ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Лъчо Танев: Не помня коя година заведох брата на Меси на проби в Локо Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 17.12.2022Коментари (0)5242
©
Футболният агент Лъчезар Танев даде интервю пред "Дарик радио". В него той говори надълго и нашироко за изминаващото Световно първенство в Катар, споделяйки впечатленията си за играчите, направили впечатление на Мондиала. Освен това, Танев коментира и представянето на българския национален отбор, изтъквайки какво трябва да се промени, за да може тимът ни да тръгне нагоре.

"Въпреки че в някои мачове нямаше голяма динамика и ритъм, повечето мачове се характеризират с борбеност и динамика. За това допринася и периодът на първенството. След като европейските играчи са изиграли 2-3 месеца, те се представят добре. Тактически и физически се справят добре отборите, с изключение на Коста Рика срещу Испания. Контролът на топката, който практикува Испания като Барселона, вече не е достатъчен. Не случайно Барса имаше проблеми срещу Ливърпул в Шампионска лига, тъй като отборът прави бърз преход от защита в атака.

Това е футболът, ако си здрав физически и имаш динамика, това ще ит помогне. Аржентина печели по същия начин, Франция второто полувреме срещу Мароко, Англия също. Футболът стана зависим от физика и бързина. Ако имаш и допълнителна класа с играчи, които правят разликата, тогава печелиш мачовете“, каза той за Световното първенство в Катар.

Той сподели кои футболисти са му направили най-силно впечатление: "Ние Килиан Мбапе го знаем от доста отдавна. Той е световен шампион. Най-голямото впечатление е на нападателя на Аржентина Алварес. Преди година го купи Манчестър Сити за 20 милиона евро. Смятайте в момента колко струва той, поне тройно. Аз го знаех него, но в момента той прави изключително първенство. Номер 8 от Мароко (Азедин Унахи) не го бях гледал досега. Той играе във Франция, като показа много качествен стил. Те ми направиха страхотно впечатление“.

"Гуардиола със сигурност има важно и може би последно мнение при трансферите. Там много работа върши и Чики Бегиристайн, който работи от 10 години. Не са достатъчни само парите, а и как ги използваш. Не може играч на 19 години да знаеш, че ще стане супер играч, това е усет“, допълни Танев относно Хулиан Алварес.

"Явно психиката му е здрава, амбициозен е, за да го продпочетат пред Лаутаро. Освен футболните си качества, той работи постоянно във фаза защита. Изключително работоспосбен, освен футболните му качества. Предполагам, че това е натежало везните, за да играе той. С Меси много са се снимали, но малко са станали футболисти“, каза още футболният агент.

"Ние Меси не сме го открили. Той дойде на 17 септември. Сега звъннах на първия му агент в Аржентина. Меси пристигна на 17 септември 2000 г., за да направи проба в Барселона, благодарение на мениджъра Мингея. Президентът Гаспар не бе доволен заради това, че той бе още млад и трябваше да направи голяма промяна, идвайки от Аржентина в Испания.

Меси се присъедини към юношите на 1 февруари 2001 г. това съвпадна с организирането на моя офис в Барселона. Затова се взе решение моят офис да се грижи за семейството му. Така продължихме 3 години. 2003 г. аз съдействах в преговорите между Фабиан Солвини, агентът му, за подписването на първия му професионален договор.

След това баща му имаше конфликти с агентите на играча. По-скоро той видя, че синът му е толкова добър, че едва ли ще има нужда от човек, който да му съдейства в бъдеще. И до днес като се видя с някого от семейството му. Не помня коя година заведох брата на Меси – Родриго, на проби в Локомотив Пловдив, около 2003 г.“, разкри Танев относно Лионел Меси.

"Аз мисля, че сега Лео е друг човек. Преди беше скромно, притеснително момче. Имахме още няколко момчета от Барселона на същата възраст. Той беше съотборник с Тони Калво. Една година е по-малък от Жорди Гомес, още един играч, който мина през Левски. Той винаги е бил стеснително момче. От Фабиан Солвини знам, че съпругата му е от добра фамилия и тя му повлия добре. Лео стана по-отворен. Той се отвори към хората, към света. Мисля, че тази кариера, която той направи, заслужава да бъде съпътствана с една световна титла“, коментира още той.

"За мен най-качественият отбор е Франция. Те имат топ играчи. Има една дума на испански – competitivos. Това са аржентинците – конкурентни,  състезателни,  борбени. Сега са добавили качества и тактическа грамотност. Меси наскоро каза, че знаят във всяка една минута какво да правят на терена. Това е не само благодарение на отбора, но и на треньорското ръководство. Меси прави класата и разликата и затова са на финал. Франция има по-изявени играчи, но финален мач се взима със сърце“, изтъкна Танев.

Той разсъждава и по трансфера на младата бразилска перла Ендрик в Реал Мадрид: "Изгубен съм в реалностите. Малко съм гледал Ендрик. Има страхотни качества, но има риск. Явно голямата конкуренция ще стига в следващите години да се взимат все по-млади играчи за все по-високи суми. На 16 години рискът не е само спортен, но и ментален. На тези години момчетата още се развиват като личности. Могат да им се случат много неща, за да станат топ играчи. Такива са иреалностите и май натам отиваме“.

"Видяхме светлинка с мачовете на националния отбор. Ако имаме 1-2 играчи, които да правят разликата, тогава ще се видят и по-големите резултати, но докато не се подобри работата с младите, трудно можем да очакваме чудеса. Има надежди. В момента отборът играе бързо и агресивно, но е страхува да играе футбол. Бързи действия и решения има, харесва ми работата на треньора. Мисля, че положителна работа върши Георги Иванов като директор на националните отбори“, каза Танев за националния отбор на България.

"Да, един в Белгия, един в София вкарах срещу Белгия“, припомни си той головете си срещу Белгия с националния отбор.

Причините за това, малко таланти у нас да успяват да реализират потенциала си е следната: "Ние таланти може да нямаме в изобилие. Трудно можеш да видиш някой по улиците да играят футбол. Това обаче го има в Южна Америка и Африка, затова и оттам идват най-много таланти. Надявам се малкото таланти да оцелеят и да стигнат напред. Ние имаме таланти, но не ги отглеждаме както трябва. Първенството ще се вдигне, когато финансовите възможности се доближат до тези на Лудогорец. Тогава ще има разлика и в качеството на първенството, и в представянето на националния отбор. Ако имаме 4-5-6 клуба с прилични бюджети, те ще купуват от малките отбори и ще ги хранят. Така ще се подобри хранителната система на българския футбол“.

Танев говори и за представянето на Хърватия на Мондиала и на какво се дължи то: "Имам поглед над Динамо отпреди 20 години. Те отдавна имат структурата на отбора, динамиката, с която се тренират. Те са балканци и имат качества. Ние също имаме, но нашите тренировки са заспали. Ако там си заспал, не си съсредоточен, няма да стане. Тук треньорите трябва да искат динамика и работа в тренировката. Финалът ще го гледам в София“

"Прогнозата е трудна, ясно е. Лео Меси заслужава заради кариерата си да бъде световен шампион и му го желая“, завърши Танев относно Лионел Меси.
Още по темата: общо новини по темата: 75
25.12.2022
25.12.2022
25.12.2022
23.12.2022
23.12.2022
22.12.2022
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо с домакинство на стадион "Пловдив"
Томаш изгледа внимателно двете асистенции на Бирсент Карагарен
"Числата" са един от най-неудобните съперници на Локомотив Пловдив
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Шамари, юмруци и шутове в съблекалнята на Берое след мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: