ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев остава в играта след драма и обрат над Етър на "Беркут"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:48 / 21.04.2012Коментари (161)29740
Ботев Пловдив остана в играта за място в елита, след драматични 90 минути на стадион "Беркут" в с. Брестник. Възпитаниците на Костадин Видолов победиха лидера на Източната "Б" група Етър с 3:1 в мач изпълнен с много искри на терена и трибуните, както и три червени картона, и дузпа за "болярите".

Гостите първи откриха резултата чрез Господинов от дузпа, но "жълто-черните" се мобилизираха през втората част и обърнаха мача с голове на Александър Александров (58', 65') и Петър Атанасов (71').

Иначе мача мина под диктовката на "жълто-черните" през по-голямата част от срещата. Йордан Христов бе най-близо до гол за домакините през първите 30 минути. Крилото на пловдивчани на два пъти имаше възможност да разпечата стража на "болярите" Цанков, но той на два пъти с вещина парира ударите на Даната.

И както често се случва във футбола, като не вкараш ще ти вкарат, така и стана на стадион "Беркут". При първата по-опасна атака Етър достигна до гол.  В 33-ата минута играч на гостите получи пас зад отбраната на Ботев Пд, домакините спряха да играят и претендираха за засада, но съдията не вдигна такава и играч на гостите нахлу в пеналта отдясно, след което центрира към свой съотборник, който шутира от 5-6 метра, но Емил Аргиров изби от голлинията с ръка. Реферът показа червен картон на бранителя и даде дузпа за "виолетовите". Зад топката застана Господинов и не сгреши за 0:1.

След гола и червения картон публиката на "жълто-черните" избухна срещу съдията, който според тях не вдигна засада и заради червения картон на Аргиров, като претендираха, че защитника е играл с тяло, а не с ръка. Бултрасите започнаха да хвърлят седалки, бутилки и каквото им падне по рефера Таско Тасков, а това накара съдията да прекъсне мача за известно време. Минути преди края на първото полувреме Тасков реши да се реваншира пред домакините и показа червен картон на Русков от състава на Етър.

След почивката "канарчетата" се мобилизираха и с подкрепата на публиката успяха да обърнат "болярите". В 53-ата минута Димо Атанасов получи пас зад отбраната на етърци, но бе фаулиран от Ивайло Русев и Таско Тасков без да се замисля показа втори червен картон на гостите. Това още повече мотивира домакините и само минута по-късно те вече възстановиха равенството. Капитанът на пловдивчани Александър Александров вкара много красив гол от фаул с бомбастичен изстрел за 1:1. Само пет минути по-късно Ботев направи пълен обрат. Кривия получи пас в коридор и мушна технично покрай вратаря за 2:1.

В 70-ата минута резервата Петър Атанасов уби интригата в мача с трети гол във вратата на Етър. Крилото на "канарчетата" с фамозен прехвърлящ удар фиксира крайното 3:1 за Ботев Пловдив. До края на мача Ботев Пд можеше да направи резултата по убедителен, но Цанков парира удари на Атанас Курдов и Петър Атанасов.

Още по темата: общо новини по темата: 33
25.04.2012
24.04.2012
23.04.2012
21.04.2012
21.04.2012
21.04.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+13
 
 
Боже какво доживях ! Срамните селяни псуващи децата тръгнали да ми говорят за култура ! Нагли и дебелооки доячи и аграри !
+14
 
 
Искам да чу*ам гнусняра wind
+16
 
 
Сега всички трошачи от мача в Брестник да съберат по 200 лева и да ги внесат в касата на фк.Ботев.Два мача лишаване от домакинство когато отбора е във възход е супер тъпотия,а не красота,вяра,борба.
12. 03 1912 г. – 12. 03. 2012 г. 100 години "Ботев" Пловдив Since 1912.
на 22.04.2012 г.
+19
 
 
Трудна, но и много важна победа. Само Ботев.
+18
 
 
КЛОШАРИТЕ КОЛКО ИЗЦЕПКИ СА ПРАВИЛИ НА ЛАУТ ДЖАМИЯ СЪС СЪДИИ И ГОСТИ НА ТРИБУНАТА!ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА 'ГРАЖДАНИ',ТОЧНО ТОВА ИМ Е КОМПЛЕКСА-СЕЛЯНДУРИ!
-33
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (11)
+25
 
 
Таско Педераско свири и на Локо - Лудогорец и беше най-добрия играч на делиормана.
-19
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+8
 
 
...много жалка история - но доста типична за голямата част от комплексираните дебилчета през последните години - тези селски изпълнения са срам за нормалните фенове на Ботев ! А Тасков е просто обичайното БФС мекотело ! Дано има дерби догодина в А група!
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: