ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Хаим Ревиво: Брат ми ще се докаже в България и ще стане звезда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:24 / 06.02.2012Коментари (5)2954
©
Хаим Ревиво е сред трите най-големи футболни звезди на Израел за всички времена. Фамозният халф направидобра кариера из европейските терени, двамата с Любо Пенев бяха част от най-силния тим на Селта за всички времена. Сега Ревиво се озова в базата на Локомотив (Пловдив) в хотел "Кремлин Палас". Специално за "7 дни спорт" Хаим говори за всичко, коет го води в Анталия, за българските му приятели, за футбола въобще.

Г-н Ревиво, какво прави толкова популярна футболна личност като вас при Локомотив (Пловдив) и то тук на лагера в Турция?
- Знаете, че моят по-малък брат Шай е в този клуб. Изкара пробен период и ще подпише договор с Локомотив. Познавам треньора на тима Емил Велев от много години, почти от 20. Той играеше в Израел, приятел ми е. Обадих му се един ден и му предложих да пробва брат ми в Локомотив. Той прие и за щастие го е харесал. Така се стигна до трансфера.

За колко години ще подпише Шай?
- До края на сезона, но има и опция за удължаването на контракта. Брат ми ще се докаже в България и ще стане звезда във вашата страна. Вярвам в това. Ще стане шампион с Локомотив. Искрено му го желая и вече стискам палци за този отбор.

Какво мислите за Локомотив като клуб?
- Добър е, то се вижда. Прави ми впечатление, че са много стабилни в защита, а имат и добри изпълнители за скоростни контраатаки. Имат качествени футболисти и конкуренцията е наистина голяма. Не съм гледал на живо другите ви водещи клубове като Левски и ЦСКА, за да кажа дали Локомотив в момента е по-добър или не, но определено това, което забелязах от този отбор срещу шампиона на Словения Марибор, ме впечатли. Локомотив победи с 2:0, а резултатът можеше да е още по-изразителен.

Кой от футболистите ви направи най-силно впечатление в тази контрола?
- Вратарят. Чух, че също като брат ми, е нов в Локомотив. Той се представи много силно и си личи, че е качествен.

Имате предвид латвиеца Андрей Павлов?
- Да, така мисля, че се казва. Отличен футболист. Пак ви казвам - като цяло Локомотив е добър тим, но сега трябва да работят здраво, за да се представят добре през пролетта и да зарадват президента си господин Динев. Знам, че той вкарва много средства в клуба, което е изключително важно. Не всеки бос на даден клуб е готов да дава такива пари за нови футболисти и да прави отбора си все по-силен и по-силен. Той го прави и заслужава уважение както от феновете на тима, така и от вас журналистите в България. Аз мисля, че Локомотив има сили да стане шампион. Ако не този сезон, през другия.

Вие с какво се занимавате в момента?
- Президент съм на Ашдод, който се намира в челото на израелската първа дивизия. Брат ми играеше именно в Ашдод, но мечтата му бе да премине в отбор от чужбина. Радвам се, че това стана и аз успях да му помогна. Но сега всичко си зависи само от него. Според мен Локомотив е точният тим за старта на неговата кариера извън Израел. Дано повтори моята кариера в чужбина. Както знаете, играх в испанския Селта и турските Фенербахче и Галатасарай. Радвам се, че хората тук (б.а. Турция) още ме помнят.

Как се развива футболът във вашата родина Израел?
- Не бих казал, че се развива много. В момента нещата не стоят добре. Първенството не е никак силно, няма много качество в отборите като състезатели. Това ви го казвам съвсем честно. Все пак съм шеф в един от клубовете. Много наши момчета бягат в чужбина - в Белгия, в Англия, в други страни. Това е съвсем нормално. Първенството ни може така да отслабва, но националният ни отбор става по-добър. Това е пътят - младите да излизат в чужбина възможно най-млади. Но продължава да е трудно за Израел за де класираме на голям футболен форум. Това ни е болката. Ние сме назад като коефициент и на всеки жребий ни се падат поне две европейски сили. Ние играем с Испания и Русия, или Португалия и Русия, или Франция и Швеция. И в трите случая сме губещите. За съжаление истината е такава, колкото и да ни е мъчно.

Да очакваме ли в Локо още футболисти от вашия Ашдод?
- За момента сигурен е само брат ми. Но защо не за в бъдеще да доведа и още момчета? Сигурен съм, че вашето първенство ще се развива и ще стане мечтана дестинация на много израелци.

А възможно ли е да купите някой футболист на Локомотив?
- Не. Сега искаме да правим Локо силен, а не да му взимаме звездите (смее се). Искаме Локомотив да е готов за Шампионска лига.

Ще идвате ли в Пловдив да гледате изявите на брат си в официалните мачове?
- Със сигурност. Това не е последната ми визита при Локомотив. Хората в клуба да свикват с мен, че ставам фен на клуба.

Знаете ли кой стана треньор на един от конкурентите на Локо за място в Европа - Литекс?
- Е как да не знам - големия Христо Стоичков. Видяхме се вчера тук, в Турция. Седнахме и си поговорихме. Знам, че е треньор на Литекс. Същия луд тип си е. Все нещо му се прави, все нещо повече иска. Знам още, че един от най-добрите ми приятели е начело на националния ви отбор. Говоря за Любо, разбира се.

Играхте с него в Селта...
- Да-а-а, хубави времена бяха тогава за Селта. Пенев беше страхотен нападател и не спираше да бележи голове. Смятам, че именно той е човекът, който ще оправи националния ви отбор. Сигурен съм, защото го познавам добре. Любо е работохолик. Той навремето след всяка тренировка все нещо си записваше. Сега разбрах защо го е правил. Приятел ми е и Красимир Балъков. И с него ще се видя. Той сега води...

...Хайдук (Сплит).
- Точно така. Много приятели видях тук. И Роберт Просинечки, който води Цървена звезда, и той ми е близък. Успех им желая на момчетата, искрено. А вие имахте невероятен отбор през 1993-1994 г. Въпросните Стоичков, Балъков и Пенев, Лечков, Михайлов, Костадинов - невероятни футболисти. Имал съм щастието да се изправя срещу тях на терена с екипа на Израел, но не пазя добри спомени от резултата. Пожелавам ви отново да имате такъв отбор. Желая го и на моята родина.
Още по темата: общо новини по темата: 45
20.02.2012
17.02.2012
16.02.2012
16.02.2012
15.02.2012
15.02.2012
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Няма такава пародия!Смях!Омръзна ми да се лансират разни връзкари и некадърници.Kакво ми го хвалите този измислен "футболист",с какво е известен освен,че е брат на еди-кой си.Свършиха се българските кадърни момчета!СРАМОТА!!!
+4
 
 
Мачът с ,, Лудогорец ,, е насрочен за Петък, 24-ти февруари, от 14.30 ч.! Това е поредната гавра с отбора с най-вярната публика, а именно определянето на работен ден за срещата!
+8
 
 
и той вижда силен локомотив!!! не сме само ние!!!!
+12
 
 
Това ме зарадва!А Локомотив е голям! След като има такава стабилна подкрепа от брат си явно момчето е показало сериозна мотивация ,като гледам очертава се шопландия и рязград да плачат
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна Спортклуб
Фенклубът на Локо преди дербито с Ботев: Нека подкрепим момчетата! Пловдив е черно-бял!
Локо се включи в благотворителна кампания! Урни и турнир на "Лаута" в помощ на млад пловдивчанин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: