ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Костадин Ангелов: Не е нормално да играеш за Ботев и да не даваш всичко от себе си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:58 / 22.08.2008Коментари (0)7428
© Plovdiv24.bg
"Реално това ще е моят дебют като старши-треньор на Ботев. До сега Стефано Кусин водеше тренировките и той пое отговорността за загубите. Аз бях в качеството си на съветник, който се опитва по някакъв начин да му помогне. Не казвам, че въобще не ме е слушал, но едно е да даваш съвети, друго е ти да си човека, който взима решенията и приема тези съвети", това заяви старши-треньорът на Ботев Пловдив Костадин Ангелов преди срещата на "канарчетата" с Черно Море утре.

"Ако работиш за Видима-Раковски и си опрян до стената, задължително трябва да работиш за мотивацията на футболистите. Тук обаче играем за Ботев Пловдив и не е нормално в такава ситуация да не дадеш всичко от себе си. За мен това е мач на мъжеството. Вярвам и съм убеден, че Ботев има възможности да победи Черно Море. Ще има няколко промени от схемата, която ползваше Стефано, но ситуацията е деликатна и не искам да ги разяснявам преди мача. Ще използвам някои от футболистите, които оставаха резерви в предните мачове.

Феновете са прави да са недоволни. Ако погледна от тяхната гледна точка, нормално е да нямат доверие в треньора, след като няма победи. Доверието се изгражда с победи и добра работа. Убеден съм, че когато това стане, това отношение ще се промени.

От години чакам такъв мач, да бъда треньор на отбор с темпераментна публика. Не искам да кажа нищо лошо против Севлиево, но там отборът няма нито един фен. В основата на решението ми да дойда в Ботев са феновете. Дълги години в работата ми това липсваше и се надявам да го усетя това и да се насладя максимално. Футболът е за хората, не е за футболистите, не е за треньорите.

Не бих коментирал дали е нормално или не да оставяш извън отбора футболисти, които не искат да си подновят договорите. Това е решение на хората, които дават парите, политика на клуба. Има много неща в българския манталитет, които са ненормални, но живеем тук и трябва да се съобразяваме с това.

Основното, за което се опитах да работя през изминалата седмица е да вдигна на крака футболистите след загубата от Левски. Без съмнение това беше една позорна загуба, но в България сме с такъв манталитет, че когато победим се радваме 2-3 дни, но когато загуби го преодоляваме цяла седмица. В крайна сметка единственият изход да се забрави тази загуба е победа срещу Черно Море. Отборът може да преодолее унижението и да победи утре. Точно в такива моменти е нужно играчите да излезнат, да се борят мъжки и да се докажат като футболисти. Ако това не се случи, значи положението е отчайващо.

Всички са здрави и готови за мача. Красимир Кръстев утре е в групата, няма проблеми с него. Надявам се и са достатъчно мотивирани, аз съм направил всичко от себе си, за да ги мотивирам. Гледал съм мачове на Черно Море, и те като всеки отбор има слабости и ще се опитам да използвам тези слаби места.

Аз не се страхувам да поемам своите отговорности. Ако проблемът със загубите е в мен, ще си тръгна - аз никога не бих се скрил. Надявам се още в събота да се усети промяната в отбора.

Ще изчакам да мине мачът с Черно Море и тогава ще мислим за тези неща, евентуално приятелски срещи през паузата на 6 септември. Със сигурност ще има нови футболисти. Гледаме доста видео записи с Боби Димитров, търсим нападатели. Едва ли това ще е Пол. Вариант от България ще се получи доста трудно", каза още "новият" старши-треньор на Ботев Костадин Ангелов.

Още по темата: общо новини по темата: 7
28.08.2008
23.08.2008
23.08.2008
23.08.2008
23.08.2008
23.08.2008
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Това се казва увереност! "Канарчетата" празнуваха с тениски за финала
Щастливият Керкез: Заслужихме финала! Благодаря на хората!
"Жълто-черна" еуфория! Ботев е на финал!
По минути: Ботев 2:0 ЦСКА-София
Разкриха голямата изненада за феновете на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: