ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Назифоглу: Локо има бъдеще заради феновете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 29.09.2007Коментари (0)3689
© Plovdiv24.com
Собственикът на Локо (Пд) Левент Назифоглу изгледа последна тренировка на Лаута преди мача с Ботев. Днешното дерби е първо за биснесмена, откакто пое черно-белите. След заниманието на тима Назифоглу говори пред вестник "7 дни спорт".

- Г-н Назифоглу, влязохте ли вече в атмосферата на дербито? Как се чувствате преди мача?

- Благодаря, чувствам се добре. Наистина доста време говорехме за този мач. Аз лично се надявам на успешен за Локомотив резултат.

- Според вас ще се получи ли дерби, или очаквате лесен двубой за Локомотив?

- Мисля, че ние сме фаворити на сто процента. Нашите играчи обаче прекрасно знаят, че без да покажат добър футбол, не могат да се надяват на победа. Няма лесен мач, а този даже е по-специален. Въпреки това аз съм оптимист.

- Колко дербита на Пловдив сте гледали досега на живо?

- Само две. Първото беше тук, на Лаута, когато Локомотив победи 5:3. Гледах и двубоя от миналия сезон на ст. "Хр. Ботев", когато нашият съперник спечели с 3:2.

- На този мач, който сте гледали на Лаута, Боби Димитров вкара два гола. Сега той е технически директор, но тренира с отбора за самочувствие. Как ще коментирате този факт?

- За нас не е важно какво прави съперникът. В Ботев Димитров може да тренира за самочувствието на футболистите. Тук, на Лаута, обаче е г-н Бонев (б.р. - легендата на Локомотив Христо Бонев - Зума), който с присъствието си също дава кураж и самочувствие на нашите футболист.

- Смятате ли, че Ясен Петров ще се справи със задачата си в Локомотив?

- Той е опитен специалист и мисля, че няма да има проблеми. На него ще разчитам да промени и работата в нашата детско-юношеска школа. Но нека за тези неща да говорим следващата седмица, след като мачът с Ботев вече е минал.

- Очаквате ли гости от чужбина на мача?

- Президентът на Галатасарай Джан Айдън беше потвърдил, че ще дойде, но в последния момент получи здравословен проблем и се наложи да го оперират. Затова сега никой от ръководството на Галатасарай няма да присъства на Лаута.
Тук обаче ще има трима мениджъри от Турция, както и журналисти от трите най-тиражни вестника в страната "Хюриет", "Сабах" и "Ватан".

- Реална ли е целта - класиране в четворката, която поставихте на Ясен Петров?

- На тази тема искам да направя едно разяснение. Последните дни четох всякакви вестници и установих, че журналистите или не са ме разбрали, или нарочно не искат да ме разберат
Аз наистина казвах, че отборът трябва да е в първата четворка. Това обаче не е обещание, а цел, която ние ще преследваме.

Ще се доближаваме до тази цел колкото е възможно. Преди два месеца всички се притесняваха за бъдещето на отбора, а сега излиза, че има недоволни. За мен успех ще бъде, ако сме по-нагоре в класирането, отколкото миналата година. По-добре ли обаче щеше да бъде, ако бях казал, че целта е да сме в първата осмица? Феновете нямаше да бъдат доволни, нали така?

- Като стана дума за феновете, надявате ли се в скоро време вие да получите тяхното доверие?

- За да изпълним нашите цели, ни е необходима подкрепата на привържениците. Без тях няма да стане нищо. Вижте в момента четирите най-силни отбора в България - ЦСКА, Левски, Локомотив (Сф) и Литекс. Последните два няма да бъдат дълго време на върха, защото нямат подкрепата на привържениците. В следващите години футболната политика ще се развие така, че бюджетът на всеки клуб ще нараства и няма да е възможно да се издържа само от един човек. Тогава ще останат само големите клубове, които имат и силна подкрепа на своите фенове. В България в момента по този показател Левски, ЦСКА и Локомотив (Пд) са най-големите клубове и затова винаги ще имат бъдеще.

 

Още по темата: общо новини по темата: 49
02.10.2007
01.10.2007
01.10.2007
01.10.2007
01.10.2007
01.10.2007
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Георги Минчев не спира да бележи в Кипър, направи го в трети пореден мач
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Илиев, Павлов, Златински и Пиргов със специален "черно-бял" призив
Бивша звезда на Локо пак хвърли в екстаз китайците
Юношите на Хебър и Локомотив Пловдив си размениха по едно полувреме в Пазарджик
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: