ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев съкруши Литекс в Ловеч и заложи на дузпата Краси Балъков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:21 / 08.11.2014Коментари (100)17115
© pfclitex.com
Ботев се наложи с 2:1 като гост на Литекс в дерби-срещата от 15-ия кръг на "А" група. Така пловдивчани изхвърлиха от топ 6 съперника си и заплетоха още повече интригата в първенството за първата шестица. Освен това възпитаниците на Велислав Вуцов заложиха на дузпата Красимир Балъков заради неубедителните изяви на "оранжевите" откакто той пое тима.

Ловчанлии можеха да поведат още в 13-ата минута, когато Страхил Попов качи от фаул коженото кълбо на главата на Асприля, но нападателя не намери целта.

"Канарчетата" отговориха с изстрел от фаул на Момчил Цветанов в 21-ата минута, който Баривейра изби.

По-активната игра на "оранжевите" даде резултат в 39-ата минута, когато те откриха резултата. При бърза контраатака Джордан се възползва от груба грешка на Адам Стаховяк и откри резултата в Ловеч. Нападателят бе изведен от Кристиан Малинов в предни позиции и след неуспешен шпагат на Росен Колев, Стаховяк увисна също излязъл много пред пеналта си и за Джордан остана да покаже техника, като вкара топката в опразнената врата.

Този гол не отчая пловдивчани, които в последните секунди на полувремето възстановиха резултата чрез Томаш Иршак. Цветанов върна към Огнянов, който с много прецизен пас качи топката на главата на отскубналия се зад гърба на защитата в оранжево Иршак. Чехът чукна кълбото и то влетя точно край сглобката до далечната греда. 

Втората част започна с два сериозни пропуска за домакините. Първо в 54-ата минута Джордан стреля с глава, но на сантиметри покрай дясната греда на пловдивчани, а малко по-късно централният нападател бе изведен зад гърба на гостуващата отбрана, но диагоналният му шут бе твърде неточен.

Така се стигна до 63-ата минута, когато "жълто-черните" осъществиха пълен обрат. След добра атака и куп рикошети, коженото кълбо стигна до Александър Колев на дъгата на пеналта, който стреля силно и вкара в долния ляв ъгъл на Баривейра. 

До края Литекс наложи натиск в половината на гостуващия тим, като беше и много близо до изравняването, но само добрата изява на Стаховяк в 85-ата минута попречи на домакините да вземат нещо от този двубой. По този начин полския страж изкупи вината за нелепия гол, с който ловчанлии откриха резултата. 

С победата Ботев събра актив от 25 пункта, които го отреждат на 4-то място. Литекс се свлече на 7-о място с 22 точки.

Литекс - Ботев 1:2
1:0 Джордан 39'
1:1 Иршак 45'
1:2 А. Колев 63'

Литекс: Баривирейра, Попов, Менди, Гълъбов, Недялков, Асприля, Бумал, Малинов (Н. Колев), Руменов (Ангелов), Ваюши (Десподов), Джордан

Ботев: Стаховяк, Христов, Инез, Р. Колев, Филипов, Цветанов (Терзиев), Иршак, Гамаков, Огнянов (Васев), Колев (Балтанов), Чунчуков


Още по темата: общо новини по темата: 19
12.11.2014
11.11.2014
11.11.2014
10.11.2014
10.11.2014
09.11.2014
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Сценария е ясен, видяхме как литекс не искаха да си подадът топката наро4но.Сага ще дадете тези 3 то4ки на Левски.....
+20
 
 
Честита победа канари. Два красиви гола и много радост. Покрай тази радост обаче пропускаме нещо. Отново съдията беше неадекватен или поръчков. Вратаря на Литекс трябваше да получи директен червен картон, а не жълт. Много груба грешка на съдията. А защо даде жълт картон на Алекс? За бурна радост ли? Аз не успях да видя. Ако някой е видял да сподели.
-23
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
+15
 
 
Радвам се.че счупихте каръка с гостуванията.Пловдив над всичко и само Локо!
+16
 
 
Бях започнал да се отчайвам след загубите от Локо Сф и акулите, и равния с буферите, но в Ловеч момчетата бяха страхотни! Вили, ако играете така и ни класираш в първата шестица, ще останеш завинаги в сърцата ни! Започвай да пускаш и Дрянов, в тези момчета има много хляб.
+16
 
 
Красива атрактивна комбинация за първия гол и много атрактивно изпълнение на Томаш!!! А втория ни гол? Лично аз съм много силно съм впечатлен и от гола на Алекс Колев!!! С много бърза реакция и голов изстрел! Много са малко нападателите, които го могат! Защитниците на Ловеч и техният вратар бяха буквално сгащени!
+15
 
 
БОТЕВ ПЛОВДИВ, ГОРДОСТТА НА ТРАКИЯ !!!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 09.11.2014 г.
+13
 
 
hoodlom на 07.11.2014 г. +1 Младите канарчета ще ни зарадват в Ловеч! PANTHER YELLOW-BLACK на 07.11.2014 г. Дано ,да се надяваме .
-1
 
 
Честита победа!Но отново за цял мач едно две хубави неща(атаката за гола на Иршак)и може би още една две атаки.Отново кюскане нагоре и много късмет.Положителното е че за пръв път на моменти имахме крила(както играят всички отбори по света,а не като при самолетите....)Чета тук че сме играли страхотно и т.н. явно не ви е много ясна....но нищо .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: