ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Градев: Случаят „Георги Христов” е различен от „Станислав Ангелов”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 24.06.2008Коментари (0)2844
© Plovdiv24.bg
Мениджърът Георги Градев, който защитава правата на Ботев относно случая „Георги Христов" заяви днес, че има съществена разлика между настоящия казус и този със Станислав Ангелов. „Разликата е там, че в трудовия договор между Христов и Ботев няма залегнала клауза за освобождаваща сума. Тази клауза я има в договора между Ботев и Марица и тя е в полза на Марица, а не в полза на Христов. При Станислав Ангелов клаузата за минимална сума я има записана в трудовия договор и е договорена между футболиста и клуба. Въпреки това обаче мисля, че Левски ще спечели казуса за Пелето", коментира Градев.

Той обаче още, че решението за прекратяване на договора на Георги Христов е абсурдно, подходът на Левски е грозен, правилникът на БФС не служи за нищо, а Арбитражната комисия е абсолютно нелегитимна. "Решението е абсурдно, както и самият правилник на БФС, който е против законите на Европейския съюз и ФИФА. Още през 2005-а година се сменя правилника за преминаването на играчи в отборите, а в началото на тази година той е променен. БФС обаче не е приел този правилник, а го е оставил за лятото", заяви Градев.

Георги Градев обясни обстойно правилата при договаряне на трансфер между двата клуба. Според новите разпоредби на ФИФА регламентирани в член 18bis един клуб няма право да влияе на друг клуб около трансферната му политика, както е при Кристиано Роналдо. Именно по този член Локомотив Пловдив използва преотстъпените от ЦСКА играчи срещу „армейците" в турнира за купата на България. "Прехвърлянето на чужди права е незаконно. Левски е изпратил договор към Ботев на 15 май, а в бързината Константин Баждеков дори е го е подписал и подпечатал. Тази оферта не е потвърдена от Арбитражната комисия. Няма и депозирани 200 хиляди евро, има само банкова гаранция, че Левски притежава тези пари", категоричен е Градев. "Левски не може да иска правата от Марица и Ботев. Това е абсурдно. Няма двама работодатели. Няма как да продаваш права, които не са твои".

Градев обясни и грешката на Христов, която се състои в това, че нападателят е задължен да даде предизвестие за напускането си, което не е станало. Според мениджъра няма откъде Христов и Арбитражната комисия да знаят за оферта от "сините". Той обяснява това като пристрастие на комисията, а не като парично влияние."Прекратяване на трудовия договор не значи прекратяване на трансферния договор. Кой ще плати сега на Марица 100 хиляди евро, което е половината от споразумението между пловдивските клубове. Ние заведохме обжалване, което трябва да анулира първото решение. За такива действия ФИФА налага наказание от лишаване на правото за картотекиране на клуба за два трансферни периода, както и 6 месеца наказание за футболиста. В момента Христов е футболист на Ботев", твърди Градев.

Мениджърът показа и договора между Марица и Ботев на база който трансферът на футболиста се е осъществил срещу 40 чифта футболни обувки „Диадора", а следващата клауза за 200 хил. евро е направена, за да е сигурно, че Марица ще получи транш от поне 100 хил. евро, ако Христов бъде продаден. В последствие обаче Ботев и Марица се споразумяват на сума от общо 1 милион евро, като анексът е сключен на 18 декември 2007 г.

„В момента Георги Христов си е футболист на Ботев, тъй като обжалваме решението на Арбитражната комисия, което влиза в сила 7 дни след заседанието, ако не е обжалвано. Очакваме Апелативната комисия да се произнесе безпристрастно. Ако не ще отнесем случая до спортния съд в Лозана. Ако се стигне до там ще се позова на случай с Криля Советов, който е аналогичен и вече е разглеждан.

Източник: Gong.bg

Още по темата: общо новини по темата: 90
23.01.2009
22.01.2009
22.01.2009
21.01.2009
28.11.2008
14.11.2008
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: