ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев ще търси първа победа като гост на "Армията" от 29 години насам
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 03.10.2014Коментари (18)5085
© Plovdiv24.bg
ЦСКА и Ботев (Пд) се сре­щат на "Армията" днес в можеби най-интересния мач от 11-ия кръг на А група. Двата отбора спечелиха ценни победи преди седмица и влизат в дву­боя с повишено самочув­ствие.

"Червените" минаха през иглени уши, но постиг­наха пълен обрат за 2:1 сре­щу Берое и се откъснаха на 4 точки на върха в А група. "Ка­нарчетата" пък без сломиха градския съ­перник Локо с 2:0 и са амбицирани да затвърдят възхо­да си срещу 31-кратните шампиони.

Така един срещу друг се изправят безапелационният лидер в А група и ентусиазираният Ботев на Вили Вуцов. Срещата е със стартов час 18:45, а ЦСКА е считан за абсолютен фаворит от бук­мейкърите.

"Армейците" са безупречен домакин - имат 4 победи от 4 мача (единият бе вечното дерби на "Васил Левски" - 2:0) и голова разли­ка 14-0! Тези показатели са силно респектиращи и напъл­но отговарят на традици­ите на ЦСКА. Днес "червени­те" ще опитат да запишат пета лоредна суха мрежа при домакинствата си от началото на сезона. Това обаче няма да е лесно, тъй като Ботев се е разписвал във всяка една среща в първенството.

"Канарчетата" не са убеди­телни като гости - имат са­мо една победа извън Коматево, но пък са максимално амбицирани след трите точки в пловдивското дерби. Вили Вуцов се закани, че отборът му ще подходи агресивно към срещата. Въпросът е доколко жълто-черните имат класата да се противопоставят ус­пешно на ЦСКА, при това на "Армията".

Любопитно е да се отбе­лежи, че статистиката го­вори в полза на Вуцов - той няма поражение като гост в пряк сблъсък със Стойчо. Ви­ли бие Младенов на рожде­ния му ден - 12 април 2003 г., с 2:1 с Черно море, а с Левски прави 1:1 през май 2008 г.

Ботев обаче е изключител­но удобен съперник за ЦСКА в исторически план. "Канарче­тата" не са побеждавали "на "Армията" от... 2 ноември 1985 г. когато печелят с 3:2!

Стойчо Младенов почти напълно избистри стартова­та си единайсеторка, а днес ще разполага с всички играчи, които налага като титу­ляри. Групата за двубоя е идентична с тази срещу Бе­рое с изключение на резервния нападател Орелиен Йоахим, който е контузен. От­ново на линия пък е Луис Соарес-Платини, изтърпял нака­зание. Двубоят ще пропусне Иван Стоянов, като той ще е напълно готов за контролите в паузата.

Младенов вероятно ще извърши само една промяна в състава спрямо победата над Берое. На терена от първата минута се очаква да действа Антон Карачанаков, който ще замени Милисавлевич по лявото крило. Всички останали играчи за­пазват позициите си. Така Венцислав Василев пак ще е титуляр в дясната зона на отбраната за сметка на Апостол Попов.

Вили Вуцов имаше извест­ни главоболия с травми през седмицата, но всички с изключение на резервата Момчил Цветанов днес са на разположение на ексцентричния треньор. След силното си представяне срещу Локо - гол и асистенция за 2:0, Цветелин Чунчуков има гарантирано титулярно място и срещу ЦСКА. 19-годишният талант вероятно ще напада по дясно­то крило. Отляво ще действа Огнянов, а на върха на атака­та ще е изнесен Александър Колев. От по-задни позиции той ще бъде подпомаган от ветерана Иван Цветков.

На пресконференцията си в сряда Вуцов изчетка армейците и обяви, че иска да достигне техния стил на игра. Той гарантира, че мачът на "Армията" няма да завърши 0:0, защото и двата отбора постоянно търсят гола.

ЦСКА - Ботев Пловдив
18:45, "Българска армия"

Вероятни състави:

ЦСКА: Дивиш - Василев, В. Илиев, Тунчев, Кукоч, Сънди, Маркиньос, Силва, Фелипе, Карачанаков, Буш

Ботев Пловдив: Стаховяк - Й. Христов, Пл. Николов, Инез, Васев, Иршак, Балтанов, Огнянов, Чунчуков, Цветков, Колев

Още по темата: общо новини по темата: 19
04.10.2014
03.10.2014
03.10.2014
03.10.2014
03.10.2014
03.10.2014
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Задължителна победа за нас ! С много смел състав излиза треньорчето ви срещу нас! В такива случаи или постигате частичен успех или отивате на разгром ! Интересно ще е!
-5
 
 
ЦСКА - Ботев Пловдив, коефициент за победа на Ботев 7.50; Локомотив Пловдив - Литекс, коефициент за победа на Локомотив 7;
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 03.10.2014 г.
+7
 
 
Ако това е състава - браво на Вили, ще атакуваме и ще бележим! Като нищо може да изтряскаме Цецка Панчаревска!
+11
 
 
Намирисва ми на посрани от страх цигански дупета. Няма страшно - и за купата ще има двойно нашляпване.
на 03.10.2014 г.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 03.10.2014 г.
+15
 
 
Ай, канарчета! Покажете какво можете, пък може някоя и друга точка да вземем. Няма как да съм на мача днес, но ще е яко викане пред ТВ-то.-:)
+14
 
 
Тъй, тъй. Най-големите познавачи веднага цъфнаха. И пак няма да познаят. Иначе отдавна да са милионери от тотото.
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: