ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Лудогорец се нареди на опашката за Тодор Неделев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:23 / 18.01.2016Коментари (11)8057
© Plovdiv24.bg
Дългите месеци на изгнание на Тодор Неделев в Майнц като че ли са на привършване. Шампионът на България Лудогорец стана поредният клуб, който се интересува от възможността да привлече национала в редиците си, съобщава "7 дни спорт". 

Крилото премина в германския тим преди две години, след като немците броиха 2,8 милиона евро на Ботев (Пловдив). За 24 месеца при червените обаче Тошко така и не успя да се наложи в първия състав, като не игра нито при стария треньор Томас Тухел, нито при Каспер Хюмланд и Мартин Шмид, които поеха тима след него. 

В последните месеци упорито се заговори, че от Майнц са склонни да пуснат футболиста под наем в друг отбор. Появиха се спекулации за интерес от страна на Дуисбург, където треньор е друг българин - Илия Груев. "Зебрите" обаче бързо отрекоха това. 

Преди няколко седмици спортният директор на Майнц Кристиан Хайдел сподели какво се случва около родния национал: "Тодор има силни качества, но ще му се наложи да смени атмосферата. През лятото се убедихме, че има защо да го задържим, но сега трябва да играе другаде. Вероятно ще го дадем под наем, но се чудим дали да е само до лятото или за година и половина", сподели Хайдел пред "Кикер". 

Откакто премина на "Кофейс Арена", Тошко има само 2 мача за първия тим и предимно играе във втория състав в Трета Бундеслига. От Майнц обаче смятат, че футболистът не се развива, защото играе на твърде ниско ниво. Затова са стигнали и до идеята да го пратят под наем.

На опашката за подписа на Неделев се нареди и родният му клуб Ботев. Крилото е любимец на феновете на "канарчетата". Това обаче не съвпада с плановете на Майнц, тъй като немците искат да го пуснат под наем в по-сериозен отбор, който играе на по-високо ниво и където те могат да следят изявите му. 

Пловдивчани все още водят разговори за Неделев, но до този момент удрят на камък. Така Лудогорец има реален шанс да се намеси в спора за национала, след като в Разград имат желание да се посилят с млади български играчи. 

Спортният директор на разградчани Методи Томанов е голям почитател на футболиста, а същото се отнася и за треньора Георги Дерменджиев, който се познава с Тодор още от юношеските години на таланта. Освен това в Разград работа започна и Петър Пенчев, който е близък с Неделев, след като двамата бяха заедно в Ботев преди време.

Шампионите гледат на Неделев като отлична опция за халфовата линия. Тодор е поливалентен като може да играе както на крилото, така и на позицията на плеймейкър зад нападателя. Освен това в клуба смятат, че той може да е достоен заместник на Марселиньо и дългосрочна инвестиция, тъй като е само на 22 години. 

От Лудогорец се надяват да убедят Майнц да пуснат Неделев в Разград с коза за участие в еворпейските турнири. Само при чудо шампионите няма да играят в Европа през лятото, като те или ще се включат в Шампионската лига или най-малкото в Лига Европа. Това може да умилостиви немците и те да позволят на играча да се завърне в "А" група.

Единственият вариантв Лудогорец да вземат Неделев е под наем. На този етап от Разград трудно ще извадят голяма сума за пълен трансфер, макар в клуба да са наясно с безспорните му качества. От Майнц не са склонни за продават евтино българина, след като платиха за него 2,8 милиона евро и ще искат поне донякъде да си върнат инвестицията.

От Лудогорец все пак са склонни да предложат за Тошко договор за наем с опция за откупуването му за постоянно. Разградчани са готови да поемат и голяма част от заплатата на Неделев, която е около 30 хил. евро на месец. На по-късен етап Лудогорец вече ще реши дали да откупи изцяло играча от Майнц.

Още по темата: общо новини по темата: 250
20.10.2016
12.06.2016
11.06.2016
07.06.2016
03.06.2016
08.05.2016
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всеки знае че Тошко е със слаба физика и интересно как се отзова в най-мъжкото първенство в света.Иначе няма спор за А група си е класа.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+12
 
 
Това, според мен са поредните измишльотини. А всички знаем, какво се случва с българските футболисти в Лудогоред.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
на 18.01.2016 г.
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: