ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев подписа с Гергов за половин милион лева (видео)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 29.11.2007Коментари (0)8702
© Plovdiv24.com
На нарочна пресконференция днес официално бе обявено спонсорството на Ботев, което Георги Гергов ще даде. То е в размер на 500 000 лева. Ето какво каза самият Гергов:


"Не може да се дадат едни пари и да не се търси какво се случва с тях или за какво ще служат и какво ще донесат като възвръщаемост. Вижте какво се случи с най-пловдивския отбор. Никога не съм разбирал от футбол и нямам претенции, но съм израснал тук. Сега виждам как отбора се използва и на моменти дори политически. Отборът има нужда и аз ще направя това, което виждам че има нужда. Надявам се тези пловдивчани, които имат възможности да помогнат и без да търсят комерсиална цел. В момента всички стоим от страни и търсим виновник. Няма да обвържа Международен панаир Пловдив с Ботев не защото се срамувам от Ботев, а защото отбора не може да отговори на ситуацията и на това, което е Панаира. Ботев ще има задачи, които трябва да изпълни като условия за да продължим нататък. Тези 500 000 лева ще бъдат дадени, дори веднага щом излезем от тук ще дам първите 200 000 на изпълнителния директор на клуба.


Аз от футбол не разбирам, но от сделки разбирам. Надявам се, че в следващата година те ще създадат ясна програма по отношение на площадките например и дали има къде да тренират младите кадри.









Направих отчет и се оказа, че Панаирът е давал пари за много мероприятия без да се знае, че реално Международен Панаир Пловдив стои финансово зад мероприятието. Всеки е намирал своя интерес вътре и понякога се е получавало така, че паричките са дадени, но ги няма. Изразходвани са над 2,5 млн. лева за такива прояви за миналата година. Смятам вече да се прави всяка година в началото и в средата по една такава пресконференция и да се казва в какво ще насочи вниманието си панаира текущата година.


Смятам, че от днес Ботев трябва да има своя стратегия. Края на януари отново да се седне и да се каже какво е направено. Трябва да се направи така, че клубът да изгради стратегия за собствена издръжка, а не да чака този и онзи да му дават пари.

Поинтересувах се как стоят нещата в Бургас, Варна и Велико Търново. Във Велико Търново например стадионът е собственост на общината. Никой не се грижи за съблекалните, за тока, за пистите, за терена. Това си е грижа на общината, защото тя е собственик. Клубът дава символичен наем за разлика от Пловдив. Дълги години се дискутираха темите за стадионите в нашия град.


Аз ще бъда от страната на феновете. Аз ще бъда този, който ще критикува и ще казвам какво искам да се случва. Иначе ще стане така, че ще се дадат парите, те ще бъдат изпапани и пак ще бъдат виновни Гергов, Иванчо или Драганчо понеже са спряли да дават. Аз не искам дивиденти. Искам пловдивчани да имаме самочувствието, което Ботев ни е давал и както е пълнил стадионите пак да стане. Тези 500 000 лева, които ще ги дам от себе си трябва да послужат така, че да дойде времето Панаирът да каже "Да, Ботев е достоен да прави реклама на Международен панаир Пловдив и ние ще дадем 1 млн. или 2 млн. за отбора за следващата година"."

На журналистически въпрос дали Гергов смята да придобие дялове в клуба, бизнесменът каза, че това по принцип е по-скоро за Панаира, но е обект на бъдещи разговори, тъй като клубът е собственост на Христолов. Гергов потвърди за разговорите с КЦМ и каза, че на този етап няма виждания за придобиване на дялове от клуба.


Гергов обяви още, че клуба ще получи и възможност за тренировъчен лагер в курорта Слънчев ден, където ще им бъдат осигурени всички удобства. Обещани са им и други привилегии като помощ при намирането на средства за контроли, както и помощ при нужда от плакати и други подобни неща, които фирмите на Гергов могат да изпълнят.

Гергов потвърди, че е имало негативни реакции по повод неговото спонсорство, но не пожела да назове конкретни имена, които са им се обаждали. Потвърди обаче, че е имало и футболни личности сред хората, които са се обаждали на бизнесмена.
Още по темата: общо новини по темата: 17
29.02.2008
26.02.2008
16.01.2008
14.01.2008
12.01.2008
19.12.2007
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
КПБП: Чака ни лято с много емоции и отговорности
Ботев започва селекцията за Лига Европа с френски защитник
Ботев вдига бюджета за Европа
Основен играч на Ботев с повиквателна за националния отбор
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: