ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мъри: На Ботев му трябва само време, отстраним ли Астана започваме да мечтаем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 01.07.2013Коментари (77)13393
© botevplovdiv.bg
Треньорът на Ботев Станимир Стоилов даде обширно интервю за официалния сайт на клуба. Ден преди края на лагера в Австрия и заминаването за Казахстан, наставникът на "жълто-черните" коментира всички актуални теми около тима. Мъри е убеден, че бъдещето пред Ботев е светло и на отбора му е нужно единствено време, за да разгърне своя потенциал. Стоилов смята, че прескачане на първия предварителен кръг на Лига Европа може да сложи началото на мечтите за Ботев.

- Г-н Стоилов, доволен ли сте от свършеното в подготовката?

- Това, което бяхме предвидили върви по план. Условията и на двата лагера бяха много добри, клубът се погрижи организацията да е на високо ниво. Футболистите свършиха работата си по най-добрия начин. Накрая малко променихме стратегията заради участието ни в Лига Европа. Хубавото е, че до момента нямаме сериозни контузии, като изключим травмата на Иван Цветков, която го измъчваше още от миналия сезон и леката контузията, която попречи на Тодор Неделев да участва в последните две контроли.

- Добихте ли впечатления от противника и какво можете да кажете за Астана?

- Вниманието ни вече е насочено изцяло към мача с Астана. Изгледахме доста записи на техни мачове. Това е отбор, който играе много комбинативен футбол. Имат доста национални състезатели на Казахстан, както и добри чужденци. Личи си, че имат високо ниво, а голямото им предимство е моментната форма, защото се намират в разгара на първенството си, докато ние играхме само контроли. Ще разчитаме да компенсираме с увереността и опита, който имат част от играчите, както и на сработката на отбора от миналия сезон. Очаква ни изключително тежък и отговорен мач.

- Може ли да се каже, че Ботев няма какво да губи в турнирите, след като попадна в тях в последния момент?

- Не. Ботев има какво да губи в турнирите. Ние, треньорите, имахме голямо желание да участваме в Лига Европа. Имам опит в евробитките и знам, че ако отстраним 2-3 противника това ще окаже положителен ефект върху самочувствието на футболистите и отбора като цяло. Да не забравяме също така и трупането точки за коефициента на България. Разбира се, съществува вероятността да отпаднем още в първи кръг, така че това е нож с две остриета. Аз обаче предпочитам моят отбор да играе повече такива мачове и да се показва на хората в цикъл сряда - събота. Вече имаме и достатъчно играчи за това.

- На какъв резултат от мача в Казахстан ще бъдете доволен?

- На този, който ни класира напред в турнира след втория мач.

- Притеснява ли Ви ниската резултатност от контролите в Австрия? Четири мача и само три гола в тях...

- Естествено, че ме притеснява, че не бележим голове. Създаваме положения, но последният пас и точният удар не се получават. Не отдавам това единствено на отсъствието на Иван Цветков. Но ниската резултатност и неговата липса бяха сред причините да привлечем Валери Домовчийски. Но на първо място Валери е в перфектна футболна възраст и идването му е перспектива за Ботев.

- Как ще коментирате новите играчи в състава?

- Единственото, което му трябва да този отбор е време, в което футболистите да играят заедно, а новите момчета да свикнат с колектива, обстановката и играта на Ботев. Когато това стане, мисля че Ботев ще изглежда доста добре. Ромарио и Анисе са млади футболисти на по 22-23 години, а Домовчийски и Джинич са в златна футболна възраст. Бъдещето на Ботев е светло и като переспектива, и като качество, и като класа.

- Приключи ли селекцията с трансфера на Домовчийски?

- Знаете, че винаги може да има нови футболисти, стига да са достатъчно качествени. Но мога да кажа, че Ботев вече разполага с добре комплектован отбор. Новите играчи ще повишат нивото ни. Имаме конкуренция, особено на офанзивните позиции, и не сме зависими от спортната форма на един играч. За самите футболисти също ще е по-лесно, защото ще има възможност за ротации, а не да играят 11-12 човека в 90% от мачовете. Очертава се сезон с 40-50 мача и трябва да имаме по-широк състав. Всички ще имат възможност да играят.

- На кои от новите футболисти ще можете да разчитате за мача в Казахстан?

- Само на Анисе и Ромарио. Джинич и Домовчийски все още не са картотекирани в УЕФА.

- Няколко думи и за младите футболисти, които изкараха подготовката с отбора?

- Виждам амбиция в младите. Виждам и проблемите, които имат. Доста неща им казахме, опитахме се да изчистим някои елементи в играта им. Възможно е някои от тях да се върнат да играят в Раковски, но дори при това положение, те ще продължат да тренират с нас. В младите е бъдещето. Трябва да показват по-голяма амбиция и воля, за да достигнат нивото на титулярите. В контролите видяха какви са европейските стандарти, така че имат мерило, което да преследват. Един-двама от тази група млади играчи до година-две трябва да са реална част от отбора на Ботев, а не само да се водят "млади и перспективни". Казвал съм го и преди - ако те гледат нас и работата си с едното око, ние ще ги погледнем с двете очи.

Още по темата: общо новини по темата: 169
19.09.2013
10.09.2013
08.09.2013
03.09.2013
02.09.2013
02.09.2013
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на zzzlll1
премахни филтъра

Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 01.07.2013 г.
+1
 
 
И още: Bulgaria28 июня 2013, 17:00 Здравствуйте ребята. В Болгарии назьиваем почитатели Ботевъ цьiгани, по болгарским цигани. Встретите гостей с мощньм возглас ЦИГАНИ, ЦИГАНИ, ЦИГАНИ! Welcome Botev - Bulgarian gypsies !!! Вот видите циганы Болгарии: http://www.vbox7.com/play:db4e161d
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
ФИФА обяви големи промени във футбола, треньорите ще ползват ВАР по време на мач
Преместиха три мача в Трета лига, единият е на дубъла на Ботев
Слави Шопов: Поздравявам Ботев за Купата! Концентриран съм върху работата си в ЦСКА
Докато феновете празнуваха: Дубълът на Ботев гази с 4:0
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: