ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
Марица отпадна от евротурнирите, отново губи с 1:3 от Аполон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:51 / 18.10.2010Коментари (0)1010
© Plovdiv24.bg
Волейболистките на "Марица" отпаднаха от европейския клубен турнир "Чалъндж къп". Пловдивчанки загубиха отново с 1:3 и в реванша срещу кипърския "Аполон" в Лимасол пред пълни трибуни. В първия двубой жълто-сините паднаха нещастно с 1:3, въпреки че във всички геймове бяха много близо до победата.

Сега мачът-реванш между двата отбора премина почти през същите перипетии и на маричанки отново малко не им достигна за нещо повече. Мачът тръгна много лошо за българките. Те загубиха първия гейм с 22:25, а във втория също бяха неузнаваеми - 19:25.

Едва в третата част момичетата на старши треньора Иван Петков се окопитиха и започнаха да разкриват своя потенциал. Те взеха частта с 28:26 и когато се очакваше изравняване, маричанки отново не можаха да наскочат себе си и изпуснаха гейма - 22:25, с което и срещата.

Титулярката на "Марица" Марина Ковачева стана най-добър реализатор и в двата мача срещу кипърския "Аполон" от "Чалъндж къп". 23-годишният диагонал направи общо 32 точки - 15 т. в първата среща и 17 т. в реванша в Лимасол, с което се превърна в най-добрата състезателка в състава на маричанки от евросблъсъка. 27 от точките на Марина са от атака и 5 от блокади, показва статистиката.

Причината за отпадането на маричанки са няколко - липсата на достатъчно опит в евротурнирите на младите състезателки на "Марица", липсата на спортен шанс и малкото контролни мачове, изиграни от пловдивчанки по време на лятната предсезонна подготовка, твърдят специалисти.

Иначе момичетата на старши треньора Иван Петков положиха големи усилия в стремежа си да спечелят мача в Лимасол и да стигнат до решаващ златен гейм. В критичните моменти от двубоя обаче големият опит на кипърския тим и особено на четирите български волейболистки в него - Ваня Соколова, Славка Узунова, Илияна Гочева и Светлана Стоянова, си каза тежката дума.

"Като цяло момичетата играха сравнително добре и не се стъписаха, но в решителните моменти се пропукахме", обобщи накратко по телефона от Кипър мениджърът на жълто-сините Борис Халачев.

Ако бяха елиминирали "Аполон", маричанки отиваха във втория кръг на надпреварата, където през декември щяха да срещнат сръбския "Динамо Азотара" (Панчево). Сега обаче "Аполон" ще се изправи срещу сръбкините.

Още по темата: общо новини по темата: 15
20.10.2010
17.10.2010
15.10.2010
14.10.2010
12.10.2010
09.10.2010
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: