ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Здравко Лазаров: В отбора вече няма притеснение, а самочувствие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 12.11.2010Коментари (11)3689
© Plovdiv24.bg
В седмицата преди мача с ЦСКА Здравко Лазаров-Електричката даде поредното си интервю. Преди мача с Левски той каза, че Локо Пд има сили да бие на Герена и позна.

- Локомотив (Пд) взе скалпа на Левски на Герена. Сега предстои гостуване и на другия голям отбор от София. Ще направите ли същото и с ЦСКА?
- Аз и преди мача с Левски казах, че ако нашият отбор успее да разгърне потенциала си, ще победим и го сторихме. Сега ще направим всичко възможно да бием и ЦСКА в София. Надявам се след мача отново да накараме невероятните ни фенове да се гордеят с нас, защото го заслужават.

- Да, но в историята си Локомотив Пд никога не е побеждавал ЦСКА в София? Срещу Левски все пак имаше някакви успехи, макар и от 80-те години.
- Мисля, че навлязохме във форма. Момчетата вярват в силите и възможностите си.Дошло е време да променим историята.Не виждам защо да не спечелим, след като надиграхме Левски.

- Доскоро ЦСКА бе в дупка, сега наредиха четири победи в четири мача. Не беше ли по-добре да ги срещнете преди няколко седмици?
- Наистина червените започнаха да излизат от кризата. Записаха четири поредни победи, играта им се подобри. Както казах обаче, ние сега сме в по-добра форма и смятам, че имаме своите шансове да ги накажем.

- Възходът на ЦСКА не се ли дължи и на Милен Радуканов? Вие сте били съотборник с него, като какъв човек го познавате?
- Милен ми е много добър приятел. Невероятен човек е. Играли сме заедно и в ЦСКА, и в Левски. Със сигурност той има съществен принос и роля за излизането от дупката на отбора им. Мисля, че го чака много добро бъдеще като треньор.

- Чухте ли се с него преди мача?
- Не, не сме.

- Радуканов вероятно познава добре вашата игра и ще е взел мерки за неутрализирането ви?
- Сигурно ще е така. В Локомотив обаче има и други добри футболисти. Нали видяхте, че срещу Левски ги пробихме от няколко места? Ако успеят да се справят с мен, ще ги пробие някой друг, например Карвальо или Драги Коцев. Така че няма да успеят да се справят с всички, в това съм убеден.

- При дебютния си мач с екипа на Локо Пд срещу червените вкарахте два гола на Армията. Ще ги накажете ли отново?
- Дали ще вкарам или не, няма значение. Може да вкара Карвальо, Драги или Ицо Златински, важното е да бием.

- Преди мача с Левски в съблекалнята имаше леко притеснение у по-младите футболисти. Как е сега?
- Настроението е коренно по-различно. Отборът си вдигна самочувствието след двете поредни победи.

- Ще ви бъде ли от полза отсъствието на Спас Делев?
- Той е добър футболист, бележи и важни голове. Не смятам, че това ще се отрази, защото в състава им има доста други качествени футболисти. И в Левски, и в ЦСКА нямат проблем с къса резервна скамейка, какъвто съществува в повечето други отбори в България. Един като отсъства, има кой да влезе в игра.

- Не е тайна, че собственикът на клуба Коко Динев симпатизира на ЦСКА. Не ви ли каза да биете всички други, но не и червените?
- (Смее се) Разбира се, че няма да го каже. Поставил е пред нас сериозни цели. Както искаше да бием Левски, така желае да победим и ЦСКА. Ако спечелим в неделя, ще се откъснем напред и ще откажем ЦСКА от борбата за третото място. Това, че симпатизираш на някой отбор няма как да се отрази. И на мен много отбори са ми симпатични, но какво от това. Приятел съм с Гонзо, с Дембеле и други футболисти на сините, но това не попречи да изляза и да дам всичко от себе си, за да победим Левски. Излязохме на Герена и ги бихме.

- Шефовете на ЦСКА обявиха, че ще се борят за шампионската титла. Вярвате ли, че могат да я спечелят?
- За да го кажат, значи имат нещо наум. Аз обаче не мисля, че ЦСКА има шансове да триумфира с титлата. Според мен по-скоро ще се борят за третото място.

- Тогава кой ще е основният конкурент на Литекс за първото място?
- Това е Левски, макар че ловчанлии дръпнаха сериозно и пред тях. Сините се по-добри от ЦСКА. Ние, ЦСКА, Черноморец и Локо (Сф) ще се борим за третото място. Целта ни в мачовете срещу ЦСКА и Черноморец е спечелването на 6 точки, с които може да зимуваме на третото място.

- Победихте Левски, а на сините им се събраха доста мачове без победа в първенството и Лига Европа. Влизат ли в криза на Герена?
- Изглежда, че наказанията, особено на Дембеле и Тасевски, а не изключвам и Гаджев, дадоха своето отражение. Това са най-добрите футболисти на Левски и без тях играта им не се получава.

- След като победихте на Герена, Гонзо обяви, че Дембеле го тресе звездомания. Какво мислите вие?
- Просто бяхме взели всички мерки за опазването му и той не успя да покаже това, на което е способен. Не му дадохме да диша.

- Целта пред Локо Пд е класиране за евротурнирите. Няма ли да е по-лесно да я постигнете чрез турнира за Купата на България, макар че там срещате серозен противник?
- Ние ще се борим и на двата фронта. Естествено в турнира за купата е за предпочитане, защото трябва да изиграем 4 мача. Локо (Сф) е сериозен съперник, но ние ще отидем да ги отстраним. Освен това имаме и подкрепата на нашите верни привърженици, които доказаха, че са №1. Те са нашият 12-и играч.

- Докъде стигнахте с идеята да станете треньор по футбол?
- Карам курсовете. През декември имам нови лекции, а догодина трябва да взема и диплома.

- Сега сте играещ помощник-треньор на Локо, може ли след време да станете и старши на тима?
- Дай боже, да съм жив и здрав. Искам да поиграя още 2-3 години в Локо (Пд) и да приключа кариерата си на Лаута. Естествено че амбициите ми са след време на поема и треньорския пост на отбора.

- Какво прави Здравко Лазаров извън терена?
- Обичам да гледам телевизия. Следя много мачове от малкия екран, особено тези във вторник и сряда.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 19
17.11.2010
17.11.2010
15.11.2010
15.11.2010
15.11.2010
14.11.2010
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ВСИЧКИ В СОФИЯ !!! Никаква милост за чорбарите....и само само ЛОКООО и само само ЛОКООО и само само ЛОООООКО и само ЛОКОО!!!
+1
 
 
МОЩНО В СОФИЯ!!! Няма място за скатавки, които има излишни 13лв да не се чуди ми да пали джапанките, ще е много здрава игра и момчетата ще имат нужда от макс.подкрепа, а и шоуто по трибуните както винаги ще е на ниво.
+2
 
 
Твърдението, че никога не сме били цеца в софия не е точно! Може би не сме ги били за първенството, но си спомням, че ги бихме на Армията за купата с 3:2. Едо вкара 2 гола и ако не се лъжа Садъков един!
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 12.11.2010 г.
+2
 
 
А бе само ако няма някаква игра по висаджийска линия за защита на титаните пред привържениците им, тоя мач сме го взели
+2
 
 
абе хора в къв възход са цска били са средняшки отбори дет незнаят дали утре ще съществуват НИЕ СМЕ ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ няма от к,во да се страхуваме ако тря да има страх стаха тря да е в ЦСКА щото о4евадно е 4е са в война с феновете 4ервените шефове ние нищо няма да губим само може да спе4елим една загуба от нас и 4ОРБАТА РУХВА ТОТАЛНО ТОГАВА ТРЯ СЕ БОРЯТ ЗА 5 МЯСТО ////////// И САМО САМО ЛОКО И САМО САМО ЛОКО И САМО САМО ЛОКО И САМО ЛОКООООО
на 12.11.2010 г.
+4
 
 
Всички в София,трябва пак само ние да се чуваме и отново ще победим!САМО ЛОКО ПД!
+9
 
 
От 24 октомври досега ЦСКА има три победи в "А" група срещу отбори, с които нашият "Локомотив" направи равни мачове ("Пирин", "Миньор" и "Берое"). Вярно, че ЦСКА сега е във възход, но и Локото също преодоля временния спад. Мачът ще бъде труден и оспорван, ЦСКА има и "12-ти играч" - Антон Генов, но аз вярвам във възможностите на Локото и предвиждам резултат 3:2 за Пловдив срещу София.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Бивш играч на Локомотив пое претендент за Първа лига
Императора: Бараж Локо - Ботев ще е черешката на тортата, "канарите" са на финал за Купата
Подарък мляко за феновете на Черно море - Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: