ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Христолов: Георги Христов е неблагодарник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:38 / 16.07.2008Коментари (0)7348
© Plovdiv24.bg
С Димитър Христолов винаги е интересно да се говори. Той е от този тип хора, които не се притесняват да назоват нещата такива каквито са. С обикновени думи, без да ги разкрасява. Босът на "канарчетата" говори обширно по наболялата тема за Георги Христов, както и за други неуредици, станали в близко време около Бирената фабрика.

- Г-н Христолов, взехте ли в крайна сметка 200 000 евро от Левски за Георги Христов?

- Ама как ще сме взели нещо, как?! Абсолютно нищо не е пристигнало от "Герена". То на левскарите им се привижда, че трябва да платят само 200 000 евро. Наистина има такава пета точка в договора, че може да се изплати въпросната сума.

- Тогава?

- Има обаче и шеста точка, която гласи, че двата предишни отбора Марица и Ботев, които са притежавали правата на Христов, могат да свалят или вдигат упоменатата цена. И ние сме се спрели на милион евро. Това не е нещо ново за хората от "Герена", защото сме фиксирали тази сума още от ноември 2007 година. Мениджърът Георги Градев е написал доклад до спортния съд в Лозана, който е 92 страници. Там е описано всичко. Очакваме до месец съдът да се произнесе. Убеден съм, че ние ще излезем победители.

- И какво ще стане?

- Този неблагодарник Георги няма да играе футбол четири или пет месеца, за да му дойде акълът. Всичко започна от доскорошния изпълнителен директор Марин Бакалов, който първи му е пуснал мухата, че може да ходи в Левски. Даже преди време самият Георги не вярваше изобщо, че това може да стане и казваше "Абе, тоя луд ли е, та така лесно ме праща в Левски!". Явно на "Герена" са си помислили, че могат да ни преметнат по същия начин както с Веско Минев. Какво да ти кажа.

Това момче се молеше да отиде първо в ЦСКА, после в Черноморец, но не го взеха там. Тук неговите съотборници му слугуваха, за да стане голмайстор. Превърна се в идол на публиката и виж ниската му култура как реши да се махне от Ботев. Абе, ела и кажи, че искаш да ходиш в Левски. Но оттам никой официално не дойде да преговаря с мен.

Днес четох в едно интервю, че Мишел Платини ще започне да се бори срещу кражбата на талантливи футболисти от един отбор в друг. Приветствам това начинание. Ама ако левскарите пуснат в игра Христов, може после от съда в Лозана да направят така, че в продължение на две години да не могат да картотекират какъвто и да е футболист.

- Кажи защо спомена името на Марин Бакалов?

- Ами споменах го, защото уж възпитан, интелигентен, а ми забиваше нож след нож в гърба. Първо с това, че подкукороса Георги за Левски. След това с тази муха Георги
Дерменджиев направиха така, че Ники Димитров отиде в Сливен. И естествено изгоних и Марин, и Дерменджиев.

- А защо Тенчо Тенев и Лилчо Арсов не са вече в Ботев?

- Тенчо сам пожела да си тръгне, защото не можел да издържи. А за Лилчо е по-добре - малко да си отпочине. След време винаги вратата ще му е отворена като треньор при нас. Той е легенда на клуба и аз няма да го забравя.

- Как събра дуетът Коце Ангелов за старши треньор и италианеца Стефано Кусин?

- От две-три места получих много добри препоръки за Коце. За Стефано Кузин специално ми се обади моят приятел и популярен италиански мениджър Мауро Бернабей. Каза ми много добри думи за Кузин. Водил е националния отбор на Камерун до 21 години. Даже у нас ще гостува президенът на камерунската футболна федерация. Ангелов и Кузин станаха страхотен дует. По цял ден двамата говорят само за футбол и за модерни тактически виждания. Те са както по едно време начело на националния тим на Швеция имаше отличен треньорски дует.

- Как стана преминаването на Какалов в Динамо(Минск)?

- Каква разлика между него и между Христов! Шапка му свалям на Какалов. Колкото неприятности имах с Христов, толкова положителни изживявания имах с трансфера с Какалов. Може да е луд на терена, но знае как да говори и да се държи извън него. Подписа с Динамо(Минск) за три години и колкото пари им поискахме, толкова дадоха. Ще ги платят на един транш, но няма да кажа за каква сума става въпрос. Само ще добавя, че сме доволни.

- Какво ново около играчите на Ботев. Кои остават, с кои преговаряте и кои отказаха да подпишат?

- Договорите си с нас подновиха Гаров, Тимонов и Даниел Божков. Тук искам да отворя скоба, че след като е подписал вече с нас, Даниел няма да ходи в Черно море. Преговори водим с Аврамов и Саидходжа. Отказаха да подпишат Кръстев и още един неблагодарник: Боби Караматев.

- Какъв е случаят с него?

- През пролетта беше контузен. Можех изобщо да не му плащам, а вместо това като подарък му давах заплати без да играе. Но сетне и той се направи на интересен. Но Ботев може и без такива като него.

- Имате още един силен футболист - Гаджалов, който може след време също да стане прицел на някой гранд?

- Това момче е много свестно. Не случайно е в националния тим на Мишо Мадански. Той има договор с нас, бетониран е за пет години.

- Вярно ли е, че лагерът в Италия е като бартер с бившия отбор на Мауро Алегре?

- Абе какви глупости говорят, не ме интересува. Аз съм се бръкнал лично от джоба и извадих 40 000 евро. Момчетата ще бъдат до 31 юли в една хубава база на 20 километра от Норча. Имаме предвидени контроли с Асколи, Анкона, Емполи, Катания, а на самия 31 юли ще играем със Сиена. После се връщаме в Пловдив, за да изчакаме началото на първенството.

- Имате ли проблем с лиценза на стадиона?

- Няма да има. Всичко ще е наред до започването на шампионата.

- Вярно ли е, че организирате лагер в Дубай?

- Да, ще ходим в Дубай, но това ще е през зимата на 2009 година. Работим в перспектива.

- Как ще решавате проблемите с вашите фенове?

- Ами аз не съм пазвантин.

- Какви са целите на отбора за новия сезон?

- Ще търсим място в шестицата.

Източник: Топспорт







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Ботев и още четири клуба поискаха голяма промяна, но тя не се прие! Нов формат влиза в Първа лига
Окончателно: Ето къде ще се играе финалът за Купата на България
Официално: Дубълът на Ботев се мести във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: