ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мартин Камбуров: Топ 7 е максимума за нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 23.10.2013Коментари (14)3671
© Plovdiv24.bg
Голмайсторът на "А" група Мартин Камбуров изтъкна за пореден път пред "7 дни спорт" големия принос на Константин Динев за Локомотив Пд. Звездата на черно-белите отбеляза и факта, че с по-малко пари бяло-черните са на една точка пред големия си съперник Ботев.

- Мартине, има ли сили Локомотив Пд да се пребори за нещо повече от класиране в първата седмица?
- Ако трябва да съм честен, не. Гледам реално на нещата и постигането на нещо повече е по-скоро мираж. Няма какво да се заблуждаваме. В момента реалната ни цел е да продължим да се представяме по същия начин, както досега, и да бъдем сред първите седем. Повече от това не можем да мислим на този етап. Същото се отнася и за купата. Шефовете не са ни поставяли някаква конкретна цел. Искаме да стигнем колкото може по-напред в турнира и в първенството, но за спечелване на нещо не може да се говори.

- На какво се дължи доброто ви представяне от началото на шампионата, имайки предвид че нямате възможностите на Лудогорец и Ботев?
- Факт е, че отборът бе сглобен в движение. Идват много нови момчета, други си отиват. Не е лесно да се направи отбор за толкова кратко време, но въпреки това успяхме да постигнем много добри резултати. Съвсем отговорно мога да кажа, че можем да бъдем много щастливи от постигнатото до момента.

- Какво ще кажеш на многобройните критици на отбора?
- Нека да ни критикуват. Винаги ще се намерят такива, които да омаловажават постигнатото от нас. Искам обаче да кажа на тези хора, че те само ни мотивират да продължаваме да се борим. Не може всички да те харесват, а и не трябва. 

- Как успя да си върнеш формата след сушата, която те беше налегнала в ЦСКА?
- След като се върнах на Лаута, нещата за мен се промениха тотално. Надявам се, че ще продължа по същия начин. За мен най-важно е да продължа да вкарвам и Локомотив да продължи да печели точки.

- Основателни ли са критиките към треньора Александър Станков?
- Аз съм футболист и по принцип не би трябвало да давам оценки на треньора си. Но в този случай искам да кажа, че от резултатите се вижда всичко. Имаме 25 точки, което говори, че човекът си върши отлично работата. Не виждам основание феновете да не бъдат доволни от това, което прави.

- Защо не успяхте да спечелите дербито с Ботев?
- Ако трябва да си говорим честно, мисля, че загубихме напълно закономерно тази среща. Като цяло отборът ни не игра добре. Нормално е, като показваш такава игра, да загубиш. Най ме е яд, че не успяхме точно в този мач да вземем поне равен. Бяхме задължени заради феновете, но за жалост не се получи. Не може обаче да имаме претенции след тази игра, която демонстрирахме.

- Считаш ли, че някой ден за вас ще се намери подобен инвеститор, какъвто има в Ботев?
- Ще се радвам изключително много, ако това се случи. Сега също няма от какво да се оплачем. Трябва да бъдем много благодарни на Коко Динев за това, което прави. В тези тежки времена той си отделя от личните средства, за да го има нашият клуб. А това не е никак лесно, уверявам ви. И виждате, че въпреки трудностите като финанси и база, пак сме на точка пред Ботев. Значи не е само до парите.

- По-специален ли ще е мачът с ЦСКА за теб?
- Не, няма да излизам с някакъв реваншизъм или нещо такова. Ще се готвя еднакво като за всеки мач. Много хора ме питат дали ще направя някакъв жест, ако им вкарам гол, но аз ще се въздържа. За мен няма кой знае какво значение, че играя срещу червените. Що се отнася до самото дерби, естествено е, че ще има по-голям заряд, става въпрос за гостуване на ЦСКА.

- Съжаляваш ли, че не се наложи на Армията?
- Донякъде, да. Там се смениха много треньори. Едни ме харесаха, други - не. Не мога да дам точна оценка. Но каквото било - било. Животът продължава и аз не мога да се върна назад.

- Как върви делото ти срещу тях?
- Има си адвокати, питайте тях. А и едва ли аз съм единственият, който чака пари от армейците.

- Какво ще кажеш за ситуацията в ЦСКА?
- В момента червените играят много добре и мачът ни срещу тях ще бъде изключително труден. Натрупаха доста голямо самочувствие след победата над Левски с 3:0. Имат добри изпълнители и трябва много да внимаваме с тях. Говоря най-вече за футболисти като Марсиньо, Емил Гъргоров. Стойчо Младенов също ги води много добре, така че очаквам да се получи отворен мач в събота.

- Има ли вариант да станеш помощник-треньор на Лаута, или пък спортен директор на клуба един ден?
- Чух, че ме спрягат за помощник-треньор, но истината е, че това не е моето амплоа. Никога не ми е минавало през ума да се захващам с треньорство. Първо на първо нямам никакво намерение да свършвам с футбола в скоро време. Не знам дали въобще мога да бъда един ден треньор. Малко съм далеч от тази длъжност, а и не всеки футболист има дадености да се занимава с това, след като си завърши кариерата. Така че дори да ми предложат, ще откажа.

Още по темата: общо новини по темата: 24
28.10.2013
28.10.2013
28.10.2013
28.10.2013
26.10.2013
26.10.2013
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Камбурa го казва това с цел поспадане на напрежението в играчите.Повече от ясно е че това не е истина.Борбата ще е на 2 та фронта много жестова за класиране в Европа.Всички на Лаута събота да бием прасетатааааа
+6
 
 
Играйте както трябва пък каквото стане.Успех и на Ботев
+9
 
 
Много точно казано! А тези, които говореха, че Камбуров бил стар, бил свършил с футбола да си върнат думите назад!
+8
 
 
Браво Марто, нека не се изхвърляме и да бъдем умерени в изказванията. Още една легенда на Локомотив, която ще остане в историята завинаги.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Мартин Петков: В Локо има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: