ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Браво! Наша двойка ще гребе за медал на Световното в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:45 / 21.07.2023Коментари (1)1290
© Plovdiv24.bg
Иван Янкулов и Цветомир Малинов се класираха за Финал А и ще участват в гонката за разпределение на медалите при мъжките двойки без кърмчия на Световното първенство по гребане до 23 г. в Пловдив!

С нов изключителен финален спринт Иван Янкулов и Цветомир Малинов завършиха на трето място в полуфинала, за да си осигурят място в топ 6 на света. Българите се движеха на четвърто място след 1500 м след лодките на Италия, Германия и Гърция. Мощната им финална атака даде резултат - метри преди финалната линия те стигнаха до минимален аванс и пред Гърция, и пред Германия. В крайна сметка гърците устояха, но лодката на България изпревари тази на Германия с 15 стотни, за да си осигури Финал А. Победител в полуфинала стана Италия с време 6:49.05 мин. Гърция завърши за 6:50.69. България финишира за 6:50.85. Германия отпадна от Финал А с 6:51.01. Във Финал Б отидоха също лодките на САЩ и Франция.

От другия полуфинал във Финал А влязоха Великобритания (6:51.62 мин), Австралия (6:51.66 мин) и Нова Зеландия (6:54.98 мин).

Финалът при мъжките двойки без кърмчия е в събота (22 юли) от 10:46 часа на гребния канал в Пловдив.

"Чувството да сме в топ 6 в света е много приятно, изпитваме задоволство за всичко, което сме дали и мотивация да продължаваме да даваме", каза Иван Янкулов.

"Много се радваме. Всички тези тренировки дават резултат", заяви Цветомир Малинов.

Двамата бяха помолени да опишат това, което виждаха, чувстваха и чуваха по време на изключителната полуфинална битка.

"Всеки, който се заблуждава, че нещо се чува в тези моменти, да забрави тази представа, нищо не се чува. Единственото, което имаме в главата си е да продължаваме да гребем. Гонката беше на предела на силите ни. Дадохме колкото можем", отговори Иван Янкулов.

"Може нищо да не се е чувало от публиката и от треньорите, но ние знаехме, че са там и дадохме още малко над възможностите си заради тях", добави Цветомир Малинов.

"Нямахме конкретен план кои точно да станем в полуфинала, целта ни беше само да бъдем в тройката, без значение кой е първи, втори и трети. Това ни беше настройката. На финала искаме да покажем всичко, което сме тренирали. Радваме се, че сме с трето най-добро време от двата полуфинала. И се надяваме на попътен вятър, защото сега насрещният доста ни позабави. Аз съм малко по-лекичък на носа и насрещният вятър не ни влияе добре. Фактът, че сме толкова близо до всички тези държави с огромни традиции в гребането, още повече ни кара да дадем още малко от себе си", каза Цветомир.

"На финала ще се стремим да бъдем на възможно най-предна позиция. Имаме шансове, всичко е възможно. Колкото по-невъзможно е да бъде постигнато нещо, толкова е по-сладко, когато го постигнеш. За да има тази борбеност и конкурентност при нас, значи сме тренирали достатъчно , за да се борим за тези места", завърши Янкулов.

Заради изключително горещото време в Пловдив стартовете в събота бяха издърпани за по-ранен час, а програмата бе пренаредена.

Полуфиналът на Емил Нейков в мъжкия скиф е от 13:06 часа.
Още по темата: общо новини по темата: 66
10.04.2024
26.03.2024
14.11.2023
23.08.2023
24.07.2023
23.07.2023
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: