ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Йордан Господинов: Всички треперят на Лаута
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:32 / 01.05.2013Коментари (13)3795
© Plovdiv24.bg
Йордан Господинов е най-опитният футболист в отбора на Локо (Пд). Вратарят, който скоро ще навърши 35 години, има незабравим мач и със синята фланелка, като има голяма заслуга Левски да елиминира норвежкия Бран в предварителните кръгове на Шампионската лига. С Господинов говорим преди гостуването на Левски на "Лаута" в четвъртък. Вратарят обеща, че "сините'' не ги чака просто приятна разходка до Пловдив в борбата за титлата. Ето и мнението на ветерана.

- Данчо, предстои ви дерби с Левски. Ще може ли да вземете нещо от тима от "Герена" предвид ситуацията в първенството и борбата за титлата?
- Предстои ни доста тежък мач. Левски са в подем, а ние загубихме няколко мача в последните минути, което е в наш минус. Мисля, че ако Локомотив разкрие потенциала си, ще победи.

- Смяташ ли, че странични фактори могат да помогнат на "сините", тъй като те задължително ще се борят със зъби и нокти за трите точки?
- Не искам да мисля за това. Ще се настроя да покажем на терена, че имаме сили да се надиграваме с тях. Може и да има такива фактори, не трябва да се заблуждаваме. Ние, футболистите, не трябва да мислим за тях.

- Но и вас могат да ви стимулират, като получите премии от конкурента на Левски за шампионската титла Лудогорец?
- Аз не знам за такова нещо, но за Локо (Пд) би било стимул да получи премия от Лудогорец. Все пак да не забравяме, че имаме изключително богат бизнесмен в лицето на Веселин Марешки, който ни дава високи премии за българските стандарти. Затова ще кажа, че не се нуждаем от парите на Лудогорец. Не трябва за нас, футболистите, да има по-голям стимул от Левски.

- "Сините" с едни гърди ли са напред след успеха в дербито срещу ЦСКА?
- Безспорно Левски са фаворит, но едно е сигурно - на "Лаута" всеки трепери. И съперникът трябва да го знае. Те са втори, ние сме седми. И няма как да им бъде спокойно, като излязат срещу нас.

- Кой според теб трябва да е шампион - Левски или Лудогорец?
- Много труден въпрос. Лудогорец имат много хубав и качествен отбор. Работи се добре при тях. Левски отстъпват малко, след като се изложиха с равенствата си срещу Монтана и Пирин (ГД). Имаше катарзис при тях. Смятам, че след като има директен сблъсък между двата отбора, точно там трябва да се реши титлата, за да не мрънкат другите.

- С какво младите "лъвчета" на Локо (Пд) могат да изненадат опитните "сини" батковци?
- Могат да изненадат и самите себе си, като избухнат. Младостта наистина е фактор при нас, но ще дам пример, че когато играта на Рони Абушев тръгне, като отбележи гол, трудно някой може да го спре.

- Как един професионален футболист от Локо (Пд) работи в ситуацията, в която се намирате, тъй като след два месеца не се знае дали клубът ще има собственик?
- Най-големият проблем е неизвестността. Но футболистът трябва да играе най-вече за честта, разбира се, за пари, и за публиката.

- Според теб каква би била най-добрата ситуация за вас играчите?
- Моето мнение е, че в нашата икономическа реалност
трудно ще се намери богат бизнесмен като Марешки. Във футбола в момента трудно се намират такива хора, които да пръскат по няколко милиона на година. Ако все пак дойде някой и каже на г-н Марешки, че ще дава повече пари от него - о кей. Засега не смятам, че това е реално, поточно ще е трудно.

- Не мога да не те попитам какво мислиш да правиш, след като прекратиш футболната си кариера?
- Със сигурност мисля да запиша треньорски курс, но това засега не стои на дневен ред. Чувствам се добре физически и се намирам в отбор, който ми дава всичко. Надявам се още няколко години да съм тук, но не всичко зависи от мен. Знаете, че във футбола е възможно всичко.

- Скоро предстои финал за Шампионската лига. Кой предпочиташ да е шампион в най-престижния турнир?
- Аз съм фен на двата испански гранда, но немската прагматичност си казва думата. И сега испанците трябва да гонят дивото, което едва ли ще се случи. Ако предположим, че финалът е Байерн - Борусия, по-любими са ми баварците. Но футболът, който играят Борусия, ме впечатлява. Смятам, че тимът на Юрген Клоп е новата Барселона.

- Бил си част от националния отбор. Какво е мнението ти за селекцията на Любо Пенев?
- За всички е ясно, че националният отбор върви в правилна посока. Но нека нямаме големи очаквания. Всички се надяваме, но мисля, че сме далеч от големите форуми. Но го пожелавам на националния отбор.

- И последно, на 8 май за втори път излизаш в дербито Ботев - Локо. Съссигурност в съблекалнята този мач се обсъжда от месеци. Коментарът ти?
- През есента участвах в този мач на "Лаута", нещо уникално като тръпка. Сега нагласата на двете агитки е отново футболният празник на Пловдив да се превърне в приказка. Сега преди мача със Славия бях на дербито Левски -ЦСКА. И точно това си говорихме с колегите, че едно е едно дерби да се играе пред 15 000 зрители на 40-хиляден стадион, а друго е под тепетата трибуните да се пръскат по шевовете. Отново ни очаква неописуемо преживяване.

Източник: "Меридиан мач"
Още по темата: общо новини по темата: 23
27.07.2013
03.05.2013
02.05.2013
02.05.2013
02.05.2013
02.05.2013
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Да още като стъпят на картофената нива.И от освтлението им личи че им треперят крайниците само като ходят върху нивата на Сюлейман Лаутлу.Цигани с цървули.
+2
 
 
Какъв катарзис бе, Данчо? Катарзис, преведено от гръцки означава пречистване.
-1
 
 
Зулума вече го е дал мача. Щом Данчо ги плямпа такива....
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+4
 
 
особенно да им падне трибуната под краката
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: