ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (26)
Мария Габриел: Благодарим ти, Пловдив, за силното послание, което изпращаш към целия свят!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:41 / 19.07.2023Коментари (0)2421
Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години официално бе открито снощи. Това стана на церемонията в Летния театър, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков, председателят на организационния комитет на шампионата Иван Попов, Патрик Ромбаут - член на Изпълнителния комитет на Международната федерация по гребане, както и представители на страните, които ще вземат участие в първенството.

Общо 1214 участници от 49 държави пристигат в Пловдив за шампионата на планетата. Това е 12-ото първенство от подобен ранг, който градът под тепетата ще организира. 

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел благодари на Пловдив за силното послание, което изпраща към целия свят. 

"Благодарим ти, Пловдив, за силното послание, което изпращаш към целия свят. То показва силата на това да сме заедно. Спортът не познава граници, а обединява с ценности. За мен е удоволствие да бъда днес с вас за откриването на Световното първенство за младежи до 23 години. През следващите пет дни младежи от цял свят ще премерят сили. Светът на гребането винаги остава очарован от Пловдив и от пловдивския Гребен канал. Радвам се, че тази традиция продължава и през тази година. Искам да пожелая успех на българските състезатели, защото успехът е за всички. С ценностите на спорта, в дух на уважение и толерантност, да покажат, че най-добрият печели. Днес виждам млади таланти, положителни емоции и истинско тържество на спорта. Продължавайте да бъдете вдъхновение и успех на Световното първенство по гребане в Пловдив 2023“, заяви министър Габриел по време на официалната церемония по откриването на шампионата. 

"За мен е чест да бъда сред най-добрите млади гребци в света. Горд съм, че това първенство се провежда именно в Пловдив – град, който се е доказал като отличен домакин за състезанията в този спорт. Благодаря на организаторите за положените усилия. Вярвам, че шампионатът ще протече отлично, защото разполагаме със страхотна инфраструктура – Гребния канал. Пожелавам успех на всички състезатели и треньори. Сигурен съм, че ще дадете всичко от себе си, ще постигнете поставените цели и ще си тръгнете от България удовлетворени. Бъдете здрави и преследвайте мечтите си“, каза министър Димитър Илиев в приветствието си към спортистите и треньорите. Световното първенство в Пловдив се провежда и с подкрепата на ММС.
Още по темата: общо новини по темата: 66
10.04.2024
26.03.2024
14.11.2023
23.08.2023
24.07.2023
23.07.2023
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: