме ли вратар?Серкан,Огнянов,Васев,Нелсън много слаби!Един Балтанов не стига!Всяко центриране вещае гол във вратата ни.Дано се вземат добри играчи.Само Ботев!
+1
 
 
Защо се сбихте с фенчетата на Слабия, дебили? На връх националния празник днес?? Правилно. Щото Повечето ви фенове не се чувстват българи.
+12
 
 
за младоците иди дойде,ама до кога креативната супер звезда Мариян ще бяга от топката?! Какъв футбол, след като основният плеймейкър никога не търси топката?!
+2
 
 
Играхме доста слабо и това ни коства загубата. Нямахме късмет в някои положения. Някои футболисти играха под своите възможности няма да назовавам имена. Но целия отбор е виновен за загубата на 3 - те точки. Лъчката игра сякаш най-добре. Ама тоя Andrews пе*ерас накрая на мача ме изнерви до краен предел .
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: