ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
ФК Лион за уволнения треньор Иван Кунчев: Прави се на жертва! Личният му живот е изтъкан от пороци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 04.04.2023Коментари (0)4698
© ФК Лион
Иван Кунчев (вляво) вече не е треньор във ФК Лион 2017
Ръководството на пловдивския футболен клуб Лион 2017 се свърза с Plovdiv24.bg, за да изпрати своята позиция относно освобождаването на треньора Иван Кунчев, за което нашата медия единствена съобщи.

Реакцията на клубната управа обаче по-скоро е предизвикана от мнението на засегнати родители, което също публикувахме.

Сега даваме думата и на другата страна, като публикуваме без редакторска намеса изпратеното ни съобщение.

Становище от Ръководството на ФК ЛИОН 2017:

Във връзка с публикациите, касаещи решение на УС, с което бе отстранен Иван Кунчев, искаме да направим няколко важни уточнения в интерес на истинността на фактите: ФК ЛИОН е създаден от няколко родители на деца, разочаровани от големите футболни клубове. Клубът има една, едничка цел: ДЕЦАТА ДА ИГРАЯТ ЛЮБИМАТА ИГРА!

Мотивите Иван Кунчев да бъде отстранен от поста председател са няколко! Първа и основна е липсата на отчетност и прозрачност за разходването на клубни средства; Злоупотреба с положение и манипулация над родители с цел получаване на средства за заплащане на клубни разходи, при все че всякакви такива са обезпечени от клуба! Последният отчет подаден от него е този за 2021 година!

Държим да подчертаем, че всички членове на УС и ОС работят доброволно и безвъзмездно, с изключение на треньорите. Същото е отбелязано и в Устава на клуба. Не приемаме обвиненията, че УС и в частност Здравко Тинков – член на ОС иска да "открадне“ клуба на Иван Кунчев. Нали разбирате колко нелепи обвиненията са това?

ИВАН КУНЧЕВ никога не е бил Собственик на ФК ЛИОН, даже не е и негов Съучредител. ФК ЛИОН е сдружение с нестопанска цел и то се управлява от екип от хора! Истината е, че Иван Кунчев искаше да управлява еднолично! За него УС и ОС бяхме, когато имаше нужда от нас, през останалото време ние бяхме родители, които искат да му се бъркат в работата, поради факта, че настояваме за отчетност и прозрачност!

Не сме съгласни и с обвиненията, че сме изгонили отбора на Момичетата! Защото техните родители пожелаха да последват Иван Кунчев в предварително начертаният за тях план. Те бяха наясно с удобно подготвената му предварително молба за напускането на клуба!

Родителските срещи бяха организирани от Иван Кунчев, след като многократно му бе изисквана финансова отчетност от УС. Нека не забравяме и факта, че той пред всички родители на родителската среща, представи напечатана и предварително подготвена, от адвокат молба за напускането му на клуба като Председател.

В тази връзка отбелязваме, че желанието на УС бе - Иван Кунчев да продължи работа като треньор на отборите на Момичетата! Осъждаме нападките, че УС не е вършил качествено своята работа.

Обвинени бяхме, че нападаме Иван Кунчев с факти от личния му живот, но когато именно той /личният му живот/ започне да пречи на работата и е изтъкан от пороци, а се работи с деца и трябва да е пример за тях. Освен това разбираш, че именно личният му живот е причина да има отлив от деца трениращи в клуба, също така да получаваш информация от родители и деца на какви места виждат своя треньор и на всичко отгоре липсва всякаква отчетност за последната година на средства - клубни и спонсорски, не можем да приемем това за обвинения!

Тук вече лъсва истината за един човек, който се прави на жертва и използва несгодите в живота си за манипулиране на хора, една много жалка пресметливост, да си играеш с добротата и съчувствието на хората не е никак морално – поне за нас хората от УС на ФК Лион 2017!

Единствената грешка на УС беше проявеното търпение и добронамереност към Иван Кунчев, както и предоставеното му безрезервно доверие!!! УС поема своята отговорност и е съгласен, че не това беше правилният начин за комуникация и подчертаваме единственото ни желание бе Иван Кунчев да предостави финансови отчети.

Държим да отбележим, че считаме, че тези родителски срещи, както и отправените нападки от родители на отбор Момичета бяха тенденциозни и предварително подготвени. Не ние свикахме тази родителска среща! Нека стане много ясно на всички, че ФК ЛИОН не е Женски клуб.

В клуба имаше девически гарнитури и над 90% от децата в клуба продължават да тренират и да се подготвят за мачовете от първенствата, в които участват. От клуба си тръгнаха едва 10% от всички деца - от тях 5% бяха пълноправни членове на клуба, плащащи такси, екипировка и разходи, а другите 5% са момичета, на които клубът поемаше всички разноски, за да ги има отборите на момичетата. Те играят в други клубове и тренират при други треньори, това са момичета, които се състезават под името на ФК ЛИОН, но заслугата за изграждането им като футболистки е на техните треньори!

Подчертаваме факта, че освен отбор Момичета в клуба има и 5 отбора МОМЧЕТА! ФК ЛИОН никога не е съществувал като Женски футболен клуб!

Какво направи треньорът с всички тях???? Искаме да го попитаме: - "Нали тези деца бяха всичко за Вас, ТРЕНЕР??? Защо ги изоставихте???“

Искаме да кажем на всички родители, които в момента са манипулирани и заблудени от Иван Кунчев, че въпреки всичко ние ги разбираме и винаги са добре дошли отново при нас. Ние много добре осъзнаваме и няма как да им се сърдим, защото самите ние бяхме на тяхното място преди известен период от време и ревностно пазихме честта и достойнството на Иван Кунчев!

Заявяваме, че след приключване на започналата финансова проверка в клуба за установяване на приходи и разходи, клубът ще предприеме своите действия!

(б.р. От ФК Лион 2017 ни изпращат видео от предаване по ПОТВ, което показва, че Иван Кунчев никога не е бил собственик на ФК ЛИОН, даже не е и негов Съучредител).

За всички, които искат да се запознаят с история на клуба и защо се е стигнало до тук, може да прочетете информацията, която е качена в нашата фейсбук страница

КАТЕГОРИЧНИ И ЕДИННИ СМЕ В ПОЗИЦИЯТА СИ, ЧЕ РЕШАВАНЕ НА ВЪЗНИКНАЛИЯ КОНФЛИКТ НЯМА ДА СЕ СЛУЧВА ПРЕЗ МЕДИИТЕ!

С уважение ръководството на ФК ЛИОН 2017 Пловдив!
Още по темата: общо новини по темата: 295
23.04.2024
15.04.2024
15.04.2024
10.04.2024
10.04.2024
10.04.2024
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: