ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Маричани изпускат Свиленград, въртят 1:1 в последната си контрола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 31.07.2008Коментари (0)2112
© Plovdiv24.bg
Марица изпусна да победи Свиленград в последната си контрола преди старта на футболното първенство в Източната „Б" група, съобщиха от пресслужбата на клуба. Мачът се игра на клубния стадион в Кършияка и завърши боево 1:1, но маричани трябва много повече да съжаляват заради многобройните пропуснати чисти голови положения.

Жълто-сините се разминаха с успеха в поредния спаринг от лятната си подготовка буквално в последната минута на срещата. Тогава младокът Антонио Цанков премина като на парад през трима защитници на гостите, а после преодоля и вратаря им. След това обаче търколи слабо топката в опразнената врата, когато свиленградският защитник Нойко Горов със сетни усилия се хвърли самоотвержено и изби коженото кълбо от гол-линията.

Маричани поведоха още в 16-ата минута чрез завърналия се от Гигант (Съединение) Богдан Кузмов. Нападателят направи страхотно отиграване отдясно и с прехвърлящ удар по диагонала препарира привлечения в последния момент от Сливен вратар на гостите Мирослав Марков.

В 23-ата минута Цветомир Йотов стреля от 25 метра, но Мирослав Марков усети и спаси удара му.

5 минута по-късно стражът на Марица Теодор Скорчев пък хвана удар на Пламен Стоянов. Последният обаче се реваншира за пропуска си и изравни малко случайно в 30-ата минута. Тогава Стоянов засече с глава 35-метрово центриране отляво на отличния в този мач Кирил Дяков.

През вторите 45 минути маричани натиснаха и са опитаха да достигнат до втори гол, което обаче не им се удаде. Първо влезлият на смяна бивш нападател на Ботев Веселин Филипов можеше да вкара в 53-ата мин.

6 минути по-късно Димитър Байрев отблизо стреля с глава, но по чудо не отбеляза гол, давайки шанс на Мирослав Марков отново да показва добрата си класа под рамката.

Завърналият се от тестови камп на Аякс в Гърция резервен вратар на Марица Димитър Грабчев пък предотврати сигурни голове във вратата си, като хвана два последователни удара на Николай Бояджиев и Иван Георгиев в 60-ата и 62-ата минути.
В края на мача Иван Димов в 79-ата минута също бе близо до гол, но пропусна да вкара отблизо, а удар на Атанас Лазаров в 83-ата мин. бе избит от гол-линията от защитника на Свиленград Боян Нейчев.

Мачът за маричани пропуснаха Владимир Байрев и Христо Сталев, които са контузени, както и Емил Стоев-Бадема, очакващ трансфер в чешкия елитен тим Бохемианс (Прага).

"Имам доста забележки към момчетата, но ще им ги кажа лично в съблекалнята. Явно има понатрупана умора у момчетата след втория ни подготвителен летен лагер на Цигов чарк", обясни наставникът на маричани Иван Петров-Чекиста.

Още по темата: общо новини по темата: 59
06.08.2008
06.08.2008
06.08.2008
05.08.2008
04.08.2008
02.08.2008
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: