ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (8)
Славчо Атанасов: Футболът преди всичко е любов, а не омраза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 17.01.2011Коментари (50)8777
© Plovdiv24.bg
През последните няколко дни в Пловдив фенове на двата най-популярни футболни клуба "Локомотив" и "Ботев" се сбиха в центъра на града. По повод на това и на инцидентите от страна на жълто-черните преди няколко дни в късните часове на деня, днес в Община Пловдив бе свикана извънредна среща на кметът Славчо Атанасов и зам.-кметът Георги Титюков със шефовете на  двата пловдивски гранда и представителят  на полицията комисар Тодор Гребенаров, предаде от там репортер на Plovdiv24.bg.

"Не е приемливо по този начин да се нарушава общественият ред  и затова предприехме някои мерки против това", каза Славчо Атанасов. На срещата се взе решение през седмицата да се направят срещи на ръководствата на двата клуба с шефовете на фракциите в тях и да се проведе т.н. "Кръгла маса по проблемите на футболното хулиганство", която ще е другият понеделник в 11 часа в Община Пловдив. Кметът каза още, че резултатът от срещата е обединяването на ръководството на двата клуба, полицията в града и Общината срещу футболното хулиганство. 

"Това, което е станало е крайно неприятно. Апелираме към феновете всеки да дава пример с поведението и държанието си, за да бъдат избегнати такива инциденти. Може би по-често трябва да се правят такива срещи, за да се напомня, че спортът е за развлечение", обърна се към медиите Марин Бакалов.

Атанас Узунов подкрепи колегата си от Ботев и каза, че в Локомотив всяка сряда се организира среща на фен клубовете на отбора и се дискутират освен спортните теми, то и случващото се през седмицата в Пловдив.

"Прави ми впечатление, че по време на миналия сезон феновете на Ботев и Локомотив се подкрепяха, а сега не", възмутен беше Узунов.

Зам.-кметът по спорта Георги Титюков също отправи апел:  "Колкото и да им е мъчно на софиянци, най-посещаваните футболни срещи са на Ботев и Локомотив Пловдив. Затова нека всички фенове и пловдивчани да направим така, че повече да няма неприятни инциденти като тези".

Комисар Гребенаров потвърди, че през миналият сезон полицията е нямала проблеми с футболните фено

(c) ПОТВ / С кръгла маса озаптяват феновете на Ботев и Локо
ве и смята, че случилото се няма нищо общо с най-великата игра. "Работата на полицията е да сведе до минимум такива прояви и да осигури спокойствието на гражданите по време на почивните дни", допълни още той.

Публикуваме цялото изявление на кмета Славчо Атанасов по повод вандалските прояви на футболни фенове:

Футболът е велика игра и ние всички сме нейни фенове. Тази игра обаче ражда любов, а не омраза, води до приятелство, а не до бой, събира хора и пълни терените, а не ги разделя и прогонва оттам. Затова като един от вас, футболните фенове, не мога да приема подобни прояви на вандализъм, подобно озверяване едни срещу други. Случилото се в събота срещу неделя - фенове да се бият с граждани и полиция, е недопустимо. Случилото се преди време - агитки на "Ботев" и "Локо" да предизвикват безредици и трошат из града, е недопустимо. Да обичаш любимия си клуб, не означава да го доказваш като се биеш с привърженика на противника.
Пловдивските клубове са най-добрите, те са с легендарна история и с най-вярната публика. Всички знаем това. Но, навремето феновете на "Ботев" и "Локо" ходехме заедно на мачове. Подчертавам това - ходехме заедно на мачове. А днес? Днес футболните фенове застават настръхнали едни срещу други, настръхнали към противниковия отбор, към гостуващия отбор, настръхнали към част от пловдивчани или просто към случайни хора. Вместо да бъдат приятели, почитателите на тази велика игра - футбола, се бият. Като футболен фен категорично не приемам това. Като кмет на града - не мога да остана безучастен.

Разбирам буйния нрав на младите фенове, но в крайна сметка в града има достатъчно спортни клубове по бойни изкуства - Пловдив е един от градовете с най-много спортни бойни клубове. Нека там изразходват енергията си, вместо да я изсипват върху главите на опонента. Аз разговарях с клубните ръководства на "Ботев" и "Локомотив", но се обръщам и към пловдивчани: всички ние изключително силно обичаме родния си град, даже сме известни с шовинизма си в позитивния смисъл на думата в цялата страна. Нека тогава като пловдивчани да бъдем заедно, а не да се разделяме.

Още по темата: общо новини по темата: 2
16.01.2011
16.01.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не разбирам,защо подобна среща се прави след случка,в която участници са едниствено жълтури и тази случка няма нищо общо с футболното хулиганство????? И защо отново се намесва Локомотив след като в случая ни няма "в играта" а предишния случай беше отново предизвикан от жълтури!? Защо постоянно въвличат Локомотив в селските изяви на жълтурите! Що се отнася до узунов,слига им е лизал г*за на тия! Като са виновни да си понасят еднолично вината! Кво ми правят срещи и идиотски кръгли маси след като на всички ни е ясно,че нищо няма да излезе от тях!
на 18.01.2011 г.
+2
 
 
Стига сте говорили глупости бе, някъв БИТОВ скандал и веднага заучените фрази. Като не си плащаш пиенето те гонят от заведението и те бият - това е така по целия свят. НИЩО ОБЩО С ФУТБОЛА И Пловдив!
+6
 
 
Вместо да си пием бирата и да направим стадион ПЛОВДИВ национален ние се плюем,трепем и убиваме футбола.
0
 
 
Чета коментарите и се чудя как черно-бялата паплач може да падне толкова ниско.С такива олигофрени никакво обединение.
+1
 
 
каквито"феновете"такъв и футбола,същите и футболистите!!!жалка карикатурка на футболни подобия!!вече не е модерно в западна европа да стават подобни ексцесии!!(:
+6
 
 
феновете на ЦСКА и Левски убиха и раниха тежко хора ! И какво стана ?
на 17.01.2011 г.
+5
 
 
Какво ни занимават нас футболните фенове с проблемите на разни пияници не мога да разбера? Някви селяни не си платили ракията и кръгла маса да занимават хората с глупости. Нали си има полиция за крадците - присъди и тва е.
+7
 
 
Подкрепям мнението на кмета.Футбола е само игра създадена да доставя радост на хората.Някои лумпени от двата най-популярни отбора в града ни опорочават идеята.Наистина навремето ходихме заедно на мачовете в различни сектори и тази омраза я нямаше.Толерантността е предимство на силният.
+5
 
 
Няма какво да го коментираме, както и теб! мисля че и двамата сте на един акъл!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Безплатни тренировки и много награди днес на празник в район "Тракия"
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: