ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Локо обърна Ботев в дербито
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 05.04.2008Коментари (0)19027
Локо обърна Ботев с 2:1 в дербито на Пловдив. Победното попадение за "смърфовете" отбеляза Румен Горанов от дузпа. Преди това Георги Христов изведе "жълто-черните" напред, а Явор Въндев възстанови равенството. Двете агитки създадоха неповторима атмосфера на трибуните и не спряха да подкрепят по цивилизован начин своите любимци от първата до последната минута на двубоя.

Двата отбора се хвърлиха в атаки още от първите секунди на срещата. Едва във втората минута Красимир Димитров центрира и Иван Иванов отправи опасен удар с глава, който се отклони от страничната греда.

"Канарчетата" на свой ред отговориха с няколко опасни атаки. Първо в 5-та минута Мауро Алегре отправи силен шут, след като посрещна избита от защитата на гостите топка, но ударът му премина на около метър покрай лявата греда. Още в следващата атака Дормушали Саидходжа изстреля силен удар от около 30-на метра, който Стоян Ставрев с мъка изби.

В 15-та минута след многоходова атака Георги Какалов отправи силен диагонялен удар, отразен от стража на "черно-белите". След още толкова игра отново Какалов и отново от същата позиция изпробва рефлекса на Ставрев, но вратаря отново реагира добре и улови топката.

В 42-та минута бе и най-чистото положение в срещата. Георги Христов остана непокрит в наказателното поле на "черно-белите" и стреля, но слабо и ударът му бе избит в корнер от Ставрев.

След почивката двата отбора се впуснаха в неспирни атаки, като в началото на второто полувреме по-активният отбор бе този на домакините. В 55-та минута след пробив от дясно на Минев, Гаров изкочи на чиста позиция, но стреля слабо и право в ръцете на вратаря на Локомотив.

В 60-та минута юношата на "черно-белите" Димитър Илиев, който бе на върха на атаката на своя отбор се контузи и бе принудително заменен от Герасим Заков, като тази смяна се оказа изключително важна за развитието на двубоя. Първо в 66-та минута Заков обърка една елементарна топка в центъра на терена и "канарчетата" организираха контраатака. Дормушали Саидходжа напредна и стреля силно, Ставрев отби, но топката попадна в Георги Христов, който откри резултата.

Само десет минути по-късно "смърфовете" успяха да изравнят резултата. Антигероят при гола на Ботев Заков този път изведе Явор Въндев на чиста позиция и таранът на "черно-белите" с премерен удар по диагонала възстанови равенството.

Две минути преди края на редовното време отново Заков напредна и бе повален в наказателното поле от Лилчо Арсов. Реферът Антон Генов посочи бялата точка и Румен Горанов бе точен за 1:2.

Още по темата: общо новини по темата: 61
08.04.2008
08.04.2008
08.04.2008
07.04.2008
07.04.2008
06.04.2008
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: