ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (28)
Локо разби Ботев с 4:0 в дербито
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:58 / 29.09.2007Коментари (0)19921
Локомотив победи с категоричното 4:0 градския си съперник Ботев в дерби, което може да се види само под тепетата. Двубоят имаше всичко - атмосфера по трибуните, динамичен футбол, три греди и цели четири гола. За съжаление на „жълто-черната" част от Пловдив и четирите бяха във вратата на Ботев.

Срещата започна изключително динамично. Двата отбора не губиха време в проучване на съперника и се втурнаха в атаки още с първия съдийски сигнал.

В 3-та минута бе и първата опасност пред Арсов. Камбуров укроти на гърди една спорна топка в наказателното поле и отправи светкавичен удар, който срещна тялото на съперник.

Само две минути по-късно отново бившият голмайстор на „А" група бе изведен на удобна позиция и отправи силен диагонален удар, но изстрелът бе прекалено малък ъгъл, за да затрудни опитния Арсов.

В 17-та минута при едно разбъркване в наказателното поле на Ботев страстите взеха връх и двата отбора едва не се сбиха. Най-дейни в спречкването бяха Караматев и Дани Кики, които Генов декорира в жълто.

В 26-та минута при една наглед безобидна ситуация Йошев пусна по земя към Сакалиев, който от много трудна позиция със шпагат за малко да изненада Арсов.

В 31-та минута Камбуров се опита да изпълни специалитета си от пряк свободен удар, но удара му профуча над гредата.

В 33-та минута футболистите на Ботев организираха и първата си атака, но тя създаде сериозни главоболия за „черно-бялата" защита. Христов бе изведен от ляво, но от малък ъгъл стреля високо над гредата.

В 41-та минута Локомотив откри резултата. Даксон центрира остро от пряк свободен удар от дясно и Величков си отбеляза автогол притиснат от Сакалиев.

В еуфорията от попадението футболистите на Локо се вдигнаха на щурм за да довършат своя съперник още преди почивката. Веднага след подновяването на играта Красимир Димитров отправи бомбен удар, но Арсов показа класа и улови. Футболистите на Локо обаче не се обезкуражиха и създадоха три чисти положения пред врата на „канарчетата", но малшансът им попречи да се оттеглят с два гола аванс на почивката.

Двата отбора продължиха спектакъла веднага след подновяването на играта. В 48-та минута Сакалиев се пребори за една топка в центъра, напредна от дясно и сложи топката на главата на Камбуров. Любимецът на „черно-бялата" агитка показа високата си класа и насочи изключително красиво топката с глава в горния десен ъгъл на Арсов за 2:0. При падането вратарят на Ботев нарани гърба си и излезе, като неговото място бе заето от Станев.

След почивката и двамата треньори извършиха по 3 смени. Освен Станев за Ботев влязоха Тимонов и Какалов, докато за Локо в игра се появиха Златинов, Златковски и Въндев.

Първата сериозна възможност за гол на Ботев се откри именно пред резервата Какалов, който бе изведен на чиста позиция, но от непосредствена близост не успя да уцели добре центрираната топка.

В 69-та минута Сакалиев отново се пребори в центъра, напредна, преодоля двама защитници на Ботев и останал очи в очи със Станев реши триково да подава към Златинов, проваляйки атаката.

В 72-та минута Сакалиев повтори упражнението, нахлу от дясно центрира топката и резервата Въндев от 5 метра с глава направи резултата класически.

В 75-та минута футболистите на Ботев пропиляха златна възможност поне за почетен гол. Какалов стреля от пряк свободен, топката се отби в гредата и попадна в Христов, който от два метра сам стрела изключително слабо в ръцете на Ставрев.

В следващата атака Тимонов разтресе горната греда със зловещ шут от близо 35 метра.

В 85-та минута Локо организира контра-атака при която четирима в „черно-бяло" останаха срещу само един в жълто, но изключително нескопосан пас на Златинов провали възможността за набъбване на резултата.

Все пак Влади се реваншира отбелязвайки четвъртото попадение. В последната минута Даксон стреля от пряк-свободен удар, топката се удари в гредата и попадна в Златинов, който от близо направи резултата 4:0.

Още по темата: общо новини по темата: 49
02.10.2007
01.10.2007
01.10.2007
01.10.2007
01.10.2007
01.10.2007
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Волен Чинков носи късмет на Ботев и ЦСКА-София за Купата
Марица показа головете от мача със Струмска слава
Марица бие с 4:0 при юношите
Георги Минчев не спира да бележи в Кипър, направи го в трети пореден мач
Попето, Балтанов и Конте играха мачле с деца, лишени от родителски грижи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: