ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев изпусна Щутгарт в Германия, напусна Европа без загуба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:11 / 08.08.2013Коментари (269)27985
© Plovdiv24.bg
Ботев завърши наравно 0:0 с Щутгарт в среща реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Така с общ резултат 1:1 и гол на чужд терен германците продължават в следващата фаза на надпреварата.

Въпреки отпадането на пловдивчани, те напускат евротурнирите с високо вдигната глава след като отпаднаха без загубен мач.

Старши треньорът на "канарчетата" Станимир Стоилов заложи на титулярите от състава първата среща в Бургас.

За сметка на това треньорът на "швабите" Бруно Лабадия направи цели шест рокади в състава, като само една е принудителна.

Пловдивчани започнаха срещата с леко притеснение в първите минути, но с течение на обстоятелствата играчите в "жълто-черно" заиграха по спокойно и създадоха доста чисти голови положения до почивката.

Още в 8-ата минута се откри първата добра възможност за гол за Ботев,но Ромарио Кортзорг не успя да се възползва. Малко по-късно центриране от корнер на Борис Галчев внесе смут в германската защита, но нямаше кой да засече топката.

В 16-ата минута звездата на "канарчетата" Тодор Неделев стреля силно от разстояние, кълбото тупна коварно пред Свен Улрайх и го залъга, но вратарят се поправи и улови.

В 32-ата Ботев пропусна най-чистото си положение за гол. Неделев нахлу отдясно и върна топката пред малкото наказателно поле, където последователно Мариян Огнянов и Анисе Абел бяха блокирани, а Улрайх изби с крак топката точно преди Ромарио да играе с нея.

Малко по-късно Ромарио се отскубна между двама по крилото, навлезе в наказателното поле и стреля, но Улрайх спаси. Топката отново попадна в Ромарио, но я прати над вратата.

Втората част Щутгарт навлезе доста нахъсано в мача и още в първите секунди създаде възможност за гол, но Адам Стаховяк спаси.

Малко след това влезлия като резерва Мартин Харник проби отляво и подаде към оставелия непокрит в наказателното поле Мохамед Абделауе, но ударът с пета на нападателя мина на сантиметри от лявата греда.

В 60-ата минута "канарчетата" пропиляха нов златен шанс за гол. Анисе напредна отдясно по атака, но точно когато трябваше да изведе оставения сам в пеналтерията Мариян Огнянов се засуети и топката му бе отнета от играч на домакините.

В ответната атака Какау направи невероятен пропуск, след като не успя да засече топката, оставен сам на метри пред вратата.

Четвърт час преди края Бобан Грънчаров засече центриране на Тодор Неделев и вкара коженото кълбо във вратата на Улрих, но попадението на македонеца не бе зачетено заради засада, маркирана от страничния рефер.

В даденото от рефера продължение Ботев се отчете с нов невероятен пропуск. Резервата Луис Педро остана очи в очи със стража на немците след центриране на Тодор Неделев, но холандецът не можа да преодолее вратаря.

Щутгарт - Ботев 0:0

Щутгарт: 1. Улрих, 2. Сакай, 3. Швааб, 5. Тасчъ (к), 6. Нийдермайер (Рюдигер), 15. Бока, 16. Траоре, 20. Гентнер, 44. Максим (Харник), 18. Какау, 25. Абделауе (Ибишевич).

Ботев: 1. Стаховяк, 11. Христов, 83. Спрокел, 5. Грънчаров, 14. Минев (к), 16. Иршак, 71. Галчев, 8. Неделев, 15. Анисе (Домовчийски), 22. Ромарио (Луис Педро), 7. Огнянов (Костов).

Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ЕДИН ГОЛЯМ,ДЕБЕЛ к*р ЗА ВСИЧКИ ЗАВИСТНИЦИ !!!!!!!! САМО БОТЕВ !
+3
 
 
Мога да напиша само едно: ПОКЛОН !!! Гледах мача в забутаното село Черноморец, което буквално изригна на два пъти: При гола ни и после когато изпуснахме победата в края. Ботев слезе от европейската сцена като отбор на световно ниво! Горд съм!
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+6
 
 
Статистика за изиграните мачове на Ботев Пловдив в ЛЕ през 2013 година!Брой срещи - 6! 3 победи /2 домакински и 1 като гост/, 3 равни срещи /1 домакинска и 2 гост/, 10:2 голова разлика и НИТО ЕДНА ЗАГУБА!Когато фактите говорят и боговете мълчат,само буферите комплексари злобеят!Само Ботев-отбора на Пловдив!П.С.Снощи в София,след попадението на Грънчаров,цяла Дружба извика от радост.Това ми направи много хубаво впечатление!Но като чета коментарите на наркоманизираната паплач,наречена "буфери" ми се драйфа!Злобейте си смотаняци!Разликата между нас е огромна!
-18
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+14
 
 
Кюстендилската нечистоплътна сган и черно-бели помаци умряха от яд, че Ботев е НЕПОБЕДЕН в Европа! И то в мачове срещу финалиста за Купата на Германия! Ако, като локомангалите, бяхме играли с някакви смешници като Витес, щяхме да ги изкормим!
+17
 
 
Аххх как ме яд. Така ми се искаше да гледам поне още един мач с вас в Бургас. Направо си ги изтървахте тея шваби. При положението с Луис Педро накрая направо щях да счупя нещо вкъщи от яд. Горе главите. Имате страхотен отбор и тази година ви виждам в борбата за титлата с Лудогорец.
+12
 
 
И двата мача ги изпуснахме.... Без Цветков и без Вандер !!! Не го забравяйте !
+14
 
 
Правилото за чужд,терен абсолютно винаги е прецаквало по-добрият отбор! Във футбола печели този,който вкара повече голове,това е най-малоумното правило.Жалко за Ботев,смазахте ги..И не разбрах защо не дадоха нито едно повторение от гледната точка на съдията,да я видим тая засада дето я свириха при гола на Бобан..
+12
 
 
А най-тъпото е, че Щутгарт се падна с Риека, един напълно преодолим отбор.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: