ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (8)
Съдийска брадва лиши Марица от победа срещу ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 22.03.2011Коментари (7)1647
© Plovdiv24.bg
Нагла съдийска брадва спря Марица и помогна скандално на ЦСКА да спечели първия финален плейоф за шампионската титла в първенството на женския волейболен елит. След явната съдийска аванта шампионките стигнаха измъчено до победата с 3:1 срещу маричанки, които изиграха поредния си силен мач и изобщо не заслужаваха да загубят.

В решителните моменти на ІV гейм при резултат 2:1 за ЦСКА, но при тотално надмощие на Марица и водачество в резултата, реферите ощетиха очевидно пловдивчанки, спряха победната им серия и помогнаха на червените да измъкнат несправедливо последния гейм с 25:20, с което взеха и мача.

Пред пълни трибуни в столичната зала "Васил Симов" в комплекс "Червено знаме" в столицата и в атмосфера като за голям финал, женските отбори на ЦСКА и Марица изиграха изключително оспорван и драматичен мач. Армейките измъкнаха победата с 25:19, 25:22, 19:25 и 25:20 и така поведоха с 1:0 в шампионската серия и битката за националната титла на България.

Двата отбора бяха подкрепени от многобройни свои агитки, които създадоха неповторима атмосфера в залата.

В първата част ЦСКА наложи своето превъзходство, най-вече с по-добра игра на сервиз и на блокада. Те дръпнаха с 8:3 още на първото техническо прекъсване. Въпреки, че при серия от добри сервизи на Борислава Янкова маричанки намалиха аванса на червените до 15:13, домакините отново поеха инициативата и затвориха гейма при солидна преднина.

Жълто-сините от Пловдив тръгнаха да изравняват във втория гейм. Те поведоха с 3 точки между двете технически прекъсвания, но допуснаха равенство за 15:15, след което отново поведоха с още по-голяма преднина. При 22:18 обаче пловдивчанки като че ли не си повярваха, че могат да спечелят гейма, а и реферите сигурно нямаше да позволят това да се случи. Марина Ковачева сгреши сервиза си, след което серия от добре насочени начални удари на Христина Русева и множество грешки в редиците на гостенките донесоха още 6 поредни точки за домакините и след няколко неадекватни съдийски отсъждания резултатът бе обърнат до 25:22 за шампионките. Поредицата от точки за ЦСКА продължи и в началото на третия гейм и момичетата на треньорката Юлия Иванова поведоха с 5:0 срещу маричанки. След 7:3 обаче Диана Малинова отвърна със серия от сервиси, които обърнаха резултата до 11:7 в полза на пловдивчанки.

Постепенно домакините успяха да изравнят за 18:18, но нова серия от точки, този път при сервиси на Боби Янкова и при доста грешки на софиянки направи аванса на гостенките нестопяем - 24:18.

ЦСКА спаси един геймбол, но с мощна атака Ана Радичева донесе гейма на Марица.

Домакините поведоха с 8:4 в четвъртия гейм, но гостенките изравниха за 10:10. С по-настоятелна игра маричанки дори натрупаха преднина от 3 точки при 16:19, но ЦСКА успя да възстанови равенството при 20:20 след солидните съдийски подаръци. Последва серия от сервиси на Лора Китипова, които сложиха точка на спора при 25:20.

Реваншът в Пловдив е този четвъртък, от 16 часа в зала "Олимпиада".

ЦСКА - МАРИЦА (ПЛОВДИВ) 3:1 (25:19, 25:22, 19:25, 25:20)

ЦСКА: Нора Богданова, Лора Китипова, Мария Каракашева, Габриела Цветанова, Христина Русева, Ралица Василева - Патрисия Йончева-либеро (Искра Минтова)
Старши-треньор: Юлия Иванова

МАРИЦА: Мария Димитрова, Ани Радичева, Марина Ковачева, Цветелина Николова, Диана Малинова, Борислава Янкова - Ивелина Монова-либеро (Мира Тодорова, Ралица Камбурова)
Старши-треньор: Иван Петков.

Още по темата: общо новини по темата: 9
24.03.2011
24.03.2011
23.03.2011
23.03.2011
23.03.2011
22.03.2011
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Вярно е че съдиите подпряха ЦСКА, ама също така е вярно и че Марица водеха 22:18. Тва все пак си е сериозна преднина в края на гейма дори и за женски волейбол, но не си повярваха като че ли че могат да го вземат онзи гейм. Айде да не обвиняваме за собствените си грешки само съдиите. Те какво са очаквали съдията да ги подпре ли? На блокада бяха много зле. Разпределителката Николова ги вдигаше винаги високи и бавни топки и повече играеше по краищата. А ясно е че с подобна игра няма изненада за противниковата блокада която се знае че е силно звено в отбора на ЦСКА. Единствено в защита Марица превъзхождаше ЦСКА и то по-специално заради либерото Ивелина Монова която според мен е за националния отбор
+1
 
 
Гледах срещата по телевизията, много ме е яд!Определено заслужаваха победата!Имаха и проблеми(психологически), които явно се оказаха решаващи!Съдийте подпираха във важните моменти ЦСКА.Дано успеят да вземат мача в Пловдив и се стигне до трети мач!А там...ШАМПИОНКИ!!!Който има възможност, нека ги подкрепи в четвъртък!
+2
 
 
Голям проблем е съдийството в България! В четвъртък ще сме в зала "Олимпиада" да викаме за Маричката!
+4
 
 
За жалост, това е България. Успех Марица!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: