ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Съдът наказа шестима фенове на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 06.05.2007Коментари (0)3763
© Plovdiv24.com
Районен съд - Стара Загора наказа шестима от участниците в инцидента след футболната среща между "Берое" и "Ботев" - Пловдив, съобщиха от ОДП- Стара Загора. На нарушителите бяха постановени глоби и забрани за посещаване на спортни мероприятия.

Преди началото на вчерашната футболната среща между ПФК "Ботев" и ПФК - "Берое", при придвижване на група привърженици на "Ботев" от ЖП гарата към стадион "Берое", 20-годишен пловдивчанин, в очевидно нетрезво състояние, е блъснал един от съпровождащите групата полицейски служители. Нарушителят е отведен в заведението за отрезвяване.

В 17.50 ч. в заведението за отрезвяване е отведен и 26-годишен мъж от Пловдив, който в нетрезво състояние се е движел по платното на "Цар Симеон Велики" до Техномаркeт "Европа" и възпрепятствал движението на автомобилите, като размахвал фланелка на "Ботев" - Пловдив и създавал предпоставки за пътнотранспортни произшествия. При задържането му пловдивчанинът отправил оскърбителни изрази към полицейските служители и отказвал да изпълни разпорежданията им.

По време на филтриране на публиката, влизаща в стадиона, е задържан Р. Н. (22 г.) от Стара Загора, у когото е открита една саморъчно свита цигара и полиетиленово пликче със суха зелена тревиста маса, отчела на полевия наркотест специфична за марихуаната реакция. Произшествието е посетено от оперативна група и по случая е образувано досъдебно производство.

След края на първото полувреме при опит да внесе в стадиона самоделна бомбичка заловен Т.Н. (20),от гр. Пловдив. Същият е отведeн в РПУ заедно с придружаващия го П.Ц. (25) от същия град, който е отказал да изпълни полицейско разпореждане.

Около 20-25 минути след приключване на срещата, при извеждане на привържениците на гостуващия отбор и съпровождането им до автомобилите, се оформя група от около 60-70 човека, които отказват да се подчинят на многократно отправените разпореждания да се придвижат и качат по автомобилите и започват да хвърлят твърди предмети по полицейските служители. Полицай от конна полиция при РПУ - Стара Загора е ударена по главата с хвърлен твърд предмет. При така създалата се обстановка на масово нарушение на обществения ред и физическата съпротива срещу служителите на реда и след отправени предупреждения, ръководителят на охраната на сектора е разпоредил употреба на физическа сила и помощни средства за разпръскване на нарушителите - щитове, палки, спрей със сълзотворен газ, водачи на служебни кучета и конна полиция. 10 минути по-късно ситуацията е овладяна, агитката на гостуващия отбор е качена по автомобилите и съпроводена до границите на областта.

В РПУ - Стара Загора са задържани шестима участници в инцидента: А.И. (21 К. И. (29), К.С. (25), Й.И. (27), И.В. (22) и 17-годишен младеж, всички от Пловдив.

Образувани са административни производства по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия срещу 7 от нарушителите и днес състав на Старозагорския районен съд им е постановил съответно на Й.И. (27 г.) - глоба от 500 лв. и забрана за посещаване на спортни мероприятия за срок от 1 година; на К.И. (29 г.) - глоба от 400 лв. и забрана за посещаване на спортни мероприятия за срок от 1 година; на К.С.(25 г.) - глоба от 400 лв. и забрана за посещаване на спортни мероприятия за срок от 1 година; на Е.В. (26 г.) - глоба от 500 лв. и забрана за посещаване на спортни мероприятия за срок от 1 година; на П. Ц. (25 г.) - глоба от 300 лв. и забрана за посещаване на спортни мероприятия за срок от 1 година; на Х.С. (20 г.) - глоба от 300 лв. и забрана за посещаване на спортни мероприятия за срок от 1 година.

Решенията на съда са окончателни и не подлежат на обжалване.

Делото на непълнолетния 17-годишен младеж е отложено за 11 май.

Срещу един от задържаните снощи е съставен акт по същия закон, на две лица са съставени актове за установени административни нарушения по Закона за МВР и е образувано едно досъдебно производство. Пострадалият полицейски служител е откаран в ЦСМП - Стара Загора с комоцио, без опасност за живота. Оказана е амбулаторна медицинска помощ.

Още по темата: общо новини по темата: 10
07.05.2007
07.05.2007
07.05.2007
07.05.2007
06.05.2007
06.05.2007
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кметът сложи фланелка с Купата! "Канарчетата" ще празнуват тази вечер пред Общината
Вижте как Ботев я прегърна! Огромна "жълто-черна" радост, фенове нахлуха на терена
Зингаревич: Керкез остава със сигурност! Надявам се да печелим още трофеи!
Душан Керкез: Страдахме, но знаехме, че ще дойде нашият момент
Ботев прегърна Купата! "Канарчетата" подчиниха Лудогорец в спиращ дъха спектакъл
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: