ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев прекъсна черна серия с победа в София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:51 / 01.12.2013Коментари (122)16563
Отборът на Ботев се наложи с 2:1 при гостуването си на Славия в мач от 19-ия кръг на "А" група.

Така "канарчетата" прекъснаха серията си от 7 поредни двубоя без победи далеч от дома.

Тази победа имаше историческо значение за пловдивчани, които от 20 години не бяха побеждавали Славия в София.

Бившият играч на Ботев Атанас Курдов откри резултата в 19-ата минута. Нападателят насочи много добре топката с глава в обратния ъгъл на Адам Стаховяк, който само изгледа коженото кълбо как се оплита в мрежата му. 

"Жълто-черните" отговориха бързо и успяха да възстановят равенството десет минути по-късно чрез Абел Анисе. Мадагаскарецът получи топка от Иван Цветков в наказателното поле и с глава вкара.

Вандер Виейра донесе победата на пловдивчани в 61-ата минута. Бразилецът се възползва от пас на Борис Галчев и останал сам срещу Георги Петков не сбърка за крайното 1:2.

Мариян Огнянов записа първи минути за "жълто-черните" след повече от 2 месеца. Халфът се появи в игра в 79-ата минута, заменяйки капитана Иван Цветков.

С победата Ботев събра актив от 34 точки, толкова има и градския съперник на "канарчетата" Локомотив.

Славия - Ботев 1:2
1:0 Курдов 19'
1:1 Анисе 31'
1:2 Виейра 62'

Славия: Петков, Димитров, Генев, Велков, Пашов, Банинг, Янков, Иванов, Сандански (Р. Василев), Силва (М. Василев), Курдов

Ботев: Стаховяк, Джинич, Минев, Грънчаров, Христов, Сърмов, Анисе, Галчев, Кортзорг (Костов), Виейра (Дяков), Цветков (Огнянов)

Още по темата: общо новини по темата: 12
01.12.2013
01.12.2013
30.11.2013
29.11.2013
29.11.2013
28.11.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Честита победа, канари! Важно е да умеем да се радваме и на малките неща. Иначе победата наистина можеше да е и по-голяма. Но тя дойде в много важен момент, в началото на предстоящия интензивен цикъл. Отборът играе добре, липсата на комбинативни действия при головия удар, според мен, не е от егоизъм, а от неувереност. Поредицата от слаби игри и резултати не може да не повлияе в тази посока. За това считам, че победата с минимален резултат, когато си бил на косъм и от възможността да не спечелиш, е много ценна! Срещу ЦСКА ще ни бъде много трудно. Припомнете си миналогодишния домакински мач. Поведохме в резуртата. След почивката ни натиснаха, публиката им също взе инициатива. Ние замлъкнахме, загубихме нашата увереност. А после всички се питаха, защо Феро е върнал отбора назад. А истината е, че футболистите почувстваха сринатия дух на феновете, и се обезвериха. Нека да не допуснем този път подобен сценарий, и в кризисни периоди в играта ни, които не ги изключвам, да внушаваме силната си вяра и безусловна подкрепа! И накрая, впечатлем съм от многото на брой, силно негативни коментари на феновете на Локомотив. А наличието на силен Ботев не означава непременно слаб Локомотив. Или се заразиха от шопската дилема, стояща пред Нане и Вуте.
0
 
 
Изпуснахме да бием Славия с по-изразителен резултат.Дано се представим добре в предстоящите трудни мачове!
+6
 
 
Хък..гледам тук бежанците от Кюстендил са се активирали.Що бе?Наздрави!
+8
 
 
Изключително важна победа за любимия ни "Ботев"!Фрапантни пропуски заради които имаше напрежение до края на мача.Мургавите фенове от "Лаута"пишещи в темите за "Ботев"мога да ги определя с една-единствена дума- олигофрени.Без повече коментар.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+15
 
 
"Гледам и не вярвам на ушите си "!!!...Искам да попитам всички циганчета във форума ?-Расте ли пишка та Мемет??? :) ...А бе ,Вие влизате в тема за Ботев само да злословите бе ! Съвземете се ! Е ,и пораснаха ли ви по-големи ,олекна ли ви ? Тц Тц Тц ... всички сте големи тук във форума ... Честита победа Канари и моля Ви не обръщайте внимание на простотията им ,оставете ги да се давят в собствената си жлъч ...
-25
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (7)
+15
 
 
Аджъбадемските да си видят спонсора с който им е обкантена цялата картофена нива,да си спомнят за собствениците си от близкото минало.Всички назифоглута,левенти,байрями и друга паплач!Помните ли как собственика ви излизаше с голятата си тиква да говори,а другия с малката тиква му превеждаше!!!!!Такова чудо при нас нямама,така,че всеки циганин да си знае столипиново!
-20
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
-23
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: