ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (19)
Ас на "Цар Симеон 1898" отказа солидна оферта на елитен сръбски клуб
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:01 / 21.02.2013Коментари (0)2044
©
Колоездач №1 на пловдивския "Цар Симеон 1898" (Пд) за 2012 година - Пламен Димов, е оказал солидна оферта на елитния сръбски клуб "Крагуевац велотийм". 31-годишният бивш национал предпочете да остане в родния си тим и през новия спортно-състезателен сезон, за да помогне на младите в отбора с богатия си опит.

Както е известно ръководството на "Крагуевац велотийм" искаше на всяка цена да привлече пловдивчанина за новия спортно-състезателен сезон, за да направи тандем с шампиона на Сърбия - Дер Золт, който също кара за този клуб. Около Пацо и Дер Золт сърбите имаха намерение да изградят нов сериозен тим, но намеренията им удариха на камък. Преговорите за  трансфера на българина приключиха много бързо - само след едночасов разговор.

"Да, настина отказах на сърбите, защото още преди тяхната оферта бях обещал на ръководството на "Цар Симеон 1898" да продължа да се състезавам тук и през следващия сезон. Знаете колко млади състезатели в момента имаме в нашия клуб и точно в този момент аз съм по-необходим, за да ги обиграваме и да градим перспективен млад отбор за близкото бъдеще. След като си обещал нещо, не е професионално и морално да се отмяташ, след като получиш добро предложение. Не всичко е пари на този свят. За мен мъжката дума и поет вече ангажимент означава много повече от някакъв договор", коментира Пламен.

Иначе Димов е доста популярен колоездач в Сърбия, след поредица негови от успешни класирания там през последните няколко сезона. Преди 2 години Пацо постигна голям успех в западната ни съседка, като спечели силния международен тур по колоездене на шосе за "Голямата награда на Белград", в жестока конкуренция на над 100 елитни състезатели от цяла Европа.

Пловдивчанинът тогава стана убедително първи в крайното генерално класиране, като изпревари сръбския си съотборник тогава от "Цар Симеон" и сръбски национал Драган Спасич. Пацо дръпна сериозно още в І специален етап от тура - по време на критериума по улиците на Белград. После показа висока класа на 20-километровото изкачване на популярния местен връх "Авала" и взе и втория етап, като при изкачването остави съперниците си далеч след себе си, финиширайки с близо 2 минути аванс.

Месец-два по-късно Димов облече зелената фланелка за катерач №1 и на двата силни международни турове на шосе - "Обиколката на Халкидики" в Гърция и "Велика награда на Ниш" в Сърбия, валидни за световната ранглиста. Пецата тогава направи отлични бягания по височинните изкачвания и на двете състезания и така заслужи призове в тях.
Още по темата: общо новини по темата: 35
18.04.2013
30.01.2013
23.01.2013
16.01.2013
09.01.2013
12.12.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
ПФК Марица: Предстои ни трудна футболна битка
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: