ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
"Цар Симеон" с нова шампионска титла и 4 бронзови медала от държавното на писта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 22.08.2012Коментари (0)1227
©
Пореден добър успех - шампионска титла на България и 4 бронзови медала извоюва пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" на държавното лично-отборно първенство на писта за мъже, което се проведе в София на столичния колодрум "Сердика". В герой за "царския" тим се превърна капитанът и лидерът на отбора Пламен Димов, който стана шампион в тежката дисциплина издръжливост по точки и спечели бронз на скрач в индивидуалната надпревара, както и други 3 бронзови медала в отборния шампионат.

Иначе пловдивските бегачи тръгнаха за поредното си важно състезание в София с високи амбиции и със самочувствието на републикански отборни шампиони на писта от миналата година и сега те отново доказаха класата си.

В крайното генерално отборно класиране тимът на "Цар Симеон 1898" отново се качи на почетната стълбичка на отличниците, като изкова бронзовите медали, след традиционно силните школи на "Хемус" -Троян и КК "Бургас". Този успех бе постигнат след като пловдивчани в състав: Пламен Димов, Светослав Недев, Любомир Николов и юношеският национал Нако Георгиев, станаха трети и в двете преследвания на 4000 метра - в италианското и отборното преследване.

В индивидуалната надпревара асът на "Цар Симеон 1898" Пламен Димов първо грабна бронзовия медал в дисциплината скрач (60 обиколки), като само една точка не му достигна да стане вицешампион на страната. Първи тук стана Павлин Балински от "Хемус" -Троян, а втори - Радостин Димов от КК "Добрич".

В дисциплината издръжливост по точки (на 40 км в 120 обиколки на пистата, със спринт на всяка 6-та обиколка), обаче пловдивчанинът кара като лъв и остави конкурентите си далеч след себе си. Димов стана убедителен национален шампион, като спечели 78 точки и така изпревари с цели 20 т. втория - Станимир Чолаков от "Хемус" -Троян, останал с 58 т. Трети е националът на шосе Евгени Панайотов от КК "Бургас" с 56 т.

Както е известно за пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" тази година не караха трима от най-добрите пистаджии - световният шампион на писта от "Кейптаун-2007" в дисциплината издръжливост по точки - Радослав Константинов, който се прибра в САЩ, където живее от години, Борислав Иванов, който е контузен, и пистовият национал Дамян Филипов, който доскоро бе по лични дела в Малта и не е тренирал достатъчно.

Националният лично-отборен шампионат на писта събра на столичния колодрум "Сердика" най-добрите пистаджии от всички колоездачни клубове в страната.

Наред с републиканското първенство на шосе и Обиколката на България, това първенство бе е един от най-важните и престижни стартове от спортния календар на Българския колоездачен съюз.

Още по темата: общо новини по темата: 35
18.04.2013
21.02.2013
30.01.2013
23.01.2013
16.01.2013
09.01.2013
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: