ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица продължава да гази в Пловдив, този път Нафтекс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:06 / 10.04.2008Коментари (0)4444
Отборът на Марица продължава с победите си в Пловдив, като този път тимът на Иван Петров бе категоричен срещу един от фаворитите в Източната "Б" група - Нафтекс. "Жълто-сините" победиха с 2:0 , с голове на Емил Стоев и Тодор Тодоров през първата част. Младите момчета изпуснаха още няколко чисти положения, които да направят резултата още по-категоричен.

През първата част надмощието на футболистите на Марица бе по-осезаемо. В 15-ата минута Васил Стефанов напредна по крилото, центрира остро и Емил Стоев отправи силен удар към вратата на Нафтекс, но Костадин Георгиев спаси удара му.

Малко по-късно бе и най-чистата възможност за Нафтекс. Теодор Скорчев не успя да улови далечен удар, но след това се намеси добре при добавката на нападател на Нафтекс. В 28-ата минута Скорчев се намеси великолепно след като Димитър Трендафилов се откъсна от защитата на Марица, но не успя да преодолее вратаря.

Само две минути по-късно Емил Стоев надбяга защитата на Нафтекс и вкара първия гол в срещата. Грешка в нападение на бургазлии позволи на Марица да организират бърза контраатака, като Бадема се възползва по най-добрия начин от извеждащия пас.

Пет минути по-късно трагедията за "розовите" стана пълна. Тогава малко изненадващо, удар на Тодор Тодоров с глава прехвърли Костадин Георгиев и резултата стана 2:0.

През втората част Нафтекс тръгнаха да изравняват, но Марица се защитаваха перфектно. Само веднъж се наложи на Теодор Скорчев да се намесва, като отново бе безгрешен, както през първата част. Малко случайно пък след корнер Цветан Йотов можеше да си отбележи автогол, но топката се удари в гредата.

Срещата бе наблюдавана от няколко чуждестранни мениджъри. Сред около 500-те зрители бе и Костадин Видолов. С тази победа Марица излезе на седмо място в класирането, измествайки именно Нафтекс. "Жълто-сините" продължават да са без загуба у дома, като това бе трети пореден мач в Пловдив без допуснат гол.

Съставът на Марица: Теодор Скорчев, Цветан Йотов, Иван Димов, Владимир Байрев, Пламен Крачунов, Димитър Байрев, Атанас Лазаров (Рангел Абушев '62), Васил Стефанов, Камен Апостолов, Емил Стоев, Тодор Вакрилов Тодоров (Борислав Никифоров '45).






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: