ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
"Цар Симеон" привлече трима сръбски колоездачи от "Железничар" (Ниш)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 04.05.2012Коментари (0)1142
©
Пловдивският "Цар Симеон 1898" привлече елитни сръбски колоездачи за новия спортно-състезателен сезон. За "царския" клуб педали занапред ще въртят трима от най-добрите бегачи на "Железничар" (Ниш), с който елитен тим пловдивчани отдавна поддържат топли приятелски взаимоотношения и дълготрайно сътрудничество. Новите попълнения са Драган Спасич, Джордже Стеванович и Марко Данилович, които вече официално са преотстъпени на "Цар Симеон 1898" и картотекирани в Българския колоездачен съюз. Триото сърби в тандем с капитана и лидер на "оранжевите" Пламен Димов и младежките национали Светослав Недев и Любомир Николов ще сформират пловдивския отбор, с който ще участват в започващия днес първи голям международен тур на шосе в България - "Гранд При на Добрич".

От тримата сърби единствено Драган Спасич не е ново име. Той е национален състезател на Сърбия и бивш двукратен балкански шампион. Състезаваше се за "Цар Симеон 1898" в продължение на 3 години - в периода 2007-2009 година, заедно с Александър Дукич, Игор Пайович и Горан Шмелцерович.

Новаците сърби - Джордже Стеванович и Марко Данилович са млади и много перспективни бегачи, те са препоръчени лично от известния мениджър от Ниш Миролюб Кръстич-Кърле.

Привличането на тримата сръбски бегачи се наложи заради невъзможността на четирима от доскорошните титуляри на "Цар Симеон 1898" в момента да се състезават активно. Националът Борислав Иванов лекува сериозна хронична контузия в бедрото, Дамян Филипов в момента е по лични причини в Малта, а световният шампион на писта Радослав Константинов се е завърнал при семейството в САЩ. Николай Бояджиев пък е помолил ръководството да не тренира активно известно време, заради личен мотив. Светослав Недев често е ангажиран с изпити в Пловдивския университет, заради предстоящото му дипломиране.

Началото на "Гранд При на Добрич" е днес в 14:00 часа с общ старт. Днешният състезателен ден е е с дължина на трасето 175 км по маршрут: Добрич - Балчик - Албена - Балчик - Каварна - Балчик - Албена - Балчик - Добрич.

Утре е от 16,30 часа е критериумът за купата "Изида": 60 км, 12 обиколки на трасе от 5 км, със спринт на всяка втора обиколка. Награден фонд за критериума е 1500 евро.

В неделя е третият състезателен ден, на който стартът е в 13:00 часа. Трасето е по 195-километров маршрут: Добрич - Крушари - Оногур - Хитово - Карапелит - Рилци - Крушари - Оногур - Хитово - Карапелит - Рилци - Добрич
Сума на наградите за двата общи старта е 7 212 евро.

Надпреварите в Добрич са част от календара на Международния колоездачен съюз (ЮСИ). В тура се дават точки за световната индивидуална ранглиста. До момента в състезанията, които се организират за първа година от Българския колоездачен съюз, са записани 20 отбора, сред които са националните тимове на Сърбия и Румъния, както и два състава от Германия. По предварителните заявки ще стартират 106 състезатели от 19 отбора - 17 от Европа и 1 от Южна Америка. Българските са: смесен тим "Добрич-Несебър", КК "Бургас", "Цар Симеон 1898" /Пловдив/ и "Хемус 1896" /Троян/. Чуждестранните са от Германия, Швейцария, Венецуела, Словения, Румъния, Сърбия, Гърция и Турция.

В надпреварите няма да участва спечелилият наскоро Обиколката на Турция Ивайло Габровски, който има ангажименти с клубния си тим "Коня Торку Шекерспор". Чака се потвърждение от завършилия трети в Турция Данаил Петров, който все още е под въпрос, също заради ангажименти с клубния си отбор "Каха Рурал". Ако Петров кара в Добрич, специално заради него ще бъде сформиран национален отбор на България. В "Гран при на Добрич" ще кара кандидат олимпиецът Мартин Грашев (Несебър).

Състезанието в Дорбич е от категория 1.2 на ЮСИ - за групите "елит" и "до 23 г.", и осигурява точки за световната ранглиста.

Още по темата: общо новини по темата: 35
18.04.2013
21.02.2013
30.01.2013
23.01.2013
16.01.2013
09.01.2013
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: