ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
УЕФА няма да рискува, ще се съобрази с Лозана по случая "Христов"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 15.07.2008Коментари (0)3824
© Plovdiv24.bg
Георги Градев, който защитава Ботев Пловдив по случая "Георги Христов" коментира моментната ситуация около футболиста и евентуалното му картотекиране в Левски:

От Левски казват, че няма никакво писмо от УЕФА по случая Георги Христов. Като са толкова сигурни, защо не го картотекират. Не е нужно европейската централа да изпраща нещо до БФС или Левски. Факсът от Нион дойде при мен, като официален представител на Ботев на 11 юли. Подписан е от Петър Лимахер, председател на Дисциплинарната комисия на УЕФА. В него пише, че ще се съобразят изцяло с решението на Арбитражния спортен съд в Лозана. Което значи, че няма да рискуват с картотекирането на Георги Христов, докато няма яснота по делото. В противен случай опасността за УЕФА е прекалено голяма.

Иначе Левски е свободен да картотекира Георги Христов, след като има решение на aпелативната комисия. От тази гледна точка ние сме подали три писма - до БФС, Левски и УЕФА. Уведомяваме ги, че поемат риск, ако го картотекират или сключат договор с футболиста. Ако на този етап клубът си позволи да сключи договор с Христов и се окаже, че решението на БФС се отменя от Лозана, Левски ще бъде санкциониран със забрана да картотекира нови играчи в рамките на два трансферни периода. Ако от БФС пък картотекират играча, са заплашени да търпят финансови санкции. Защото Ботев при всички случaи ще тръгне да търси пропуснати ползи. Ако бъде картотекиран за УЕФА, рискът е още по-голям. Точно заради това Левски още не са сключили официално договор с Христов.

Стандартната процедура по обжалване на решението в Арбитражния спортен съд в Лозана трае до 30 дни. Има обаче един член - R 37, който ни дава право да искаме обезпечителни мерки. Портоколът с мотивите и решението на апелативната комисия страшно ни улесни. Има допуснати множество грешки и неточности. Самата формулировка на прекратяването на контракта е грешна. Оттам нататък имаше още доста други пропуски. Например в решението на апелативната комисия пише, че ние не сме оспорвали факта, че има преведени 200 000 евро. В протокола е пропуснато умишлено, въпреки че аз два пъти настоявах пред апелативната комисия и за това има аудиозапис, да бъде отбелязано, че не ме допускат, защото не съм лицензиран адвокат. Това е безумно изискване. Има и други неточности. Пише, че делото е разглеждано на базата на правилника, който е бил през 2007 г., което е грубо нарушение на правилата. Тъй като едно дело се разглежда на база на правилата към датата на подаване на молбата. И най-голямият майтап е, че самото решение няма дата.

 

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 90
23.01.2009
22.01.2009
22.01.2009
21.01.2009
28.11.2008
14.11.2008
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: