ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Златински: Ботев е големият ни съперник за титлата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:48 / 28.09.2013Коментари (8)3635
© Plovdiv24.bg
Христо Златински определено е сред играчите, които вдигнаха класата на Лудогорец през новия сезон. Зада­чата му не бе лесна, тъй като той бе привлечен на място­то на доказан футболист като Станислав Генчев. Бившият играч на Локо (Пд) и Локо (Сф) бързо намери мястото си и изживява хубави моменти с отбора в групите на Лига Европа. Ето какво мисли националът за сезона на шампионите и предстоящото дерби с Ботев.

Христо, задава се мачът с прес­ледвача ви Ботев? Какво мислиш за съперника?
- Много силен от­бор са. Бих казал, че са ни най-голе­мият конкурент за титлата. Очаквам да стане голямо дерби с хубав футбол. На­дявам се, разбира се, да победим, но няма да ни е лесно.

Подготвяте ли се специално за това дерби?
- Нямаме нужда от допълнителна моти­вация, мачът е много голям. Иначе се гот­вим нормално. Естествено, че ги разучаваме като игра и сил­ни страни. Вече гле­дахме записи с откъ­си от техни мачове. Уважаваме ги, но на терена излизаме, за да ги бием.

Би ли отличил някой от играчите на Ботев?
- Мисля, че по-ско­ро са силни като отбор, колектив. Тактически стоят добре на терена. Те затова са и втори в класиране­то в момента.

Как ще подходиш към мача като бивш капитан на пловдивския Локо­мотив?
- По-специален ще бъде мачът за мен, няма съмнение. Ви­наги съм излизал много амбициран срещу Ботев. Това дерби няма да е изк­лючение.

Ти премина в Лу­догорец това лято. Как играеше преди това срещу тях?
- Изключително трудно ми е било на терена срещу Лудогорец, защото в последните години винаги са имали страхотни футболис­ти. Сега обаче е об­ратното. Лесно ми е на терена с такива съотборници. Удовол­ствие е за мен и на всяка тренировка да играя с тези момче­та. Наистина съм до­волен, че направих този избор.

В последните мачове не си титу­ляр. Притеснява ли те това?
- Не може да ме притеснява. В живота никой не получава нищо даром, трябва да се потрудиш. Аз още като дойдох знаех, че сигурно няма да играя във всички мачов. В отбора сме съб­рани 24-25 равнос­тойни футболисти. Всеки иска да играе постоянно, но места­та са само 11. Мисля, че никой не се сърди и не прави драми, ако остане на пейка­та. Подкрепяме се.

Как изживя трудния старт на се­зона за Лудогорец?
- Почнахме трудно, всички си спомнят. Това обаче не ни попречи. Мисля дори, че ни обедини. В мо­мента тонусът е голям и настроението за игра е на нужното ниво.

Какво промени Стойчо Стоев, след като смени Петев?
- Не бих ги сравня­вал, защото много малко работих с Пе­тев. При Стоев отбо­рът заигра така, как­то може и се очаква от него. С новия треньор се върнах апобедите. Това бе и идеята на ръководството, което иска да печелим все­ки мач.

След Ботев идва мачът с Динамо (Загреб) в Лига Ев­ропа. Съотборници­те ти говорят ли ве­че за реванш?
- Естествено, че са настроени да си върнат на хърватите. Миналата година не бях в отбора, но много се ядосвах, че Лудогорец отпадна след два страхотни мача. Сега не трябва да се повтарят същи­те грешки. Мисля, че можем да ги побе­дим.

Беше ли от тези, които вярваха в по­бедата над ПСВ Айндховен в Холан­дия?
- Вижте, ние, бъл­гарите, много се под­ценяваме. Вярно е, че ПСВ е голям от­бор, срещу който и равенството е успех. Ние обаче излизаме във всеки мач за по­беда. Не почваме с мисълта да се защитаваме или да се надлъгваме. Това си говорехме и преди мача с ПСВ. Излязох­ме без страх да се надиграваме и ги по­бедихме заслужено. Това бе нашият коз. Уверявам ви, че те останаха като стъпи­сани. Не очакваха да играем така.

Победа срещу хърватския Динамо ще ви отвори ли вратата към излиза­не от групите?
- Дай Боже, да нап­равим тази крачка напред. Ще е стра­хотно и за нас, и за България. С вярата можем да успеем. Трябва да си пожела­ем и малко късмет в следващите мачове. Без него не може във важните моменти.

Ти ли бе опреде­лен да биеш дузпа­та срещу Партизан в Белград?
- Да, това бе тре­ньорско решение. На разбора преди мача аз бях посочен като първи изпълнител.

Трепна ли в мо­мента на удара?
- Няма да крия, че имаше голямо напре­жение. Мачът бе мно­го важен, с голям за­лог. Винаги съм каз­вал обаче, че трябва да има напрежение на терена, за да дър­жи всеки футболист концентриран през цялото време. Така няма опасност от отпускане.

Това ли бе най-важният гол в кари­ерата ти?
- Като стойност -да. ;защото ни донесе голяма радост. Надявам се обаче важни­те ми голове тепърва да предстоят.

Не е тайна, че няколко пъти си бил пред трансфер в ЦСКА. Защо не се получи?
- Така е. Не съм го­ворил много по тази тема, но няколко пъ­ти е имало голям ин­терес от страна на ЦСКА. Още преди да отида в Локо (София) ме искаха, по-късно отново. Явно не ми е било писано тогава да премина на "Ар­мията". Сега пък виждате какво е със­тоянието на клуба. След като получих оферта от най-доб­рия отбор в България - Лудогорец, не мис­лих много. Прецених, че това е най-добри­ят вариант за мен.

Трансферът ти от Локо (Пд) в Лудого­рец бе наречен "скандален". За­що?
- Аз го казах вече няколко пъти. Всички знаят какво съм дал за пловдивския Ло­комотив. Шест годи­ни играх там. Бях предупредил ръководството как­ви да намеренията ми. Те знаеха добре, въпреки че след това преиначиха нещата. Като всеки човек, аз искам да се разви­вам. Трансферът в Лудогорец бе най-доб­рият за мен и за се­мейството ми. Направих този избор и не съжалявам за него.

Юноша си на благоевградския Пирин. Следиш ли как се развива от­борът?
- Разбира се, това е родният ми клуб. Пирин е най-добрата школа в България, която е дала редица големи футболист. Жалко е, че отборът в момента страда. Неприятно е, но аз вярвам, че Пирин ще се възроди. Няма на­чин клубът да не се съвземе и да тръгне нагоре. Хората в този край обичат и живеят заради футбола. Един ден те пак ще бъдат щастливи.

Източник: в. "Меридиан Мач"

Още по темата: общо новини по темата: 19
01.10.2013
30.09.2013
30.09.2013
29.09.2013
28.09.2013
28.09.2013
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
.....да ева циганската сган - до вчера го плюехте , днес великан.....нали ще играе срещу жАлтите - как няма да е такъв !!! .....фурнаджийски лопати сте вие ей !!!!
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 28.09.2013 г.
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Опашка за билети на стадион "Христо Ботев"
Иновативно: Дубълът на Ботев играе в събота от 20 часа
Отлична новина от Ботев преди гостуването на Локомотив София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: