ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев отпразнува своя 95-годишен юбилей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 16.03.2007Коментари (0)3791
С бляскаво тържество вчера в хотел "Тримонциум Принцес" бе отбелязан 95-годишния юбилей от учреждаването на най-стария футболен отбор в България ПФК Ботев. Над 400 души - футболни ръководители, спортисти, футболни ветерани на "жълто-черните" ветерани се събраха снощи в ресторант "Амбасадор" в хотел "Тримонциум", за да отпразнуват годишнината на Ботев.

На тържеството присъстваха футболните легенди на Ботев Динко Дерменджиев-Чико, златната обувка- Георги Славков, Виден Апостолов, Петър Зехтински- Зико, Марин Бакалов и много други. Поздравително писмо от прзидентът на БФС прочете членът на Изпълкома на футболната ни централа Стефан Орманджиев. Президентът на Професионалната лига Валентин Михов, също бе сред гостите като подари на президента на Ботев Димитър Христолов марково уиски и специален плакет по повод годишнината. От ДАМС да уважи тържеството бе изпратен доц. Веселин Маргаритов. Най-големият футболист на Ботев за всички времена Динко Дерменджиев връчи картина на президента Димитър Христолов с пожелание за големи успехи. Творбата е нарисувана от бившия футболист на "канарчетата" Георги Убинов.

Сред гостите още бяха и Марин от Стар Академи и Д2. Цялото ръководство на Локомотив, и изключение на Емил Наков също присъстваха на тържеството. Специален плакет и цветя поднесе лично Атанас Узунов на президентът на "жълто-черните" Димитър Христолов. За доброто настроение на публиката се покрижи кандидатът за Гинес, жонгльорът с топка Радослав Николов-Джани, който заедно с легендата на Ботев Динко Дерменджиев показаха с топка на присътващите отлични футболни умения.

В приветственото си слово президентът на "канарчетата" Димитър Христолов обяви кръстника на клуба Теньо Русев за един от най-великите българи. Босът си пожела до 100-годишнината на "жълто-черните" клубът се спечели 4-а шампионска титла.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Керкез: Предстои най-важният мач за нас, трябва да забравим за днес
Обрат! Ботев загуби от Арда, битката за седмото място се завърза
Душан Керкез изненада със състава за мача с Арда
ПФК Ботев: Нямаме никакво намерение да напускаме стадион "Христо Ботев"
Какво се случва в Ботев? Директор не отрече, че клубът ще напусне "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: