ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев отказа Славия от Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:46 / 23.03.2008Коментари (0)11572
Ботев Пловдив победи категорично с 3:0 Славия в мач, игран преди 6500 зрители на ст."Христо Ботев" в Пловдив. "Канарчетата" бяха по-добри през почти целия мач, като оставиха инициативата на гостите само в последните минути, когато вече мачът се доиграваше. Два гола за Ботев вкара Георги Христов, а един добави Дормушали Саидходжа. С тази победа "жълто-черните" разбиха надеждите на Славия за третото място, което би им дало шанс да играят в Европа, след като именно Ботев отстрани "белите" за Купата на България през декември.

Мачът започна с надмощие на Ботев и бърз гол. В 10-ата минута на мача Георги Христов получи извеждащ пас, надбяга защитниците на Славия и с точен шут изведе "жълто-черните" напред.

В следващите минути "канарчетата" продължиха с атаките, но центриранията и пробивите по крилата не завършваха с реална голова опасност, като Славия се защитаваше добре. Атаките на "белите" към Лилчо Арсов също не завършваха с реални голови опасности.

Малко преди края на първото полувреме поредния пробив на национала Георги Какалов завърши с центриране в наказателното поле. Там Дормушали Саидходжа бе оставен непокрит и отблизо наказа грешката в защитата на славистите с втори гол.

През втората част мачът продължаваше да е активен с атаки към двете врати. За пет минути Георги Христов и Ортега получиха топката в изгодни позиции, но не успяха да се възползват.

В 61-ата минута голмайсторът на Ботев Георги Христов получи топката с гръб към вратата. Нападателя се опита да се завърти и да стреля, но бе свален с ръце на земята от бившия футболист на Локомотив Пловдив Радослав Анев. Потърпевшия Христов застана зад топката и бе безпощаден, записвайки своя 12-ти гол в първенството.

Само 3 минути по-късно Георги Какалов нахлу на скорост по крилото и стреля опасно, но вратаря на Славия Господинов най-накрая успя да улови някои от ударите на нападателите в жълто. До края на срещата играта се разпокъса, като футболистите на Ботев се върнаха да пазят сили за следващите мачове, а Славия не успя да пробие защитния вал в жълто-черно. Единствените опасности дойдоха след далечни удари и статични положения, но Лилчо Арсов спаси всички удари. Дебют с жълто-черната фланелка направи Георги Коруджиев.

С тази победа Ботев записаха осми мач без загуба за първенство и Купата. "Канарчетата" са допуснали и най-малко голове на свой терен от всички отбори в "А" група. Следващия кръг Ботев гостува в Стара Загора на Берое.

Ботев: Лилчо Арсов, Даниел Божков, Величко Величков(Костадин Гаджалов), Апостол Попов, Йордан Минев, Илиян Гаров, Мауро Алегре (Георги Коруджиев), Георги Аврамов, Георги Какалов(Николай Манчев), Дормушали Саидходжа, Георги Христов.
Още по темата: общо новини по темата: 7
23.03.2008
23.03.2008
23.03.2008
23.03.2008
23.03.2008
21.03.2008
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Разкриха част от хореографията на бултрасите за мача с ЦСКА-София
Ботев може да загуби седмата позиция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: