ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марин Бакалов: Феновете тръпнат да се върнем в Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 05.04.2008Коментари (0)3043
© Plovdiv24.com
Изпълнителният директор на Ботев Марин Бакалов е сред най-запознатите със заряда на пловдивското дерби. Рекордьорът по мачове в А група направи анализ на състоянието на канарчетата и предначерта пред "Тема Спорт" целите и задълженията на тима пред жълто-черната публика.

- Господин Бакалов, пролетното самочувствие, което натрупахте, и свалянето ви на земята в Стара Загора ли са двата фактора, които ще ви дърпат напред в битката за Пловдив?

- Ние търсим себе си, търсим своето лице. Това, че сме играли добре през голяма част от мачовете досега, е важно. Всяка победа дава допълнително самочувствие и то се трупа. Но аз много пъти съм казвал, че нашият отбор трябва да показва максимума от възможностите си. Разликата между клубовете в нашето първенство не е толкова голяма и може би това ни изигра лоша шега в Стара Загора, въпреки че до голяма степен оценявам и факта, че имахме кадрови проблеми. Ние не сме отбор с дълга резервна скамейка, а срещу Берое ни липсваха две основни фигури.

- След като изненадахте голяма част от футболна България с отстраняването на столичния Локомотив от националната купа и бяхте на път да го победите и за първенство насред София, какво да очакваме от Ботев срещу пловдивския Локомотив?

- Това е дерби, чакано с огромен интерес в града. Нашето желание е да играем добър футбол и да спечелим. Интересът е изключително голям. Надявам се и времето да даде възможност да се понапълни стадионът. През последните години нашите стадиони са били препълнени рядко. А след като сега започват да се понапълват, значи все пак има и някакво качество на играта. До известна степен публиката се завърна на нашия стадион и това е резултат от показаното от футболистите.

- Вярвате ли, че 20 000 души ще дойдат на "Христо Ботев"?

- Не мога да гадая. Мисля, че зависи доста и от метеорологичните условия.

- Има ли настроения за реваншизъм у вас след поражението с 0:4 през есента?

- Не знам дали трябва да сме настроени така, но определено е нужна пределна мобилизация за защита достойнството на всеки един футболист и честта на клуба. Психологическият момент сега може би е на наша страна, но всичко се решава на терена.

- Има ли дилема в приоритетите ви - битката за Пловдив или битката за Европа, посредством Купата на България?

- На дневен ред е срещата с Локомотив Пловдив, която трябва да спечелим. След това ще изчакаме жребия. Надяваме се да е благоприятен. Апетитът идва с яденето.

- Какво разбирате под благоприятен жребий - да не ви се падне Литекс ли?

- Не искам да предизвиквам съдбата. Но и Литекс да е, знаете, че победителят се определя в една среща. Който и противник да дойде в Пловдив, мачът ще е доста интересен.

- Вие сте печелили националната купа с канарчетата преди 27 години, но подобни прекрасни моменти за жълто-черните фенове като че ли останаха далеч. Как би се отразил един трофей към настоящия момент?

- Това всъщност е тръпката и желанието на нашите фенове. Може би точно двубоят за купата с Локомотив София даде импулс на запалянковците ни и не случайно имаме голяма посещаемост и на мачовете като гости. Историята и традицията на нашия клуб преди години беше да участва в европейските турнири и инстинктивно нашата публика показва желанието си отборът ни да се завърне на международната сцена. Искрено се надявам да успеем да постигнем това.

- Тогава може ли да се брои дербито с Локомотив и за репетиция, тъй като победа над градския враг ще извиси още самочувствието на играчите и може да им вдъхне нови сили и за купата?

- Надявам се да се получи точно така. Още повече че победа над Локомотив Пловдив допълнително ще засили интереса на хората към нашия отбор. Пак се връщам към жребия, но каквото и да определи той, дори да играем навън, на нас ни е ясно, че ще имаме уникална подкрепа от привържениците ни. Затова в предстоящото дерби ще направим всичко, за да не ги разочароваме.

- Кой е най-силният ви коз - отборният дух или индивидуалните проблясъци на голаджиите Христов и Какалов?

- Силата ни е най-вече в колектива. Момчетата почувстваха увереност и стабилност в собствените си възможности и се сплотиха много. Повярваха в себе си. Но пак ще се върна на темата, че футболът се играе и за публиката, а сега при нас се получи взаимна връзка между фенове и футболисти. Запалянковците ни започнаха да оценяват раздаването на играчите, което се получава почти във всеки мач досега. А отделно наистина разполагаме и с качествени момчета, които успяха да разгърнат потенциала си, макар и да има още накъде да го развиват. Не случайно Георги Христов е сред едни от най-търсените нападатели в България. И Георги Какалов промени държанието си, но не само те двамата - имаме и други водещи фигури. Затова причините са комплексни. Но винаги съм казвал, че границата между успеха и неуспеха е малка. Трябва постоянно да се опитваме да сме стабилни, да знаем какво искаме и как да го постигнем. Формулата за победите е пределната мотивация.

- До каква степен ви повлия и по-голямата финансова стабилност с навлизането на Георги Гергов и КЦМ-Пловдив в клуба?

- Това е много важен фактор. Нашият отбор не може да се мери по възможности с някои други български отбори, но всичко, което е регламентирано, се дава и се изплаща навреме.

- Сещате ли се за някой двубой между Ботев и Локо Пловдив, в който сте играли и който да се откроява в съзнанието ви?

- Тези мачове винаги са били празник и за публиката, и за нас като футболисти. Разликата между сегашното поколение и нашето е, че ние водехме спорове по десетина години. В моя случай - от 1980-а до 1989 година. Със съперниците ни на терена се познавахме отлично и като играчи, и като личности. Нашето поколение имаше радостта да печели над Локомотив в по-голямата част от мачовете. Били сме ги с 5:0, с 5:2, но въпреки всичко мачовете винаги са били много оспорвани. Хубаво е, че сме побеждавали, но най-приятно е, че срещите бяха много посещавани.

Източник: в. "Тема спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 61
08.04.2008
08.04.2008
08.04.2008
07.04.2008
07.04.2008
06.04.2008
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: