ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Финансовият директор в Ботев: При сделка за клуба целта ще е титла
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 07.10.2008Коментари (0)11552
© Plovdiv24.bg
Христо Андреев бе назначен за финансов директор на Ботев в края на септември. Председателят на Съюза на българските мелничари със сигурност може да даде най-пълна яснота около преговорите за смяна на собствеността, за които говори президентът Димитър Христолов. 31-годишният Андреев даде първото си интервю на спортна тема за "Меридиан Мач". Контекстът на разговора беше повече от отличен, след като го открихме на мобилния телефон докато гледаше мача на дублиращия отбор на Ботев със Сливен.



- Г-н Андреев, как се стигна до назначението ви в Ботев?

- Първоначално господин Христолов ме покани. Аз от малък съм почитател на този отбор и от доста време се дразнех от това, че Ботев не заема мястото, което му се полага в българския футбол. Бях изложил моето виждане за някои структурни промени в клуба, за спортно-техническия, за финансовия отдел... Президентът до голяма степен ги споделя и така се стигна до поканата да започна работа. Аз искам да свържа името си с един успешен проект. Нормално е да съм амбициозен, имам своята визия за управлението на спортен клуб.

- Как вървят преговорите за нов собственик?

- Да, наистина вече стартираха разговори с инвеститори със сериозни намерения и мога да кажа, че засега преговорите вървят добре и има добра инерция. Има някой детайли, които се надявам, че ще бъдат преодолени, за да може клубът действително да получи своя шанс за развитие.

- В крайна сметка кои са тези мистериозни купувачи?

- Нека кажем само, че става въпрос за много сериозен инвеститор.

- Какво вярно има в информациите, че холдинг от Стара Загора или Христо Ковачки проявяват сериозен интерес към Ботев?

- Да не се намесва името на Христо Ковачки покрай добрите взаимоотношения, които имаме. И той ще потвърди това, което ви казвам и аз. Свързан е с Миньор (Перник) и с никой друг.

- Посещението на Димитър Христолов в Италия има ли нещо общо с предстоящата сделка?

- Не знам. Очакваме го да се прибере днес и преговорите да продължат.

- Доста известни личности са от Пловдив. Апостол Апостолов - шефът на Комисията за финансов надзор, Йордан Христосков от НОИ, Емилия Масларова, Христо Стоичков, Стефка Костадинова..., помага ли някой от тях на отбора?

- Известен е фактът, че помагат от КЦМ, г-н Георги Гергов също е помагал. След като разбраха, че съм започнал работа в Ботев, доста представители на средния бизнес изявиха желание да помагат. Това са сигнали, че бързо може да се излезе от кризата. Хората сега само мечтаят, но ако има сделка, титлата ще бъде наша цел за стогодишнината на клуба. Всички обаче искат да има отчетност за парите, които дават, и по-добри резултати. Ще се погрижим тези предпоставки за привличането на нови спонсори да станат факт.

- Скандалът около мача с Беласица и саботажите от страна на феновете не свалят ли цената на клуба?

- Феновете със сигурност искат промени. В Пловдив направо ври и кипи по тази тема. Не знам дали това е правилният подход с тези саботажи, но се вижда, че вече показват известно търпение. В Сливен нямаше ексцесии. Що се отнася до скандала за мача с Беласица не мисля, че има основание Ботев да се превръща в изкупителна жертва на всички проблеми в българския футбол. Нека се проведе необходимото разследване и да се докаже, че ние не участваме в подобни комбинации. Ако го правехме, нямаше да имаме толкова трудности и всеки път да се борим геройски за мястото си в "А" група.

- Купувачът свързан ли е с ГЕРБ и Бойко Борисов дал ли е благословия за такава сделка?

- Няма нищо общо нито с ГЕРБ, нито с друга политическа сила. Доколкото знам Бойко Борисов симпатизира на друг отбор - Левски, ако не се лъжа. Ние очакваме подкрепа от страна на местната власт. Кметът Славчо Атанасов е привърженик на нашия отбор, но е по-важно да помага на всички спортни клубове в Пловдив.

- В предизборната му платформа фигурираха такива обещания, до този момент изпълнил ли е някое от тях?

- Аз съм отскоро и знам, колкото и вие. Мисля, че от него ще имаме нужда от добри отношения и съдействие в бъдеще. За да изпълним проекта си за силна детско-юношеска школа, ще ни трябват добри терени, вместо нивите, на които се играе сега.

- Могат ли бизнесмените, които управляват летище Пловдив, и Иво Прокопиев да купят Ботев чрез фондацията "Спасение за Ботев"?

- Офертата, по която преговаряме е по-добра от тази на фондацията. Аз съм разговарял с много от феновете членуващи в нея и знам, че всички искат Ботев да има нов притежател на контролния пакет акции. Очевидно е, че г-н Христолов, колкото и да се разкъсва, не може да дава, това от което клубът има нужда. Трябва да се приеме протегнатата ръка.

- Вашето идване в клуба е сериозен повод за оптимизъм...

- Съдействам с каквото мога. Ще остана, само ако има печеливш проект за управлението на клуба. Надявам се сделката да стане факт скоро, защото това ще е добре за целия ни футбол. Не е хубаво да има концентрация на пари само в няколко отбора. Силен Ботев ще пълни стадиони в цялата страна.

- Какъв бюджет е необходим на клуба?

- Минимум 2,5 - 3 000 000 лева годишно са нужни, за да търсим място в шестицата. С толкова ще тръгнем, ако продажбата стане факт.

- Сега колко се харчат за отбора и откога не са влизали свежи пари в клуба?

- Има затруднения. От 1-2 месеца не са плащани заплати и премии. Затова промяната е наложителна.

- Казахте, че сте в Ботев по покана на Христолов, но ще остане ли той в клуба, ако продаде акциите си?

- Според мен той може да е полезен. Има и сериозни международни връзки, предимно с Италия. Карло Анчелоти бе в Пловдив заради него. Христолов има място в Ботев.

Източник: в. "Меридиан Мач"

Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011
07.09.2010
25.06.2010
27.04.2010
23.03.2010
18.02.2010
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: