ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
"Цар Симеон" стана отборен шампион на България по колоездене на шосе за юноши
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 23.05.2012Коментари (0)1754
©
Шампионска титла на България спечели пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" от държавното отборно първенство по колоездене на шосе за юноши младша възраст, което се проведе в Гоце Делчев.

Поредният си голям успех "царският" тим изкова, след като и в двата състезателни дни на отборния юношески шампионат класираше свои представители в призовата тройка и поне по двама в челната шестица.

Вицешампионската титла за "Цар Симеон 1898" донесоха младите пловдивски надежди Георги Кехайов, Иван Алберт Ажи, Николай Генов и Андриян Беев. Младите колоездачи от Пловдив тръгнаха за южния балкански град с големи амбиции за медали и на 100 процента преизпълниха целите си.

Надпреварата включваше две дисциплини - индивидуално бягане по часовник и общ старт. За крайното отборно класиране бяха валидни резултатите от двете дисциплини.

В първия състезателен ден - в "часовника" на 10 километра, тимът на "Цар Симеон 1898" се класира на стратегическото второ място, след отбора на основния си конкурент за титлата - КК "Бургас".

Във втория етап - в общия старт на 80 километра, пловдивските бегачи се показаха като голям и сплотен отбор и с отлична тактика пласираха трима свои представители в шестицата, като "царистът" Георги Кехайов финишира убедително първи.

Кехайов откъсна чувствително основната група още по средата на трасето, отделно пловдивчанинът финишира на повече от 3 минути разлика от втория - представителя на "Хемус" - Троян Михаил Михайлов. Трети и пети са също колоездачи на "Цар Симеон 1898" - Иван Алберт Ажи и Николай Генов.

През миналата година Кехайов отново стана шампион на България, но в общия старт на държавното индивидуално първенство при младша възраст. Генов пък спечели шампионска и вицешампионска титла от държавното лично първенство, но при момчетата. Ники взе сребро в индивидуалното бягане по часовник, но после извоюва златния медал в общия старт на 45 километра.

С този голям успех в Гоце Делчев, "Цар Симеон 1898 отново доказва на практика, че въпреки финансовата криза във всички сфери в страната, е водещ клубът в България и продължава да работи на високо ниво като произвежда качествени свои юноши, рожба на силната му школа.

Състезанието в южния балкански град бе от календара на Българския колоездачен съюз и събра най-добрите млади наши бегачи от всички колоездачни центрове в България.

Още по темата: общо новини по темата: 35
18.04.2013
21.02.2013
30.01.2013
23.01.2013
16.01.2013
09.01.2013
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: