ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев победи с категоричното 5:0 Беласица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:04 / 27.09.2008Коментари (0)9400
Ботев победи Беласица с категоричното 5:0. Хеттрик за "канарчетата" записа Дормушали Саидходжа, а по още един гол добавиха Апостол Попов и Георги Аврамов. Футболистите на Ботев изпуснаха още два пъти повече чисти положения и без проблеми можеше да докарат актива си до двуцифрен, но през втората част почти спряха да играят, а и не бяха много концентрирани в завършващата фаза. Съмненията, че срещата е уговорена за 3 и повече гола на нула за Ботев се оправдаха напълно, тъй като разликата в класите бе повече от очевидна и Беласица, поне в сегашното си състояние, са сигурен изпадащ за догодина. Най-големия успех през целия мач за петричани бе един ъглов удар, който бе бит в аут.

Целия мач премина под диктовката на "канарчетата", като в първите 20 минути пропуските пред вратата на "червено-белите"  бяха почти всяка минута. Още в началото защитник на Бела можеше да си забие ефектен автогол, но вратарят на гостите Манолов успя с добър рефлекс да избие в гредата. Минути по-късно Саидходжа овладя добре пас на Минев и от границата на наказателното поле би диагонално на сантиметри покрай гредата. Тодор Тимонов също на няколко пъти можеше да вкара, но нямаше шанс. Първо удар от воле от дъгата мина на метър над горната греда, а по-късно от чиста позиция в малкото наказателно поле не уцели топката.

Първото попадение не закъсня - в 20-ата минута. Изненадващ бе неговият автор - Апостол Попов. След меле в наказателното поле на Беласица, Георги Аврамов върна топкат
© Plovdiv24.bg
а към защитника, който с точен шут би покрай лявата греда и не остави шансове на вратаря на гостите. Отново той можеше да удвои само няколко минути по-късно, когато се измъкна от защитник на Бела и шутира, но топката мина малко над горната греда. Саидходжа също пропусна чисто положение, когато от малък ъгъл след като преодоля вратаря не успя да вкара в празната врата. Все пак голмайсторът на "канарчетата" успя да вкара от идентична ситуация, когато топката рикошира в защитник и влезе в мрежата за 2:0.

Третото попадение падна само след няколко атаки. Георги Аврамов бе оставен непокрит в наказателното поле и от 7-8 метра с точен шут заби топката в горния ляв ъгъл на Манолов.

Второто полувреме "канарчетата" намалиха сериозно оборотите и почти спряха да играят. Това не промени почти по никакъв начин ситуацията на терена, като Беласица не успяха да притеснят нито веднъж Славчо Тошев. Още два гола заби Дормушали Саидходжа - първо в 64-ата минута след пас на Красимир Кръстев, а после в 79-ата след пас от Йордан Минев. С тези три гола Саидходжа вече има общо 5 в класацията на голмайсторите.

Въпреки, че срещата се игра на празни трибуни, феновете отново показаха недоволството си от управлението на Димитър Христолов. От началото на второто полувреме започна да се събира агитка от привърженици на "канарчетата", които пристигнаха с няколко плаката срещу Христолов. 50-ината фена бяха пазени от доста полицаи, но до по-сериозни ексцесии не се стигна. 
Още по темата: общо новини по темата: 18
09.10.2008
30.09.2008
30.09.2008
30.09.2008
29.09.2008
29.09.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Разкриха голямата изненада за феновете на Ботев
Керкез и Белчев залагат на най-доброто, съставите на Ботев и ЦСКА-София
С мощна заря посрещнаха футболистите на Ботев, монтираха ново табло на една от трибуните
Атанас Чернев: Ботев е като семейство за мен! Нашите фенове са най-добрите в България
"Червените" фенове изкупиха гостуващия сектор, спират на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: