ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Какалов: Бакалов е причината да не съм в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:44 / 21.03.2012Коментари (37)9689
© Plovdiv24.bg
Георги Какалов разкри в интервю за "7 дни спорт" кой е виновникa в момента да не играе с жълто-черната фланелка.

- Жоро, каква точно ти е контузията и ще се възстановиш ли до мача с Ботев Пд през уикенда?

- Травмата ми не е тежка. Проблемът е, че нямам достатъчно смазване на коляното, няма течност. Сега ми биха инжекция и се надявам от утре (днес) да започна пълноценна подготовка с отбора.

- Значи ще играеш срещу Ботев Пд...

- Да, надявам се треньорът да ми гласува доверие. Физически мисля, че ще съм напълно готов за този мач.

- С какви чувства ще излезеш срещу Ботев? Това е отборът, от който тръгна за големия футбол.

- Със смесени чувства. Ботев ми е дал много, дори стигнах до националния отбор. Ботев винаги ще остане в мен.
Ще ми бъде трудно, но съм професионалист и ако ме пуснат в мача, ще направя всичко възможно да вкарам и да помогна на отбора, в който играя в момента.

- А ако вкараш гол, ще се зарадваш ли?

- Не съм сигурен. Трудно ще ми бъде... едва ли ще се зарадвам така бурно, както го направих преди два дни след двата гола във вратата на Сливен. Но най-важното е Етър да спечели, а не кой ще вкара гола и как ще реагира.

- През зимата игра в "А" група, във Видима, но напусна отбора и сега играеш в "Б" група. Как се стигна до трансфера ти в Етър?

- Стоях си вкъщи и ми се обади Цанко Цветанов. Каза ми, че има интерес към мен. Първите ми думи бяха, че няма как да откажа на човек като него. Знам какво е постигнал като футболист и съм убеден, че ще го повтори и като треньор и затова не мислих дълго, преди да приема офертата. Освен това в онзи момент нямах много оферти. Чаках трансфер в чужбина, който обаче не се случи и започнах с Етър.

- Имаше вариант да се върнеш и в Ботев. Какво не се случи, за да се разминеш с пловдивчани?

- Имаше такъв вариант. Агентът ми говори с треньорите. Милен Радуканов и Светльо Петров имаха желание да ме привлекат, но поради една или друга причина до трансфер не се стигна. Всички знаят защо не стана...

- Едната причина Марин Бакалов ли се казва?

- Не искам да коментирам имена, за да не излезе, че аз съм човекът, който мисли лошото на някого. Напротив, никога не съм го правил и към Бакалов никога не съм имал лоши чувства. Но в случая така се случи, че може би той попречи да се върна в Ботев. Но вижте, казвам може би, защото не съм сигурен и не мога да съм конкретен, че той е причината да не играя в Пловдив.

- Нали осъзнаваш, че ако Етър победи Ботев, може да извадиш бившия си отбор от битката за завръщане в "А" група?

- Аз преди да дойда в Етър, си пожелах да видя двата отбора в "А" група. Надявам се да спечелим този мач и той да не се окаже фатален за Ботев, защото това е голям отбор с име и традиции и мястото му е в елита. Но все пак съм в Етър и искам ние да вървим напред.

- На какво отдаваш успешното представяне на Любимец. В момента е пръв в Източната "Б" група...

- Събраха опитни футболисти, които, по една или друга причина, не играят в "А" група. Направиха добър колектив и може би затова се представят толкова добре. Според мен големият им плюс е, че техните играчи са мотивирани до крайна степен да се докажат...

- Защо си тръгна от Севлиево. Защото градът е малък ли?

- Не, не е това причината. Също това не беше и причината да не остана в Калиакра. От Видима си тръгнах, защото нещата там не ми изглеждаха розови във всеки един аспект. Като футбол всичко беше наред - нормално, имахме нелош отбор, но клубът не отговаряше на моите амбиции. Аз искам да съм в отбор с цел, която да преследвам и да се доказвам. Затова сега съм в Етър, защото преследваме първото място.

- Какво е нивото на "Б" група спрямо "А" група?

- Особено Източната "Б" група по нищо не отстъпва на отборите след десето място в елита. Има отбори, срещу които се играе много по-трудно, отколкото срещу тези от "А" група. В елита всички се опитват да играят футбол, докато в "Б" група има отбори, които се прибират и ти пречат. Това много те затруднява и не мога да кажа, че в "Б" група се играе по-лесно.

- Как ти изглежда Етър като организация? Бившият треньор Георги Тодоров каза, че нещата не са добре...

- Аз не мога да коментирам неговите думи, а и не ми е работа. От мен се иска да играя, а ръководството трябва да направи организацията. За мен важното е, че Цанко Цветанов е треньор. Щом човек като него е в Етър, значи нещата са сериозни. Той нямаше да се върне в клуба, ако няма да гони големи цели. Сега искам да му благодаря на г-н Цветанов за гласуваното доверие. Радвам се, че Цанко Цветанов видя в мен футболните неща, а не лошото име, което ме съпътства
Все пак на терена най-важното е какво мога и какво правя, а не какво съм сторил преди време. Благодаря му за това и се надявам да оправдая доверието му. Между другото отношенията ми с него са прекрасни. Усещам, че наистина ми вярва, и това ме радва.

- Беше казал, че искаш да скъсаш с имиджа си на лошо момче. Трудно ли е да го направиш?

- Не, не е трудно. Вече го постигнах и доказателството е първият ни мач в Добрич. Пропуснах един мач, но справедливостта възтържествува и в крайна сметка не ме наказаха несправедливо. Радвам се, че докато се изясняваше инцидента ръководството на Етър, треньорът и съотборниците ми ме подкрепиха и застанаха зад мен. Чудесно е, когато във футбола има хора, които ти вярват, и им благодаря.

- Какво се случи тогава в Добрич?

- Гоних топката, вратарят се блъсна в мен, паднах, а той ме настъпи по ръката. Капитанът им изтича 40 метра и ме удари по врата. Двата отбора започнаха да се бутат. Вратарят им пак дойде при мен, посегна да му удари, но му хванах ръката. После ме удари с другата. Залитнах, хванах се за фланелката му, за да се задържа, и тя малко се скъса. Той тръгна към съдията и сам си я докъса, за да ме изгонят. В крайна сметка обаче се намери видеозапис на ситуацията, който показа, че няма вина. Не съм провокирал никого, не съм правил магарии. Сега търся позитивните неща във футбола. Зарадвах се от начина, по който феновете ни подкрепиха след победата в Сливен. Това не съм го получавал и в Ботев дори. Ето това ме радва сега. Надявам се и аз да зарадвам привържениците на Етър и да им отвърна за топлотата.

Още по темата: общо новини по темата: 31
28.03.2012
28.03.2012
27.03.2012
27.03.2012
27.03.2012
27.03.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Радуканов е добър треньор! Обаче тая клауза в договора за 100 000 хиляди лева неустойка май го блазни и се прай на луд, или проблемите са много по различни като например:има наши и ваши в състава,не им се дават пари за футболисти,всеки се мисли за шеф и прави каквото си иска, незнам незнам но ми е тъжно, надявах се да минем през Б група с лекота яд ме е много. И все пак Ботев Пловдив завинаги в моето сърце.
+19
 
 
Не знам колко е канар/все пак не е от Пловдив/...но е интригант...Доста неразбории създаде,докато беше в отбора,и сега продължава....зае*ете го Какала....имате шанс все още.Насочете там силите,и мислите си.Много отдавна бях писал,че Етър ще са конкурентите ви.Вземете ли тоя мач-връщате се в играта!!Време има достатъчно-мачове също.Пожелавам ви успех в събота...Време е,и вие да изживеете малко радост.
+8
 
 
не сте прави за Какалов той си е канар, все пак всеки футболист играе за пари, не знаете какво му е било положението, има семейство дете, те са на първо място с всеки е така.
+9
 
 
За връщането на Какала не знам, но всички знаем, че Марин го изгони в момент, когато Жоро имаше огромни проблеми със здравето на детето си. Така че нека не плюем по Какалов. Той не го заслужава! Не е дал малко за Ботев! Да не бъдем късопаметни. Така се принизяваме до нивото на запалянковщината, а не на обективните привърженицина отбора.
-2
 
 
Браво на Бакалов ,ако той е причината да не се върнеш.Връщаше се и след 3 месеца пак си търсеше трансвер.Ако не станеше пак отново в Ботев,колко пъти се повтори това.....Ботев ти беше като източник за пари като останеше на улицата.
+3
 
 
Смешен потник, дори нямаш право да споменаваш името на Бакалов!!! ГЛУПАК
+11
 
 
Днес лично Радуканов заяви пред събралите се фенове, че никой не му се е бъркал и не му се бърка в работата, затова е крайно време да спрат спекулациите по въпроса. Единствения виновник за сегашното състояние на отбора е Радуканов, а вината на ръководството е че го оставиха да прави каквото си иска.
+6
 
 
А ето, че отново се бъркат в нещата на треньора, а уж всичко е било поверено на него .. Кой знае какви бакии стават в отбора, но сега отново ще го обере Радуканов..
+16
 
 
стига си говорил бе лайнар отивайте в търново взимайте мача и всичко да преключва или някой му реди състава на тоя плешивия или просто толкова могат
+12
 
 
къв бакалов бе тва лайно няма цял сезон с никой отбор.все чакал оферта от чужбина все някой много напирал за него.прости футболисти като него бол.точно той паказва средни пръсти ,скача на коцето на един мач ,въобще да не си прави имиджа на гърба на ботев.а с това изказване нищо друго освен нови проблеми
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
ПФК Ботев: Тотална доминация и домакинска атмосфера!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: