ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Станимир Стоилов: Еуфорията в Ботев ме притеснява
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:35 / 12.03.2013Коментари (14)10232
© Plovdiv24.bg
Станимир Стоилов писа история в "Левски" с 6 трофея за 4 години, четвъртфинал за купата на УЕФА, влизане в групите на Шампионската лига. В събота "синята" легенда писа история в двубой срещу отбора на своето сърце. "Ботев" (Пд) постигна с 2:0 първа победа над "Левски" от близо 17 години и след серия от 22 загуби и 1 реми. Под тепетата посрещнаха Мъри твърде резервирано преди 3 месеца, но специалистът бързо се доказа и вдъхнови привържениците.

В интервю за "Труд" треньорът джентълменски спести критики към "сините" и се постара да влее реализъм у изпадналите в луда еуфория пловдивчани. Доколкото е възможно....

- Защо спечели "Ботев" срещу "Левски"?

- Футболистите наистина дадоха всичко от себе си. Имаше желание за игра и за победа, тактическа дисциплина, организация. А и искаха да се докажат на привържениците. Да докажат, че рано или късно ще обърнат историята, и успяха, което им прави чест. И стана футболен празник, за което заслуга имат и двата отбора.

- И "Левски" ли? Как ви се видя отборът?

- Този въпрос трябва да е към колегата Илиан Илиев. Аз лично смятам, че "Левски" има добри футболисти и добър отбор.

- ... който сега е съсипван от критики...

- Така отбор не се прави. Само една седмица по-рано същият отбор беше хвален заслужено за играта и победата над "Черноморец" с 2:0 в Бургас. Така че - нека не отписваме "Левски".

- Очаквахте ли това съотношение на силите на мача в Пловдив?

- Всеки беше избрал своята стратегия как да спечели. Ние опитахме да играем по-прагматично, да играем изключително за победа. Имахме шанса да се получи. Никой не може да каже преди мача дали дадена стратегия ще излезе точна. Футболистите превръщат стратегията в реалност. Тяхна е основната заслуга.

- Феновете на "Ботев" са в еуфория.

- Това най-много ме плаши и най много ме притеснява. Трябва реално да оценяваме ситуацията. Не трябва да се тупаме по рамото и да се хвалим, а да търсим подобряване на игровата дисциплина. И така с всеки мач да играем на по-добро и по-добро ниво. Да не прескачаме емоционално етапи, а да търсим постепенно развитие.

- За какво мечтаете с "Ботев"?

- Първо - да изградим отбор, който да контролира мачовете изцяло. Именно "Ботев" да насочва действията на терена и как да се развива мачът, а да не зависи от случайности или обстоятелства. Сигурен съм, че след това резултатите ще дойдат неизбежно. Щом ние сме хората, които "натискат копчето" накъде да се движи ситуацията в мача, трябва да стигаме до успеха...

- Агитката на "Ботев" ви постави задължително "условие" за победа над "Левски". Победихте. Прие ли ви вече агитката?

- Аз нямам претениции, а искам да подкрепят отбора в добро и лошо. В добро е лесно. Въпросът е когато отборът не е добре, да бъде подкрепян. Това е по-трудното, това е истинското.

- В "приказните" години с "Левски" трибуните аплодираха вас и отбора и след загуби.

- Убеден съм, че и публиката на "Ботев" е такава. А и го доказа наскоро след отпадането от "Славия" за купата.

- Да, но на мача с "Левски" след това по трибуните имаше и твърде грозни гледки, а и царят караници кой е виновен.

- Нито обвинявам, нито оправдавам. На трибуните имаше великолепно шоу в името на футбола, а другото го видяхме всички - естествено и аз не го харесвам или одобрявам.

- Били сте треньор и на "Левски", и на "Литекс", а в сряда двата тима се срещат.

- Надали мога да дам най-точната прогноза. И двата отбора ще играят с напрежение и голям стремеж за победа. Важното е да направят футболен празник. Водещите отбори са задължени да превръщат мачовете помежду си в зрелище, което да привлича хората на стадионите. Задължителна е не само победата, Футболът не е само победи и загуби.

- Отново има и отделна интрига по оста "Герена" - Ловеч и тя е как ще бъде посрещнат Христо Стоичков?

- Като всеки път, като всеки път... Не трябва да очаква по-добро посрещане.

- Защо досега нямахте победа над "Левски" в три мача с "Литекс"?

- Отборът не беше достатъчно добър в точния момент, за съответния мач.

- Виждате ли шампионски състав в "А" група?

- До последно ще има неизвестност в борбата за титлата. Който по-малко греши, той ще спечели надбягването.

- А фаворит за третото място? "Ботев" ли е?

- Не мога да бъда сигурен в преценката си още след първите 3 месеца работа. Имаме още път да вървим и да се развиваме чисто футболно.

- Инжектирайте ни, моля, малко оптимизъм за "А" група.

- Доста отбори се опитват да подобрят материалната база, което рано или късно дава резултат. Също така се очерта ядро от отбори, които действително се стремят да повишат качеството на своя футбол. Мислят и за играта, не само за победата. Това неизменно ще доведе до по-силно първенство. Включително в конкуренцията. Има голяма битка за титлата, а няколко отбора спорят за третото място. Интересна е и борбата за оцеляване. Конкуренцията винаги носи плюсове.

- А виждате ли достатъчно таланти като надежда за бъдещето?

- Има, но са малко. Обаче нека не погребваме българския футбол и "А" група конкретно - има достатъчно положителни неща.

Мъри за Шампионската лига: "Барселона" може да стане фаворит

Станимир Стоилов е стар фен на "Идеята "Барселона" и в професионален план, и в емоционален.

- Отива ли си победната магия на "Барселона" след серията загуби напоследък?

- Всеки отбор има някакви спадове. Но очаквам във вторник срещу "Милан" отборът да намери верния път и да продължи в Шампионската лига.

- След 0:2 срещу италианци няма ли да е чудо?

- "Барселона" все така си има потенциала да върши чудеса. И защо победа с 3:0 или 4:1 да е чудо? "Барселона" има доста такива.

- Запази ли си веруюто "Барса"?

- Веруюто - да. Само футболистите изглеждат малко попреситени, малко не така агресивни като преди. Но повтарям - отборът може да се върне на верния път.

- Как ви звучи "сентенцията": Един отбор и добре да играе, един треньор и добре да работи, рано или късно среща Жозе Моуриньо.

- (С усмивка) Е, и аз с един добър отбор на "Левски" съм срещал Моуриньо в Шампионската лига и знаете как завършиха мачовете... Без шега - искам да насоча вниманието към друго. Неговите отбори също играят добър футбол. Няма случайни успехи. И неговите никой няма право да поставя под съмнение. Всичките му трофеи заслужават уважение, нищо че от доста страни среща негативизъм. Като към успял човек... Можем спокойно да приемем Моуриньо за гений в този занаят.

- Кой е фаворит в Шампионската лига?

- Питайте ме в сряда сутринта - да изчакаме да видим ще мине ли напред "Барселона". Да не казвам отсега, че "Барселона" е фаворит, колкото и лично аз да го смятам...

Още по темата: общо новини по темата: 20
06.04.2013
06.04.2013
06.04.2013
05.04.2013
05.04.2013
05.04.2013
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Еуфорията е разбираема , Мъри! Нека да е еуфория!Не е толкова страшна. Все пак ние сме Ботев, виждали сме и други победи.Мисля , че тази битка беше по-важна за теб. Много съм доволен от това,че я спечели.Аз знам , че ти си човека , който ще хвъряме във въздуха за третата ни шампионска титла.
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+4
 
 
101 години КРАСОТА ВЯРА БОРБА.Останалото не ни интересува или си го купуваме с Мастъркард.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 12.03.2013 г.
+5
 
 
Прави сте момчета, под мен... Акулите са в нокдаун от година, но това не значи да ги подценим! Може да ни изненадат много неприятно...и тогава става... За това е прав Мъри - никакво отпускане, никакво подценяване! Дано и футблистите го разберат!
+15
 
 
Предстои ни много важен мач. Сега ще проличи, ще успеем ли да придобием манталитет на победители! Ако повторим здравата игра в защита, с безупречния вратар, Даната, Минев, Бобан, чудесната игра в средата на терена, с блестящия Галчев, Тошко, и в атака с Бай Иван, Вандер, ще имаме големи шансове да спечелим мача. Очакваме добра игра и от Спрокел, Иршак, Огнянов, Луис Педро, Костов, и всички останали. И тогава момчетата ще бъдат окрилени, и ще можем да очакваме така жадувания растеж на отбора. А програмата ни е много сериозна: две гостувания, мач без публика, гостуване. Но имаме шансове, да ги емнем под ред.
+31
 
 
Мъри , Пловдивските фенове подкрепят любимия си отбор независимо какъв е резултата.
+36
 
 
Не бива да се притесняваш от еуфорията, Мъри! 16 години я чакахме тази победа, нормално е да има еуфория. Тази победа има друга практическа стойност - даде самочувствие на отбора, че е по силите му да се справи с всеки отбор в България. А сега трябва да се мисли от мач за мач, като за всеки друг мач - с нагласа за сериозна работа, без капка подценяване!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: