ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Андрей Павлов: За сега Неделев остава в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:57 / 30.08.2013Коментари (12)4081
© Plovdiv24.bg
Г-н Павлов, какво се случва около Тодор Неделев. Как е той?

Тренира и мисли за предстоящите важни мачове на "Ботев". След суматохата около него, твърдото желание на Тошко е да остане в Пловдив. Не иска да ходи никъде засега. Той е скромно момче и шумотевицата около него му се отразява със сигурност.

Да разбираме ли, че до трансфер в "Залцбург" няма да се стигне?

На този етап Тодор реши да остане в "Ботев". Казах ви, че не се чувства добре от това, че стана медийна звезда. Той иска да е такава на терена. Пък и Тошко не е разговарял с никого от "Залцбург" за трансфер Нито пък за лични условия или каквото и да било. Категоричен съм, че не е имало никакви преговори, да не говорим пък за нерегламентирани такива. Просто в Австрия го поканиха да види ултрамодерната им спортна база.

От "Ботев" се чувстват излъгани и твърдят, че не са му давали позволение да ходи в Залцбург и да отсъства...

Не е така. Клубът беше уведомен, преди Тошко, родителите му и аз да отлетим. Нямам представа защо сега не го признават. Истината е, че действахме светкавично, защото поканата дойде много късно вечерта в понеделник. Във вторник сутринта уведомихме ръководството на "Ботев", че ще пътуваме до Австрия, за да види Тошко условията в базата на "Залцбург". Така че недоумявам защо твърдят, че не са били в час със случващото се.

Защо тогава "жълто-черните" сезират БФС за действията на колегите им от Австрия?

Това си е тяхно право. Само ще ви кажа, че аз съм ботевист и в червата. В същото време обичам Тошко като мое дете. Няма как нито той, нито аз да сторим нещо, което да накърни интересите на "Ботев". Изключено е. Нещо повече - пътуването до Залцбург имаше за цел да запази интересите на клуба и на Цветан Василев.

Той влага много финанси в тима и заслужава да получи адекватна отплата. Държа това да е ясно. Иначе казано - "Залцбург" неведнъж обяви, че ще даде най-високата оферта за Неделев. Доста над тези от Франция, Германия или Англия. А хората там си държат на думата. Те и затова поканиха Тошето, за да му засвидетелстват интереса си и лично да му покажат, че правят най-доброто за младите футболисти. Това бе чисто и просто една екскурзия - без никакви договорки и скрити неща. Аз съм последният човек на тази планета, който ще си помисли да навреди на голямата си любов - "Ботев".

Как по-точно "Залцбург" може да извади по-добра оферта от тимове в Англия и Германия?

Веднага обяснявам как. Първо - готови са да дадат най-висока трансферна сума за него на "Ботев". Отделно от това биха оставили на "канарчетата" много висок процент на бъдеща продажба на Неделев". А за подобен млад талант - това означава със сигурност още пари в обозримо бъдеще. И то доста пари. Цветан Василев и "Ботев" заслужават именно подобно нещо - да печелят, а не само да влагат. Не на последно място - мисля, че "Залцбург" нямат против да купят Тодор, но да го оставят в "Ботев" до Нова година. Това е идеално и за самия футболист. Така няма да го пуснем веднага в дълбокото, а ще може спокойно да научи езика, да свикне с мисълта, че все някога ще си тръгне от "Колежа".

Трансферният прозорец затваря след няколко дни, няма ли все пак да дойде оферта за Неделев и може ли "Залцбург" да плати неустойката, която е залегнала в договора му?

Не знам дали ще пристигне оферта. Както казах обаче - Тошко иска да остане в "Ботев". На него не му се ходи още в чужбина. За неустойки не мога да коментирам, това са клубни тайни. Но ви разкрих, че "Залцбург" биха извадили много пари, а не разчитат на подмолни игри и неустойки. Моята роля в цялата ситуация е такава, че както винаги бях опора за момчето и вдъхвах спокойствие на родителите му.

Откога датира интересът на този клуб към Неделев?

Не знам точно кога са го харесали, но съм наясно, че преди реванша срещу Щутгарт в Германия са провели среща с шефовете на "Ботев". Тогава са дали да се разбере, че желаят Неделев. Имало е среща - това ви го гарантирам на 1000 процента. Явно тогава от "Залцбург" са научили, че личното желание на Тошко е да остане в Пловдив поне до зимата и затова го поканиха да види каква е обстановката при тях. Но пак казвам - в "Ботев" отлично знаят за интереса на австрийците към играча. Ако сме сбъркали с пътуването, не е било умишлено.

Добре - тогава кой мъти водата и се опитва да създаде напрежение в "Ботев"?

Наистина се създаде истерия. А ние точно от нея бягахме и искахме да я заобиколим. Не мога да съм убеден кой стои зад напрежението. Не ми се хвърлят обвинения върху мениджъри или когото и да било. Нямам доказателства. Апелирам обаче към всички да се успокоят и да мислят за доброто на Тодор Неделев. Към момента той трябва да насочи вниманието си към изявите на терена и да помогне на "Ботев" да вземе победи срещу ЦСКА и "Локо" (Пд). Извикан е и в националния отбор.

Източник: в. "Стандарт"

Още по темата: общо новини по темата: 169
19.09.2013
10.09.2013
08.09.2013
03.09.2013
02.09.2013
02.09.2013
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ми да отразява му се шумотевицата. Ама май източникът и си ти.
+1
 
 
Г-н Павлов,вие сте най-големия мизерник...толкова сте алчен,че повече няма на къде...оставете Тошко да се развива...а вашия некадърен син престанете да го бутате по отборите...не разбрахте ли,че от него нищо не става,пратете го в някое село да се обиграва...дано поне докато стане на 30 да му стане ясна играта.
+3
 
 
Мдаа,ние платихме и на английските,немските и италианските медии да пишат за Тошко :))злобата и завистта ще ви довърши,буфери.
+1
 
 
Ха-ха, от това да уведомиш ръководството на Ботев до това да получиш разрешение да пътуваш има разлика като от небето до земята! Работата ми намирисва на следното: Ред Бул са искали да минат по тънката лайсна и да се възползват от клаузата за откупуване на Неделев, а срещу малко кинти под масата Павлов е трябвало да убеди Неделев и родителите му, че това е най-доброто решение.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+3
 
 
Този мисир е уволнен тази сутрин от собственика! Цв. Василев за пореден път показа класа и натири самозабравилите се любители на чужди софри! Тошко остава в Ботев! Баста!
+3
 
 
Андрей що се правиш на ощипана булка а нас взимаш за канарчета.Би се камбана и затова играта не ти стана иначе за пати ти и децата си ще продадеш
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Юноша на Ботев удължи договора си с Левски
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Майкъла: Идват Ботев и Пирин и те бият! Има ли по-голямо падение от това?
Един от най-важните хора в Ботев празнува на 1 май! Ще му направят ли "жълто-черните" мечтания подарък?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: